dimarts, d’octubre 02, 2007

Na Brocheta i en Hayek

He vist en alguna ocasió que la dona de fer feines acaba sent una font de material literari. Per exemple, en Truman Capote va farcir algun dels seus comptes a base de passar el dia amb la seva “queli”. L’acompanyava a les diferents cases que la senyora havia de posar ordre i llustre i ell aprofitava per prendre les seves notes.

Una “queli” pot donar per molt. Ho va certificar el gran Capote i ho certifico jo, l’humil Dessmond. La que ve a casa meva, per massa i tot. En alguna ocasió ja n’he parlat de na Brocheta Valiente (1,2, 3). No acostumem a coincidir, perquè hauria de ser en horari feiner. Però algun cop si que ho he volgut forçar. En totes les coses hi ha un moment que has de poder saltar-te la virtualitat o la via telefònica. Sinó, malament.

Trobo na Brocheta molt il·lusionada. L’any vinent sembla ser que cauran els pans del cel. En ZP va prometre que el tema de l’escola quedaria resolt. El tema de la vivenda, la sanitat, el ... . L’any vinent serà un any magnífic. “No hay otro país mejor que Espanya”.

Brocheta, saps qui resoldrà de debò aquests problemes?. Tu. Si fas la feina ben feta, si cerques l’excel·lència, si ets responsable, si ets seriosa i no t’escoltes massa la televisió. Si treballes bé de feina no te’n faltarà; sempre tindràs una manera o altra de tirar endavant. Si esperes que els problemes te’ls resolgui alguna mena de Déu amb cara de Zapatero, vas arreglada.

No oblidis una cosa: ara començaràs a entendre el que és ser català. Des del punt de vista polític estàs completament catalanitzada. Rebràs tots els copets del món a l’esquena. Sobre tot ara que s’albiren les eleccions espanyoles. Copets a l’esquena i somriures que t’encadilaran. I veuràs que després de les raspallades més sentides que mai t’hagin dedicat, de tot plegat no en queda absolutament res.

Na Brocheta fa un silenci. Està processant tot el que li he dit, que no és altra cosa que els fonaments del liberalisme. Per la cara que posa, penso que passades les properes eleccions espanyoles ja podrem parlar obertament de’n Hayek. El ritme amb el qual se succeeixen les coses provoquen aquesta mena de situacions impensables.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlar de la feina ben feta, de la excel.lència, de responsabilitat, etc. no és un discurs made in Pujol (que també). Els liberals, en qualsevol reunió, foro o debat sempre ho intentem defensar-ho, malgrat les etiquetes de "neoliberals","capitalisme salvatge", etc. No cal esperar a les properes eleccions espanyoles, cal parlar ja i fort sobre els fonaments i les repercusions d'un missatge liberal que defugi dels tòpics lliurats des dels discursos oficialistes i políticament correctes, sobre tot des de l'esquerra buenista i oficialista/oficinista.

Anònim ha dit...

Tot i que m'has dit que no t'ho agrais lo del comentari al meu bloc, em veig obligada a fer-ho. Aquesta frase no la recordava, veus i si ajunto aquesta amb where is the toilet + i need another lagger beer + i feel sick (segur que algu de bo en sortirà).

Si tens alguna feineta que et sobri, a partir de divendres en necessitarè una. Gràcies

Anònim ha dit...

Ai, m'he descuidat de posar el nom. Sòc la d'abans

Mikel ha dit...

estic d´acord amb l´aucanada , en el fons els lliberals fins a la data estavem sota l´aixopluc del president Pujol , pero potser ha arribat l´hora de sortir de l´armari ;-)

ddriver ha dit...

tots aquets em sembla que no en tenen ni idea ni on son ni amb qui son,jo en tenia una i em semblava que aquella noia era una extraterrestre o un astronauta que feai decades que voltava per l espai

Clint ha dit...

Però que faria en Zapatero i Cia. si de sobte tots arribéssim a aquestes conclusions...Ja pots treballar bé, buscar l'excelència i tot el què vulguis que mentre per sobre hi hagi qui et dona copets a l'esquena i al mateix temps intenta enfonsar-te amb la sola de la sabata ho tens fotut!
i si mal no recordo el vot de tots val el mateix...així que encara queden uns mesos de promeses i més promeses!

Dessmond ha dit...

aucanada,
Estic d'acord amb reivindicar pel liberalisme allò que realment significa. Ara, hem de tenir present que aquest món hi ha més Brochetes sueltes del que sembla.

nitsdexopsuey,
Feina en tinc, però malpagada...

mikel,
Bé, és qüestió d'anar al Grup Hayek. O a la Fundació Catalunya Oberta.

ddriver,
Bé, hi ha massa desconcert. Però el liberalisme ho salvarà tot. Fins i tot la més descarriada de les teves nòvies.

clint,
Suposo que n'haurem de sentit unes quantes més, d'aquest calibre. Això demostra la poca categoria i la desesperació amb la qual es mouen. Dramàtic, vaja.