dilluns, de novembre 26, 2007

1 de desembre, en Marc i en Chamb

Hi ha moments en la història dels països que són d’una rellevància crucial, perquè poden significar el tombant del seu curs. Ja sigui cap a l’èxit o bé cap a la tomba. La única excepció registrada és Catalunya, que s’ha acostumat a dirigir el seu de desastre en desastre.

Igual que un windsurfista, quan més grossa, més ferèstega és l’ona més sentit té trobar-se davant d’ella. Allí, damunt la taula comença a poder fer camí, camí, camí, quan en realitat qualsevol ésser amb un mínim de cordura seria sota cobert i al costat d’una bona estufeta. Però és així que ha trobat el seu sentit, el windsurfista. En mig del no res, d’una estranya i refotuda sol·litud, s’emperra a fer camí aprofitant una inèrcia que no és la seva, per poder avançar en aquest coi de món. Tal com porta fent Catalunya els darrers tres-cents anys.

Dissabte hi ha convocada una manifestació. És d’aquella mena de coses a les quals no s’hi pot faltar. No pas perquè cregui que farem virar el curs del nostre destí col·lectiu. No hi ha desastre català que s’arregli a cop de manifestació, però si que pot passar algun altre fet que pugui afectar directament la teva fatalitat individual. Per convertir-la en paradís.

Definitivament, en Marc i en Chamb haurien de dirigir aquest país. Només ells demostren saber com redimir-lo. Ho han escrit. I no hi ha discussió possible. Sens dubte, el proper dissabte hi ha molts motius per anar a la mani, com en els vells temps. En Marc s’ha pres la molèstia de trobar 50 raons. I en Chamb fa un plantejament sensiblement diferent, amb el mateix esperit. S’ha de dir, però, que el paradís segueix essent al Fifty-five. Vols tastar-lo el dia 1 de desembre a les 21.00h?.

4 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Dissabte a la manifestació. Un sopar? M'agradaria.

Me'n vaig a veure què diuen el Marc i el Chamb. Jo proposo el López Tena per dirigir el país. Amb el permís del Marc i el Chamb.

Salut!

Anònim ha dit...

Bona comparació! Catalunya i un windsurfista...

Dessmond ha dit...

reflexions en català,
El sopar s'ho ben mereix. Estàs avisat. Ah, això de'n López Tena no és cap mala pensada.

Roc,
Cada dia que passa Catalunya es pot comparar amb més coses.

Anònim ha dit...

Jo fa dies que hi estic rumiant, però a casa la que té mes seny i es la cuca diu que per descontat que hi hem d'anar... per tant ja en podeu contar un mes. ;)