divendres, de novembre 09, 2007

Paradís al Fifty Five

Ahir fou la presentació del llibre “Converses amb Xavier Sala i Martín”, a Barcelona. En aquesta mena d’actes no s’hi pot faltar. És una ocasió única per trobar-te gent que fa temps o bé que no hi parles o bé que encara és per descobrir. En Sala i Martín els acaba atraient com les mosques a la mel.

La sala habilitada a l’Hotel Majestic era ben atapeïda. Fins i tot hi vaig veure aquella noia que va irrompre a l’escena pública després de passar pel frenopàtic d’Operación Triunfo, amb el nom “artísitc” de Bet. Impensable trobar un personatge de pelatge semblant en un acte de la Fundació Catalunya Oberta.

A més d’això, l’interès fou alt perquè era la magnífica ocasió per conèixer millor els amics de’n Chamb: n’Adolf i en Victorià. Però hi va haver generosa propina. Vaig poder retrobar na Lídia Pelejà i descobrir un altre blogaire de referència més que obligada: en Ferran Caballero, que també se’l pot pescar a la finestra de’n Salvador Sostres.

D’allí acte vam anar directes al Fifty Five, que va ser una de les millors troballes en fa molt i molt de temps. La colla de’n Chamb fa, també, temps que són al top of the top de la seva selecta clientela. I no és d’estranyar. Comparteixen dèries comunes amb els propietaris, com ara l’òpera o el saber conversar.

Ahir va ser un dia per a recordar. Una descoberta com aquesta no la fas sovint: un menjar que és una delícia absoluta i trenar llargues xerrades que van d’un cantó a un altre, encaixant, encaixant. Hi ha poca gent capaç de fer casar tantes coses a la vegada.

Al final va quedar únicament la nostra taula. Van marxar els clients, van marxar els cambrers. Va marxar fins i tot el mateix Chamb!. I els propietaris van venir a seure amb nosaltres. Allò va ser una nova via de conversa, que simplement em meravellà. Va tornar a passar més temps i s’hi va afegir un amic de la casa, també restaurador, que va entrar en veure llum des del carrer. Vam parlar dels polítics que passen pels respectius establiments. De dretes i d’esquerres. Com ells.

Aquella estona d’ahir va resultar tan gratament sorprenent com el regal que li va fer per l’aniversari dels quaranta en Victorià a n’Aldolf: la Maria de la Mar Bonet, de cos present. Són d’aquelles coses, que per més que passi el temps queden gravades. És ben bé com topar amb un bocí de paradís. No saps ni com és ni on s’amaga. Però quan t’apareix, el reconeixes de seguida.

10 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Dess.,

Què hi fa la Beth a la presentació del llibre d'en Sala-i-Martin? Diuen que en Graupera és un escriptor a seguir, serà qüestió de no perdre's aquest llibre.

Ens veiem aquesta tarda, llàstima que no em podré quedar a sopar per acabar amb una d'aquestes converses fins a la matinada que tan bé pinta.

Fins aviat,
Marc Arza

Dessmond ha dit...

Marc,
Ni idea amb això de na Bet. Però si el missatge liberal arriba a aquesta franja, vol dir que ben aviat Catalunya serà tota una altra. Revifada i invencible.
Jo tampoc aniré al sopar. Aquesta setmana ha estat terrible. D'horaris, vull dir. No puc amb la meva ànima.

Lídia Pelejà ha dit...

Dessmond,

per a mi també va ser una grata sorpresa trobar-te allí, com també poder veure a la teva parella.
Va ser una vetallda per recordar, sens dubte!

Salutacions

Mikel ha dit...

Ejem ejem!! el proper cop fes el favor d´avisar!! lo de la presentació del llibre per si sola ja te bona pinta pero lo del fifty five encara mes ;-)

Ferran Caballero ha dit...

Un honor haver-lo conegut en persona! Fins la propera.

Dessmond ha dit...

Lídia,
Va estar molt bé, certament. L'abans i el després. A veure quan serà la pròxima...

mikel,
Ostres, això de la presentació si que ho podia haver avisat. De fet no hi volia anar. Ho vaig fer pel tema Chamb i consti que surti tan rodó això si que no saps quan passarà i, per tant, impossible d'anunciar.
Aprofito per dir-te que el dia 13 en Tremosa presenta el seu llibre...

ferrancab,
A mi em tractes de vostè?. Tan apolillat em vas veure?. I això que no era a quarts de tres... fins una altra!

Anònim ha dit...

MANIFEST ADREÇAT ALS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS, SINDICALS I SOCIALS
adhereix-te

Dessmond ha dit...

som 12257,
Gràcies per la informació.
Crec que hauries de dir: adhereix-t'hi.

Elies ha dit...

Dijous em vaig comprar el llibre d'en Graupera/Sala Martín i el d'en David Madí, els he començat a llegir tots dos i són moooolt interessants.

Dimarts vinent hi ha la presentació del llibre d'en Tremosa a Econòmiques de la UB. Em sembla que serà un llibre indispensable i un acte sucós. Hi haurà en Nueno i en Germà Bel, dos dels tres acadèmics que varen intervenir a l'IESE. Només faltarà en Mas Colell (amb gran disgust) perquè és a l'Argentina.

Eppur si muove...

Dessmond ha dit...

Elies,
Jo espero fer-ho avui això de comprar aquests llibres.
Dimarts he de veure a quina hora és la presentació de'n Tremosa. Em coincideix amb un sopar -espero que antològic, també- que no m'el puc/vull saltar. Està concretat des de fa un mes i va costar molt fixar la data. No em puc escaquejar.
A més, intueixo que donarà per un post també.