dimecres, de novembre 08, 2006

Mas és un xulo i en Carod que és?

La situació que ara ens trobem és molt lamentable. Suposo que hi ha més d’un responsable. Suposo, també, que és fruit d’un llarg procés que afortunadament no coneixem. Com a mínim, jo. Aquest grau de descerebrament segur que amaga alguna d’aquestes misèries tan humanes. Alguna misèria que espero quedi per sempre més inconfessada, perquè jo no la perdonaria. Vingui d’on vingui.

En Mas se li ha dit de tot, principalment al voltant del que és un prototipus perfecte de xulo piscines. Jo no el qualificaré d’aquesta forma, perquè he tingut la sort de tractar amb ell en dues comptades ocasions. Dos sopars amb un total de deu persones, compartint la mateixa taula. I si algun retrat no casa amb en Mas, precisament, és el de ser un xulo. Se li poden criticar moltes coses, és clar. Jo mateix quan he tingut ocasió li he espetat certes opinions que un xulo piscines no m’hagués permès. Fins i tot m’he arribat a penedir d’haver-li dit segons que, pel fet que jo també en el seu moment m’arrenglerava en aquesta línia de pensament tan lúcid.

En Carod a mi em queda una mica més lluny. Conec gent molt propera a ell que me n’ha cantat les “excel·lències”. Jo només he tractat amb l’altre Carod, el germà. Tothom és molt criticable, és clar, però l’únic que puc dir és que n’Apel·les és un bon element. Molt bon element. Qualsevol que hagi passat per una situació semblant probablement es pot fer una pregunta inevitable: EmCagoEnTotReDéuTotPoderós, perquè collons no es poden posar d’acord uns i altres?. La resposta que m’assalta és que hi ha alguna miserable qüestió de tipus personal que té un pes ridícul pel comú dels mortals. No hi trobo altra explicació raonada.

En tots aquests fugaços moviments negociadors vaig creure –inútilment- que en Mas, si calia, arribaria oferir-li la presidència a en Carod. Per molt que dolgui, ho havia d’haver fet. Durant un temps podíem empeltar la via Arzalluz de fer política, com a mal menor. Ser un actor principal, però fora del govern.

En el colmo de l’inexplicable hi trobo en Carod, en Josep-Lluís. Si en Mas, malgrat tenir el major nombre d’escons se’l pot enviar a fer la ma, perquè collons en Carod no reclama la presidència per a ells?. L’amic Saura va espetar-nos a tots els televidents, amb el seu somriure fariseu, que per ser president només cal tenir un diputat. Només és qüestió de que t’ho muntis bé! Això és el que ens va descobrir aquest personatge!.

Hòstia, Carod, perquè t’has venut tan baix? Perquè ho has fet tan ràpid?. En Montilla no és precisament un valor en alça i tu, Carod, segueixes tenint la mateixa clau de sempre! Perquè collons ho fas això?

Em pots dir, doncs, que collons ets tu, Carod?

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons he llegit darrerament.. en Carod és un senyor baixet amb bigoti i ulleres.

El sr. Mas, com no el conec no puc dir res, apart de que si sembla tenir una retirada al príncep de Shreck, però el que si que sembla segur és que és cap de l'oposició (almenys de moment)

Salutacions

Dessmond ha dit...

Chamb,
Crec que el problema trascendeix al propi Carod. Una sola persona no fa un salt al buit com aquest. No m'ho crec. EL que passa que la resposta de debó ha de venir del costat erky. Nosaltres hem de parar l'orella, perquè aquest pot ser el darrer avís per a navegants.

Carquinyol,
No vaig per aquí. Jo també conec en Carod físicament. M'agradaria saber més del seu interior. No sóc d'aquests sapastres que es queden amb la superfície del problema. M'importa un ou la clenxa del Mas o el bigoti d'en Carod.
El problema que tenim plantejat els nacionalistes, si l'engreixem amb un tó infantil, s'ens cruspirà.
Està clar que vist com estan les coses, en Mas serà a l'oposició. Això per mi no és tema de discussió. Per tant, jo demano i m'exclamo perquè en Carod no és el proper president de la Generalitat?. No ho entenc. Perquè collons no ho reclamen les bases d'ERC o els seus simpatitzants?. No veuen més enllà de si en Mas sembla el príncep de Sherk?. Tan poca ambició teniu? Insisteixo: NO HO ENTENC.

Anònim ha dit...

Jo no ho entenc, no ho puc entendre, i sincerament no ho vull entendre, ho trobo tant fort, tant surrealista i alhora tant comic. Ja veurem que passa però que això a estat un cop molt baix ha quedat molt clar i realment n'hi ha per plantejar moltes moltissimes coses bufffff quina merda més grossa !!!!

bacus ha dit...

portabella una imatge amable cap de cartell i vendrell ala dura secretari general controlant el partit.

Anònim ha dit...

Doncs jo no ho se, benvolgut Dessmond, igual que no se perquè en mas no li va oferir la presidència com a caramel per a arribar a un pacte.

Suposo que qui el té més gros (el grup parlamentari) ho vol fer notar.

Salutacions

Dessmond ha dit...

Farlopa,
Permete'm dir-te que amb la teva entrevista al Gavaldà m'has donat la millor alegria d'aquests dies. Va ser una gran punt el que et vas marcar.
Certament, anant cap a la cosa política, el panorama és acollonant. Està tot molt calent i massa desdibuixat. Quina impotència!

Bacus,
Vols dir que aquests empenyen a aquests tipus de situacions?.
En Portabella a l'ajuntament és un cero, això si, a l'esquerra -del PSOE. La traducció d'aquesta feina a la Generalitat és una foto tètrica.

vilapou ha dit...

No sé per què però sempre vaig tenir clar que si sumaven formarien el tripartit. L'única manera que tenia CiU de governar era aconseguir més de 55 diputats i fer-ho sol (en minoria). Encara que els altres sumessin 68, per "decència" ERC no podria entregar la presidència al PSC.
Per tant tens tota la raó quan et preguntes per què en Carod no ha fet valorar més els seus escons. SEMPRE és imprescindible per tirar qualsevol cosa andavant!

bacus ha dit...

encara que en les teves parules és vegi un sentiment de respecte.... noto un cert aire de "merda" i el comprenc jo tb penso que carod hauria de ser rapidament expulsat amb puigcercos...

Però em sembla més preocupant el sentiment etnicista que altre cosa... si a mi tb m'agradaria que tothom parles i es sentis català fins la medula, però en un moviment de globalització general de idees, persones, cultures no sembla una bona passa....

jo no soc nacionalista però soc catala i aixecaria la bandera catalana com el que més però mai arribaria al etnicisme que estic veient entre votants de erc i de ciu....

M'agradaria una cosa pero la realitat és una altra a frança un estat sencer algunes persones és pregunten si tenim, que expulsar certs francesos...

tot es part de la globalització del capital i les persones encara que només volguesis que fos CAPITAL les persones tb i una mica de l'imperialisme "america"....

s'ha acabat la economia-etnia tancada ara estem en una mundialització de tot plegat... les cultures imperialistes acabaran a anar a pendre pel cul com la francesa, castellama i proto-catalana, només podrà sobreviure si accepta jo soc aixi i l'altre aixà... imposant res.... a Andorra hi ha 3000 nacionals i 40.000 són extrengers catalano-portugues-parlants amb només un Estat i el boe no es garanteix res a llarg terme....

per idees personals espero que montilla sigui més largo caballero que maragall... però segur que les idees de caballaro no torna per llastima i no en l'aspecte (nació conta nació)

a l'estat-nació li queden 4 dies i encara que arribem tard és així----

Anònim ha dit...

EL carod es creu un mesies que pot salvar la terra catalana, feu-me confiança! i ens portarà a la llibertat eterna!

bacus ha dit...

imperialisme Castellà si insiteixen amb el mateix discurs o acabem amb una dictadura o els hi fotem una patada al cul, aplicable al nacionalisme català...

esteu caient a la mateixa trampa, no ho dic per tu sino per la colla de talibans(ciu-erc) que no tenen clars els seus valors fundamentals...

si perdem la rao ho perdem tot..... i estem aprop d'això "alguns" jo seguiré fidel amb les meves idees encara que siguem 4 gats com ara....

Castellans imperialistes....

http://argentina.indymedia.org/news/2004/11/237171.php
...llegiu comentaris...

--Spainards Aztequen---
http://bacus.blocat.com/post/5530/97995

Dessmond ha dit...

Bacus,
Ho dic indignat, però des del respecte: Carod, perquè no demanes la presidència, collons?
Jo sóc nacionalista català, sí. Nacionalista català, que mai hem gastat aquestes històries de l'etnicisme. Qui m'acusi d'axiò em fa pensar amb en Truman Capote: no m'importa el que es digui de mi, mentre sigui mentida.
Si vols un dia parlem de nacionalisme. Res a veure amb xenofòbia, ni etnicisme ni cap altra etiqueta.

Anonymous,
Jo vull saber què és realment en Carod, perqè no m¡ho explico.

Jbauer,
A mi també me les han cantat aquesta mena d'excel·lències. Però no m'ho empasso. Una persona tan limitada no està on és ell per pura xamba.

Bacus,
El nacionalisme català, si l'hem d'explicar a partir de l'espanyol anem ben dats.
Escolta, qualsevol fenòmen humà, individual o col·lectiu el pots destrossar amb massa facilitat. Retratar-lo en positiu és molt més difícil perquè cal un esforç d'estudi infinitament superior. Sumar és complicat. Restar és la cosa més fàcil del món.
Per més que em vulguis dir etnicista, xenòfob, neonaci, feixistoide... et remetré a en Truman Capote, que no és sospitós ni de ser català ni de fer-nos el joc.

garmir ha dit...

Hola:
Jo al senyor Carod-Rovira fa molts anys al 2001 o aixi crec me´l vaig trobar al metro de Catalunya al costat de l´ateneu barcelonès , ho sigui que de carrrer ho és, peró es un politic allunyat del meu pensament que tira mès cap al nacionalisme català etnicista sense trencar amb Espanya (pont de trobada amb el PPde CIU)CIU ha caigut victima d´alló de que es català qui viu i treballa a Catalunya i aixi ens va amb un no català de presi, el Montilla, crec que una via a explorar per CIU per guanyar vots es la del Vlamms Blok de Flandes, peró...... s´atreviran o demostraran que només son un lobby de reduides empreses familiars i colles de liberals, raó per la qual em vaig allunyar de ells, esperem que no que siguin nacionalistes catalans de veritat i aixi pasant de Carods rovires no haguessin anat mai a la oposició com la CSU de Baviera que no es liberal ni endogàmica. Es tan sols una opinió, evidentment.

Oriol ha dit...

En Mas diu que no van ni arribar a negociar. Jo ja passo, estic destrempat i punt.
No comparteixo amb tu el punt on dius que no vols saber les misèries humanes entre ells. Jo si vull saber.ho i si realment és una qüestió no politica algú hauria de tallar caps.

Joana ha dit...

Dessmond,
Vist el guirigall em temo molt que hi ha barreja d'aspectes personals. I tots sabem que si en qualsevol feina, treball, professió...el que li vulguis dir, s'hi barregen aspectes de caire personal la cosa no rutlla. Aquí no hi trobem explicació possible. Alguna cosa amaguen i no diuen.
Escolto cada dia la radio i cada dia ho entenc menys. Decebuda, estic ben decebuda.

Anònim ha dit...

A la politica catalana s'ha instal.lat una fauna que fa por; tot pel carrec. Pero el pitjor es que les alternatives actuals tampoc es que rebin molt de suport.
La politica catalana es un reflex de com esta el pais: la meitat de la poblacio que passa de tot...

Anònim ha dit...

ja veurem com acaba tot plegat!

Dessmond ha dit...

Hola Garmir,
Però perquè tens tanta mania als liberals? Segur que saps que és l'autèntic liberalisme?

Oriol,
Jo també estic destrempat, però m'he programat per a que no em duri més enllà de dues setmanes. Destrempar-nos és un luxe que no ens podem permetre.
No existeixen aquesta mena de talladors de caps. Prefereixo no saber, de debó.

Joana,
Sospito que hi ha alguna misèria de tipus personal. No sé veure-ho d'altra manera.
Sentir la ràdio també em desmotiva.
Ahir, per exemple, vaig sentir una intervenció d'en Bru de Sala. Quin sàtrapa!

Sir William temple,
La fundació Jordi Pujol acaba de treure el nou número del seu butlletí. Fa dies que parla que Catalunya es trova en una cruïlla.
En recomano que us en subscriguiu, és de franc. L'adreça és:http://www.jordipujol.cat .

Deric,
Veurem, veurem. Que no ens passi res.

Anònim ha dit...

Jo sempre ho he dit, la missió d'ERC és fotre Convergència i intentar prendre-li l'espai política. És una guerra on tot s'hi val, encara que el que estigui en joc sigui la integritat del país.

Dessmond ha dit...

The bell,
Bé, és una teoria que sembla que s'et confirma. Increïble, però cierto que diria el professor Franz de Copenhagen.

bacus ha dit...

en un país normal seriem pp contra psoe o signole contra sarkozy..

però som una puta merda.... a més si tu mires bé quines comptencies tenim que funcionen fatal salut 4 carrateres que estan en mans de l'empresa "catalana" d'en florentino..


si t'ho mires bé l'impacte de 'actual generalitat sobre la societat és mins... unicament si estas malalt o tens fills avui en dia cap de les 2 coses i si em fotu malalt anire a aliança no soc tonto.........

Mikel ha dit...

Sigui com sigui realment en MAs em de reconeixer que entre la oposicio i els humoristes li han creat injustament una imatge de "xulopiscines" que no li ha anat GENS be.
Pero suposo que alguna cosa mes e spodria haver intentat per part d´en Mas per evitar-ho.

Dessmond ha dit...

Bacus,
No n'estic tan segur. CiU mai s'ha reconegut com a partit de dretes. Mai. Li han penjat la llufa.
No ho diria amb les teves paraules,però sí, tenim un país de fireta. L'abstenció n'és un reflex i aquests líders polítics on la majoria són gairebé uns indocumentats ho comfirma i ho perpetúa.

Mikel,
No li ha anat gens bé.
Que s'hauria poder evitat: potser sí, potser no. En coneixes tu un d'aquests remeis?
Dubto que el mateix Mas no sigui el primer interessat en matar aquesta inmundícia.
L'opinió és genera. I CiU no té mitjans "afins", per més que es vulgui dir l'inrevés. Generar opinions a la contra d'una altra opinió requereix un exèrcit de mitjans. No et pensis que el tema és tan fàcil ni tan banal.

garmir ha dit...

Hola:
Per a mi el liberalisme es sinónim de precarietat laboral i acomiadament lliure, peró estic a favor de la politica dels xecs escolar i sanitari, i de crear personal laboral a les admón. Públiques i no funcionaris. Peró no vull un model social com el dels USA per aqui.

Dessmond ha dit...

Garmir,
El liberalisme no té a veure amb la precarietat laboral. El liberalisme pensa que com més lliure és l'individu més possibilitats té de realitzar-se en tots els camps.
La precarietat laboral no entra dins aquesta mena de paràmetres.
Els clixés assignats al liberalisme són odiosos.
Fa tanta por segurament perquè ser lliure implica haver de ser molt responsable per tal que la teva lliberat no limiti la dels altres.
És una filosofia que va en contra d'aquests temps. Qui és que vol ser realment lliure?

garmir ha dit...

Hola:
Aixó em recorda molt aquell llibre que vaig llegir fa molts anys al col-legi de Miedo a la Libertad de erich fromm, ón explica perquè es fan els totalitarismes.