dimecres, de juliol 02, 2008

Jo aposto per B*

Ahir vaig fer-te una consulta directa, amable lector. Vaig descarregar sobre la teva consciència el destí de B*. Encara que només sigui en part.

Com vaig dir-te, dins el col·lectiu que va apadrinar la idea –i com és norma en tota agrupació formada per gent catalana- hi ha dispersió d’opinions al respecte. De si matar la bèstia o no.

Jo sóc partidari de mantenir-la. Crec que amb l’excusa de participar en la santa causa de RCat va sorgir un producte molt interessant. Van posar-se en xarxa gent que, d’altra forma, potser mai haguessin col·laborat en la mateixa trinxera. Jo personalment li veig més virtuts que defectes, a l’hora de promocionar l’ideari catalanista. En la gradació que sigui, però indubtablement catalanista.

Segurament li caldrà un lífting. Hauríem d’explicar el canvi de rumb i la seva obertura cap a d’altres causes, que en definitiva només ha de ser una: Catalunya. Però em sembla que val molt la pena intentar-ho. És, d’altra banda, una de les gràcies que ofereix la tecnologia batejada com a 2.0. . Permet connectar gent amb interessos comuns. Perquè el catalanisme, nacionalisme, sobiranisme, independentisme, no ho hauria d’aprofitar?.

S’acosten temps poc fàcils. Hi ha núvols de turmenta que apunten en més d’una direcció. Hi ha doncs, motius sobrats per seguir comptant amb aquest portal. A veure com anirà l’arrossada, sobre tot si serem capaços de digerir-la.

Gràcies per la teva contribució. Crec que ajudarà a decantar la balança. Et mantindré puntualment informat. Salut!.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Dessmond, potser canviant-ne el nom podríem salvar la cosa i tots contents. Només el nom, amb el mateix logo, el mateix portal.

T'agrada "Eix nacional"?

Preferiries mantenir la marca "Blocs amb estrella"?

Dessmond ha dit...

Marc,
Jo crec que cal aprofitar el que hi ha. Sumar gent.No començar de zero. Això ens fa perdre energíes. I temps valuós.

Anònim ha dit...

Ja és ben coneguda la dita de que "el nom no fa la cosa".

Tant li fa. Cada dia llegeixo els vostres blocs perque en la guerra de guerrilles que vaig començar fa més de quatre anys, he descobert que no estic sol, cosa que és reconfortant.

Digueu-li com volgueu, però no defalliu.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Me n'alegro de la decisió.

Us vaig conèixer a molts de vosaltres (què dic, a tots) de retruc i per culpa de Blocs amb estrella. Crec que canviant la presentació inicial ja n'hi hauria prou, on parlaria d'aquest canvi de rumb.

Esteve

Anònim ha dit...

Dessmond,

Jo també pesno que caldria continuar amb la mateixa marca. Ho deia per convèncer els altres, hehe.

No crec que l'evolució que defensem no és cap disbarat. Potser a algú no li agradarà, però nosaltres ens vam posar en marxa perquè aposatàvem, per sobre de tot, per la prioritat de l'eix nacional, que és el punt més destacat de Reagrupament. Ara continuem igual, pensant el mateix, però amb perspectives més amplies.

Salut.

Anònim ha dit...

Jo no hi veig cap problema amb el nom del B*, és partidisticament assèptic, invoca només l' estel com a simbol sobiranista, català en una paraula, i el plural de "blocs" com a obert i participatiu, un entorn 2.0.
De la mateixa manera que fins ara cap dels blocs adherits els calia fer un post de cadència i temàtica obligada, sinó que els blocaires hi enviaven allò que consideraven edificant i constructiu pel B*, ara es pot seguir fent per les temàtiques, singulars o plurals, que es decideixi fer en comunió.
És una eina que ha funcionat bé i no veig cap argument per sacrificar-la. No anem pas sobrats d' eines d' aquest estil com per anar-les desant per mandra d' esmolar-les.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Jo recolzo continuar el B*, només cal que mireu de qui son la majoria dels darrers articles publicats ,-)

Ara bé, dit això caldria enfocar-lo o bé cap un objectiu definit tal com diu Andreu o bé més general, com pot ser referent al sobiranisme, sigui d'ERC o d'altres partits.

Crec que no és incompatible amb el BGS , jo crec que es poden complementar. El B* és el pare i el BGS és un fill que l'hi ha sortit.

Poden sortir altres fills?

Perquè no hagin dubtes respecte al naixement del BGS, aquesta iniciativa va sorgir del blocaire independentista de CDC en David Morgades que va contactar a un altre blocaire independentista de CDC en Enric Canela i aquest em preguntar a mi si volia participar. Igual que els B*, el BGS ha sortit espontàniament a partit d'una idea brillat d'en David , a partir de la meritosa experiència del B*.

Per acanar, només remarcar que jo no puc mantenir el ritme necessari per la família, la feina, dos blocs, B*, Facebook i RCat. Per això només m'he compromès a escriure un bloc setmanal i respondre els comentaris que pugui.

Salut
Manel Bargalló
Gent - Bèlgica

Anònim ha dit...

josep-emporda (i en tot el respecta):
El nom si que fa la cosa.
Les paraules son signes.

No se de quien nació la idea, pero la utilización de "estrella" es muy bueno. Estrella connota y denota muchas cosas positivas y ninguna negativa.
Sincerament.

Devolució Constitucions Catalanes

Josep (sl) ha dit...

Jo estic en acord amb B* encarà que m'hi vaig mantenir al marge durant el proces d'ERC tot i que vaig donar suport marginal.

Hi han molts temes de país de la nostra actualitat i futur pròxim: CDC, UDC, TC?, Estatut...
On el patriotisme demostrat dels B* pot servir per expandir i fomentar una opinió patriòtica. Independentment del partits als què com a blocaire individual és dóna suport, unint gent de moltes tendències però d'igual sentiment nacional.

Josep (sl) ha dit...

Resumint; mantenir-los per sumar en els punts on hi hagi acord.