dilluns, de juliol 24, 2006

Liberalisme a Catalunya

Cal tenir molt d’humor per declarar-se nacionalista, en plena Catalunya “catalanista i d’esquerres”. Ser nacionalista és un cosa superada arreu. A Europa, l’etiqueta nacionalista fa més mal que bé. A Espanya fa tan mal que els nacionalistes espanyols no l’usen el mot sota consigna; a consciència, vaja. I, a Catalunya, la progressia brama que cal superar els discursos identitaris i servar tots els esforços a potenciar el concepte de ciutadania. Ser nacionalista a Catalunya és una cosa prou meritòria.

Però ser liberal és fer un exercici de funambulisme, sense xarxa. Ser liberal és assolir un grau de perversió inconcebible. Ser nacionalista i liberal és demanar l’ostracisme. Les hòsties baixen de tots el cantons possibles.

Malgrat aquesta ingratitud del medi, el Grup Hayek celebra els seus 10 anys d’existència aquest 2006. Sense fer massa soroll ha anat creixent i generant bons debats, organitzant actes de qualitat i provocant iniciatives que de ben segur són bones pel país. Dimarts vinent celebraran l’assemblea general, on haurà un posterior debat amb la presència d’en Joan Oliver, reconegut periodista, reconegut nacionalista i reconegut liberal.

Trobo que té molt de mèrit aguantar el xàfec tan de temps en un horitzó tan inhòspit.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

No tenia idea d'això del Grup Hayek. He mirat la pàgina i sembla interesant.
Malgrat "botxí", sóc liberal i nacionalista. Qué hi farem... :-)

Anònim ha dit...

A veure si sorgeix un partit lberal catala que escombri tota l'escoria que podreix la politica catalana i el pais. A veure si munten alguna cosa el Sala i Martin, l'Oliver, el Xavier Roig, vinga va collons! Aixi podre anar a votar amb ganes i no com ara que passo de votar o voto el que crec menys dolent.

Mikel ha dit...

Se qui es en Joan Oliver pero he de reconeixer la meva total desconeixense del Grup Hayek , de fet es el primer cop que sento aquest nom...

Dessmond ha dit...

Sir Wiliam,
Les coses surten si algú les empeny. Si empenyem haurà alternatives serioses. Si callem, tot pot continuar eternament. Cal que la societat "civil" demostri que existeix.

Mikel,
Jo tinc el link del GH dels primers. Pots consultar les activitats via internet. I et pots subscriure gratuitament al seu butlletí intern, on sempre hi ha una cosa o altra ben interessant.

Anònim ha dit...

En Hayek ha estat injustament tractat per la història en favor de Keynes, el Miquel Iceta de l'economia. En fi.

Jo també em considero nacionalista i liberal. I crec que de freaks amb aquestes creences la blogosfera n'està plena. Més vergonya em faria ser Montilla, Iceta o Zaragoza.

Dessmond ha dit...

Karbeis,
Totalment d'acord.
Qui més s'acarnissa amb Hayek acostuma a no tenir-ne ni idea. Però la qüestió és pontificar a partir de fer volar campanes.
Per cert, no va ser ahir que en Montilla va calificar-se liberal?

Anònim ha dit...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»