diumenge, de novembre 25, 2007

La Casa Gran, tu i jo

El discurs de’n Mas no és pas la Casa Gran. En són, en tot cas, els fonaments o la porta oberta. Si trobes que hi falta res, passa i farceix-la. No l’aterris perquè aleshores ens tocarà dormir al ras. Hi ha qui s’hi ha quedat congelat

El discurs de’n Mas no és un discurs de campanya electoral. No hi va haver cap sigla, cap logo, més que el de la Casa Gran. Només discurs i una porta ben oberta. Si trobes que s’ha de millorar, fes-ho. Però deixem les lamentacions per les derrotes. Aquesta és una batalla que no podem perdre i que no podrem lamentar. No ens en queden tantes de batalles per anar lliurant. Potser és la definitiva.

El dia 1 de desembre podria ser un magnífic exemple de posada en escena d’aquesta Casa Gran. La que volem guarnir entre tots. El de menys són les vedettes quatribarrades. El més important, com sempre, som tu i jo.

10 comentaris:

Elies ha dit...

Benvolgut, no et capfiquis. És molt normal que la gent en parli, i que ho faci a favor, en contra, criticant, comentant, dubtant...

Ja saps allò que diuen: que parlin de mi... ni que sigui bé!

És bo que es parli de la CGC i de la conferència. Vol dir que ha interessat, que ha despertat alguna cosa.

D'altra banda, no ens enganyem, fins després de les generals no es podrà fer gaire més.

I en aquest temps s'hauran expressat i posat damunt la taula un munt d'arguments que poden ser molt útils.

Dessmond ha dit...

Elíes,
M'agrada el teu optimisme. Tens molta raó, per variar.

reflexions en català ha dit...

Dissabte que ve serem allà, a la manifestació, espero que amb molts dels que volem decidir el nostre futur (i decidir que volem volar sols).

A mi m'hauria agradat més que hi hagués hagut les sigles de CiU, ben clares. Quin problema hi ha? Amb sigles o sense, els altres partits no en faran cas. No sé si algun Iceta o Ridao ja ho ha dit, però és ben fàcil el recurs de dir: "No cal que Mas ens obri cap porta."

I si del que es tracta és de convèncer els ciutadans, doncs hauria preferit sentir a Mas que "aquesta és el catalanisme de CiU".

Papitu ha dit...

Entenc que si el que es volia era fer quelcom transversal s'hauria d'haver convidat el millor (o el disponible) de cada casa, no només per escoltar, sinó per discutir i treballar de forma oberta, per plasmar en un document (discurs, el que fos) el mínim comú. Primera pedra per seguir treballant en ponències temàtiques incorporant-hi la societat civil. Però això, és clar, seria posar-se a treballar de veres.

El discurs d'en Mas però tenia punts interessants i sobretot assenyats. La fi de la pedagogia, aplicar el "dret a decidir" primer en allò que hi hagi consens. Per posar un exemple.

Dessmond ha dit...

Reflexions en català,
Això de les sigles crec que no hi han d'aparèixer, si es vol fer una inviatció en ferm a gent que no comparteix les mateixes sigles.
Certament, serà un problema. Tot i així cal intentar-ho.

Allí ens hi trobarem, doncs.

papitu,
Jo també crec que s'havia d'haver convidat el bo i millor o simplement el disponible, com molt bé dius.
També crec que hi havia coses molt positives. Espero que si no és ara, espero que més endavant l'invent agafarà força.

Josep (sl) ha dit...

Crec què va dir l'important per demostrar ser un lider amb ets i uts. I poder sumar gent de diferents tendències. Crec què si hagués dit més segurament no hauria sumat, si no que hauria restat a Unió. Ho justifico al meu bloc. El l'últim text què he fet.

Sobretot me va agradar el què va dir en la part no nacional(ista)de la conferència. en els apartats de país capdavanter i ser un referent al món.

Mikel ha dit...

no hi crec gens en actes del tipus dia 1

joliu ha dit...

Montilla: “Desconfieu dels que insisteixen a vendre idees gastades disfressades amb noves vestimentes, en un carnaval permanent de conceptes”(...)“estigueu alerta davant dels que diuen aixecar banderes col•lectives, quan el que volen és resoldre divisions internes i ambicions particulars”
Qui escriu els guions a aquest home? Ja enten el que diu? Són discursos o sermons?
El PSC s'està arraconant sol. Com et pots posicionar en contra del Dret a Decidir? Com et pots negar a anar a la manifestació convocada per la Plataforma de l'ídem? Com pots acusar de radical la defensa del D a D? Prefereixen la dictadura socialista?

Dessmond ha dit...

josep (sl),
A mi em va semblar un plantejament seriós per tal de recomposar un espai que va més enllà de partits polítics. Només des de la militància mesquina es poden dir segons quina mena de coses davant una iniciativa com aquesta.


mikel,
jo crec que en Marc i en Chamb donen sentit a un dia com l'1 de desembre. Tu mateix, nano.

joliu,
El dret a decidir en una visió socialista de la vida el gestiona l'administració. En aquest cas, com que pot escapar de les seves mans, no te altre remei que tirar-se a la prosa més florida. Sort si ell mateix arriba a saber que vol. O simplement creure-s'ho.

Anònim ha dit...

De moment els que haurien de ser receptors de la proposta no em fallen, estava convençut, segueixen preferint desvirtuar a marxes forçades la personalitat d'aquest pais i seguir calentant el cul a la cadira.