dilluns, de gener 08, 2007

L’excés

Com cada any en aquestes dates, és tradició fer un munt de bons propòsits per tal d’esmenar totes les cafrades que hem protagonitzat l’any anterior.

Jo també me n’he fet un munt de bons propòsits. Intentaré que siguin assumibles. Estic mirant de començar bé l’any i de començar aquesta revolució personal, que hauria de ser inparable.

Noto que tanta festa i tant d’excés m’ha deixat tocat. En primer lloc, físicament. Tinc al voltant de vint quilos que hauria de llevar-me del damunt. Aquest procés d’acumulació val a dir que no ha estat exclusivament en aquest dies de germanor nadalenca. Ha estat una feina lenta, sorda però segura que va començar bastant abans.

Aquest sobrepès físic crec que arriba a afectar-me psíquicament. No per la banda estètica, que no em preocupa en absolut. Mai ni ara. Sinó pel que fa a l’humor. Trobo que estic de més mala llet. Sé que hi ha motius objectius per estar-ne, és clar. Però no tot el que passa en aquesta vida en té una responsabilitat directa el tripartit.

Una certa visió negativa del món el provoca l’excés. Hi penso posar-m‘hi de valent perquè, fins i tot, noto que em costa trobar el moment per redactar els posts. Feia dies que no m’era tant feixuc com ara treure una nova entrada. Temps en tinc. Temes, també.

Aquestes festes m’han ben destarotat el ritme. I els excessos es paguen.

27 comentaris:

vilapou ha dit...

Estic totalment d'acord en que els excessos afecten l'humor i l'ànim en general. No es tracta que ens anem explicant els kg. que perdem (si podem), però em solidaritzo amb la proposta d'anar regularitzant la línia ;-)
Cada any comença igual...

Mikel ha dit...

mes deu afectar al humor i a l´anim en general les dietas no?

Dessmond ha dit...

Vilapou,
Jo hi posaré seny. No simplement perquè comenci l'any.

Mikel,
Les dietes són abominables. Les odia. Però el meu cas penso que és extrem. Hi he de posar remei, aviat.

Toy folloso ha dit...

Penso el mateix que tú.
¡Quin fart "d´entrar palla", aquestes festes!.
Després m´en panadeixo.
El que passa es que de les paneres, encara queden vuit o deu teules de torrons i tres caixes de "polvorones".
I el gos no en vol.

Dessmond ha dit...

Toy Folloso,

Jo li he encolomat molta cosa als meus pares. Són els únics que accepten amb resignació exemplar les restes del naufragi.

A mi em sobren turrons i tuyarros. Em sap particularment greu haver de regalar un tuyarro!

Anònim ha dit...

Va tito, anem a correr?

Dessmond ha dit...

eMMa,
Espero no haver d'arribar a aquests extrems. De moment faré bondat amb les quantitats. Si així no començo a anar pel bon camí, t'aviso.
Gràcies pel teu sacrificat oferiment!

garmir ha dit...

Hola:
Dessmond tu dius lo del engreixar-se, doncs a mi m´ha donat una tristessa enorme e inesperada sense motiu que no m´he la trec del damunt.

Dessmond ha dit...

Garmir,
Però perquè t'has engreixat, també?
Segurament ha passat que no has begut prou quantitat de cava.

garmir ha dit...

Hola:
Que va sóc prim com un llapis, peró el problema es que m´agrada massa el café amb llet, el cava ni probar-lo. Saps no m´agrada que es fassi de nit tan aviat.

MaRiNa ha dit...

carai qin ambient mes depriment en aquests comentaris.
Jo tb me engreixat una mcia qest nadal, es inevitable, pro no em comporta aquesta desgana que tots teniu. Potser no es solament el sobrepes

Anònim ha dit...

Primer de tot bon any !!!! i en segon lloc jo t'animo a perdre aquests quilets de mes que et sobren, potser si que estic de mes bon humor des de que m'estic aprimant, ostia potser no, ara no ho se però clar que si, si has d'estar de mes d'humor trenco una llança afavor del regim controlat !!!!

Dessmond ha dit...

Garmir,
Sabia que anaves mancat de cava. Una cosa és agafar una turca. El que dic jo és simplement una copeta. La vida és veu amb d'altres colors.

Marina,
No és desgana, és mal humor. Gana en tinc i massa, per desgràcia.
Que insinúes que pot ser, doncs?

Farlopa,
Gràcies pels teus bons desitjos. Igualment!. Si, jo faré un règim mica en mica. No vull acabar malament. O pitjor del que estic!

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond, penso que si voleu fer règim convençut, endavant. Ara, si no esteu prou motivat, jo no us animaria. El soci cada cop que ho fa, ho fa a contracor i es fot d'una mala llet que es fa intractable. De totes maneres des d'aqui té el meu suport, que encara que no serveixi de gaire, sempre és un suport

Cristina ha dit...

Bon any abans de tot! Jo vaig començar la dieta sense estar prou convençuda i ara estic contenta dels resultats. N´he perdut 11 kg i em sento molt millor. La qüestió és menjar de tot menys quantitat combinant bé els aliments. Que no faltin verdures, proteïnes, beure molta aigua, 3 peces de fruita al dia, infusions. El secret és la bona combinació dels aliments. I l´alcohol si pot ser és millor beure una copa de bon vi que altres coses que tenen més sucres. Perdona que et foti aquest rotllo però com a mi m´ha anat bé penso que potser a tu et funciona. Sort!

Dessmond ha dit...

Avi,
A mi em perd la constància. LA manca de constància. Sempre vull fer bondat, més que règim, i ho engego a dida. No arribo a tenir mala llet. Senzillament trenco el ritme. Gràcies pel suport que em tramet!

Cris,
De fet tens raò. Es pot menjar de tot, vigilant les quantitats. En general mengem més del que necessitem. I jo comfirmo la teoria. M'agraden molt les infusions. O sia que abundaré per aquest cantó.
Jo també et desitjo molt bon any. I moltes gràcies pel teu comentari. En absolut té la categoria de rotllo. Ans el contrari.

Joana ha dit...

Dessmond,
Bon Any! Mira jo ja fa temps que procuro repartir els excessos durant l'any i quan vénen aquestes dates només 2 dies són de gran teca. La resta , escampar la boira per la muntanya lluny de les taules abarrotades, fent caminades i fugint del brogit.
Estalvio diners i kilos i no saps com funciona.
S'assaboreix un bon àpat millor després ,quan no hi ha festes i també a un altre preu.
De fet anem sobrealimentats, ingerim massa proteïnes ... i tot això no va bé per el cos ( no em refereixo a l'estètica com molt bé dius tu ).
A veure si et torna el bon humor.
Que tinguis molt bon any!

Anònim ha dit...

Bon any Dessmond, jo també porto excés d'equipatge d'abans de festes, a la revisió mèdica me'n deien 16 quilets extra!! Jo no sé com ho miren això perquè si m'aprimo els 16 quilos pesaré menys que quan tenia 15 anys!! Ànims, fent una mica de bondat ens podrem treure una mica de llast, això si, de cava no en penso deixar de beure.

Dessmond ha dit...

Joana,
Bon Any per a tu, també!.
Jo també procuro fugir del brogit. Però en aquestes dates hi ha certs peatges que no m'els puc saltar. Certament estem sobrealimentats i això es paga. Miraré de cercar el remei.

Antoni des de Sant Pol,
En el meu cas, els quilos que dic em sobren. Faré bondat, però tampoc vull renunciar al cava. Això si que em posaria en un estat de malhumor perpetu.

Anònim ha dit...

El primer que s'ha de fer, és trencar el cercle viciós;

Si estàs de mal humor no ets constant, i si no ets constant, estas de mal rotllo.

A mi em passava el mateix, i la única cosa que m'el va fer canviar va ser una malaltia a l'estòmag (provocada per nervis i estrés), que em va deixar sense carn, làctics, dolços, cervesa!!!...

i en 2 messos vaig perdre 15 quilos.

No esperis que el mal rotllo et porti a aixó.

(quin post més serio, però el tema s'ho mereix)

apa i sort

Anònim ha dit...

Farlopa: tu dius "perdre uns quilets" a fer desaparéixer, així com qui no vol la cosa, 20 kilos del cos serrano????

Mira, Dess: jo crec que la culpa la té la teva dona. Segur que no et cuida prou.

Anònim ha dit...

Crue : Si home, es per no desanimar directament l'amic dessmond, millor dir 20 quilets que 20 kilos que sona molt fort !!!! Jo n'he perdut 10 de quilets i m'ha anat molt be, ara estic fet un bandera només em falta començar amb les abdominals i al estiu un figurin... però no parlavem del dess??? jajajjajajaja

Clint ha dit...

Vinga per que calmis aquests excessos t'he deixat un regal al bloc, per si t' animes.

Anònim ha dit...

Jo crec que m'he engreixat uns 5 quilets. Estic tot l'any controlant-me però no sé què em passa al desembre que no puc.
Sembla que si un no s'afarta fins arrebentar no celebra el Nadal com déu mana. No ho entenc però crec que el mes de desembre és el mes dels excessos per tothom. És el mes en què sembla que s'acabi el món.
Sort que només és temporal!!!

Anònim ha dit...

Post festum pestum.
I nà fent...

Oriol ha dit...

amic des, "la dieta del cucurucho, comer poco i f....mucho". i sinó és el cas,a la Bicicleta.

Txell ha dit...

Dessmond! No rondinis i actúa!!!
Suposo que aquests 20 kilos de més ja els duies tots abans de Nadal, no? No culpis als turrons, ni als pulvurons! :PP
Jo demà tinc hora per la dietista, per fer una "puesta a puntu". Si t'animes, et passo el telèfon i hi anem plegats!