dimecres, de gener 10, 2007

Moure el món

Llegeixo a l’Avui: “Zapatero i Montilla van formalitzar ahir un primer impuls per al desenvolupament efectiu del nou Estatut que va entrar en vigor ara fa cinc mesos, i abans d’acabar el març s'hauran constituït les tres comissions bilaterals que estableix el nou text”.

Si no faig malament els comptes, el 18 de març farà nou mesos. Nou mesos per començar a desembolicar la capsa que guarda l’Estatut. Nou mesos per començar a pensar a veure per on s’ha d’agafar. Passat el març, cas de que s’acompleixin aquestes optimistes previsions, serà el moment d’estudiar per on és que es pot agafar el juguet. Que no vol dir posar-lo en marxa.

En nou mesos al món real han passat un fotimer de coses, també molt reals totes elles. Justament, el signe dels nostres temps és en bona mesura la velocitat. La capacitat de prendre decisions amb agilitat fa que moltes empreses assegurin el seu futur. L’agilitat marca la diferència, et posiciona amb avantatge. Tenim un món que bull tan ràpidament que es fa imprescindible saber respondre immediatament.

Un món paral·lel és el polític. Ben tip de discursos i de retòrica, de gestos.

Penso quina mena de país en realitat som, que podem trigar nou mesos a treure’ns les lleganyes de sobre. Sembla talment que siguem el melic del món, cosa que goso desmentir de forma rotunda i absoluta. Sembla molt més probable, en canvi, que faci el faci la nostra classe política, al món li importa ben poc.

Qui vol seguir el mateix ritme que fa anar el món, hores d’ara ja ho està fent. Malgrat tots els malgrats i l’encartonament d’aquesta classe política. El ritme és frenètic i no cal cap disposició oficial que ho anunciï. Sempre hi ha qui sap que les coses estan anant així. Són precisament els que fan moure el nostre món.

10 comentaris:

Mikel ha dit...

Pijot encara va ser que es triguesin 4 mesos a fer eleccions un cop ERC va abandonar el gobern i en Maragall ja havia dit que no seguiria... a veure quina empresa es pot dirigir durant 4 mesos en aquestes circumstancies i amb tots els carrecs amb consellers provisionals que no sabien si podien aprovar coses o no.... si es que...

Marc Arza ha dit...

El ritme és relatiu i tan sols pot apreciar-se en comparació amb d'altres entorns més o mènys dinàmics. Potser si traguèssim més el cap enfora, a Europa i al món, ens n'adonariem del nostre pas de caragol.

Marc

Dessmond ha dit...

Mikel,
Les situacions preelectorals a l'administració, si les poguessim veure pel forat del pany ens agafaria un cobriment. Pensa que molt cops es "coordinen" amb les estatals, amb la qual cosa la ineficàcia s'allarga molt més del que podries sospitar.

Marc,
Si ens comparem en relació al "nostre" món, el pas que portem és de caragol. Però reumàtic.
Amb aquesta marxa, els propers 15/20 anys poden ser dramàtics.

Anònim ha dit...

m'agradaria que m'aclarissis si ja t'has penedit del teu sí a l'Estatutet. Gràcies.

Anònim ha dit...

m'agradaria que m'aclarissis si ja t'has penedit del teu sí a l'Estatutet. Gràcies.

Dessmond ha dit...

Anonymous,
La paraula no és penedit. No tenia gaire més on triar.
Jo tornaria a votar Sí.
Però la confiança en que s'aplicarà correctament no me la dona el tripartit. Ni amb aquest Estatutet ni amb un Estatut despampanant.

garmir ha dit...

Hola:
El 21 de Gener a l´artur li van pispar la cartera col-loquialment pensant-se ell que enganyava al ZP, i ja veus ara tenim Montilla per estona i encara s´oferia després del 1-N al PSC , aixó si temps per anar al notari per no pactar amb el PPC si que el va trobar, doncs ara aixi ho tenim amb un nacionalisme català dividit en 4 partits i a la grenya (cdc, udc, erc , i ppc)El tio Pepe ens durarà una eternitat , hem de fer cas al Piqué unir el centré català perqué eltripartit es una aposta estrategica i el PSOE català es menys autonomista que l´Aznar del 96 que va pactar coses positives per Catalunya. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Seguint el teu simil, si tens una juguina desendreçada i sense fer servir durant 9 mesos, quan la vulguis fer servir hauràs perdut les instruccions.
Això passarà ara, nou mesos més discutint si seran comissions bilaterals, si el Mas hi ha de ser, si el Duran ha de ser ministre, si algú d' ERC pot sortir a donar ni que sigui el bon dia que per no dir res no ataquen ni per al.lusions!
Aqui el que marca el tempo és ZP, un mentider.I en Solbes ja ho va dir el café el repartiran al 2009 em penso oi? Doncs això!
Però ara vindràn les eleccions municipals, l'any vinent les generals i vinga tu anar tirant.

Anònim ha dit...

Realment, quan un no vol una cosa, benvolgut Dessmond, li dóna allargues, allargues, fins que aconsegueix que, per avorriment, aquesta cosa es transformi en el que un vol

bacus ha dit...

la situació política és penosa, la buro/burrocracia s'està carregant el país.

Per posar un exemple el tri-partit fa 2 mesos que ha estat entronat i amb aquest temps únicament s'han dedicat a repartir menjadores.

El missatge habitual de qualsevol partit al poder és "allò que vaig prometre com a reclam 'un f40 per cada ciutadà' és pel 4 any i per la segona legislatura."

En un moment que els partits oficialistes ja no tenen ideologies o millor dit tots xuclen de la mateixa com a mínim podrien ser bons gestors i treballar de valent cada dia però ni això.

El tema de l'estatut cada cop està pitjor, Zapatero hauria d'estar obligat a completar tot el procés amb la transferència de competències. Però ja sabem com funciona l'encantador de serps.

que passarà quan el pp torni a manar al 2008 ?? no creieu que agafaran l'estafatut i el llançaran water avall?