dissabte, de novembre 10, 2007

A fondre ploms

Avui toca fer turisme cultural. Bé, activista. Hi ha per Barcelona un equip de la televisió nacional lituana. Volen conèxier la realitat de Catalunya. Hi ha res millor que mostrar-los Gaudi?. Sí.

Tenim moltes coses per ensenyar. El passeig de Gràcia és una delícia. És una joia que hem de saber lluir. La casa Batlló frec a frec amb la casa Ametller. Puig i Cadafalch o Domènec i Muntaner han de poder competir amb n’Antoni Gaudí. Les joies que hi ha a Can Bagués, han de poder competir amb l’arquitectura tan acollonant que tenim. A Bagués hi ténen un fons arxivístic que tomba d’esquena. No fa molts anys van fer-se amb tot el que havia estat dels Masriera. Bagues són als baixos de la casa Ametller. Hi ha concentració superior de cultura catalana, d’èlit, per metre quadrat en gaires llocs més?.

Avui pot ser el dia perfecte per fer fondre els ploms de la televisió lituana. Catalunya no és la puta paella ni la sangria de tetrabrick. Ni els flarbalants, ni el tra-ca-trà. Catalunya té la seva bomba atòmica, que també cal fer servir. Tampoc és la barretina ni la botifarra amb seques. Catalunya és a la primera de les divisions del món, malgrat el politraumatisme que forma l’alta velocitat o les apagades, els esvorancs, la justícia de pandereta, l’espoli sostingut, l’aeroport de la senyoreta Pepis. Malgrat tot volem ser i ho hem d’explicar a qui ens ho demani. I a qui no, també.

Per rematar-ho bé se’ns hi sumarà en Tremosa. No cal que digui de què parlarà. Avui hi ha uns ploms que petaran.

5 comentaris:

joliu ha dit...

Doncs quin disgust haureu tingut davant de la casa Ametller quan heu vist la bastida que l'amaga. És una llàstima, per part de la gran força visual que tenen l'Ametller i la Batlló és que estan juntes.
Espero que us hagi anat molt bé.
Jo avui he passat el dia amb un estimadíssim amic que encara vota ERC. M'ho hem passat teta! més divertit que discutir amb el Fuck Now del Cimera.

Dessmond ha dit...

Joliu,
Sí, ja sabia això de la bastida. És una bona putada, per un cas com aquest. Però es pot ensenyar la casa per dins. O parts de la casa.
També la joieria Bagués. Crec que al final és el que pesarà més en el reportatge. Em quedat enlluernats amb tanta pedra preciosa.
Ara, això del teu dinar sembla que hauria de ser més dur que trobar-te amb la bastida de la casa Ametller!

Mikel ha dit...

no oblidis passar per el Camp Nou , ja saps..catalunya es el barça ;-P

Anònim ha dit...

Catalunya és i ha estat això sempre. A dia d'avui amb els Tremosa, Cardús, encara més. La difusió és major. Tot i que a nivell espanyol i tal com comentat avui Puigpelat a l'Avui: Catalunya no fa por.. a Espanya s'entén.

Dessmond ha dit...

mikel,
El Camp Nou serà per una altra ocasió.
A Lituània, afortunadament, passen del futbol. Ara, la taradura els ve pel cantó del bàsquet.

jordi.verdura,
Crec que als lituans se'ls ha de vendre Catalunya en positiu. Res de conflicte amb Espanya, perquè no hi ha ningú en aquest coi de món que no s'entengui amb els veïns. No es tracta de fer por a ningú, sinó de generar admiració. I això si que és fàcil de fer. De moment.