dilluns, d’octubre 30, 2006

Notes pel final de campanya

El dvd famós no conté res que no sàpiga el comú dels mortals. Potser el que seria discutible és haver posat al mateix sac a la plana major de la federació, sortint com a convidat estrella el mateix Mas. La mateixa denúncia, feta d’una altra forma no s’hagués vist amb tanta virulència. Virulència bastant infantil, d’altra banda, però que pot afectar negativament en la imatge del candidat convergent.

En Mas ha estat central en aquesta campanya. Al voltant d’ell s’hi ha anat sumant moltíssima gent, gràcies també, a que la campanya va arrencar de forma encoberta molt abans del que era oficial, en forma de pre-campanya. Però també ha focalitzat molts aspectes negatius. Tants, que podria ben ser que, en el cas de que faci un gran resultat com podria ser l’obtenció de 50-52 diputats, la sensació sigui de que és tot el contrari.

Fa dies que ballem entre enquestes. Els experts diuen que les que no es fan amb una mostra mínima de 3 000 persones, poden anar directament al rec. El pressupost per fer un bon estudi és altíssim i ni el mateix CIS l’ha volgut invertir. El que s’entén com a “Catch All” (la gent que dubta i a la qual se li projecta una intenció de vot) és la clau per establir un bon estudi. El nostre sistema és format per cinc partits, lluny del bipartidisme. Això complica les variables i això fa encara més necessari comptar amb una mostra tan gran. Altrament, el marge d’error teòric és tan summament elevat que invalida la seva fiabilitat.

Mas i el seu equip han fet una aposta molt agosarada, gairebé del tot o res. Però sospito que ells si que s’han gastat els quartos en elaborar enquestes amb tots els ets i uts. Han premut l’accelerador i és cert que han marcat un estil diferent –nou- de fer campanyes. Cert que els temps canvien. Però caldrà assolir un mínim de 55-56 diputats perquè la lectura resultant sigui positiva. Tanta marxa que han portat aquests dies ha de tenir alguna explicació, no?.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo penso que Mas i el seu equip han fet una aposta tan agosarada perquè tornar al poder és una qüestió de supervivènciapolítica. CiU no està acostumada a ser oposició i qui sap si podrien restar quatre anys més sense manar.

En tot cas, dintre de poc sabrem si els ha funcionat o no.

Salutacions

Dessmond ha dit...

Carquinyol,
No crec en aquesta mena de teories. La gent de convergència fa dies que sap viure al marge de fer política.

Però comparteixo absolutament el que dius: ben aviat sortirem de dubtes i sabrem si l'estratègia ha estat la correcta. Salut!

Anònim ha dit...

Comparteixo l'anàlisi. Hi afegiria que, des del meu punt de vista, la campanya havia de ser necessàriament agosarada -una altra cosa és el grau d'encert- doncs no son quatre rivals amb qui batre's, sino un: el tripartit reeditat, del que no en tinc cap dubte, si poden.
Tal vegada sigui aquest el coneixement que els dirigents de CiU tinguin, més enllà de l'enquesta ben feta que hagin pogut encarregar.
Tanmateix aviat sortirem de dubtes. Jo faig la juguesca a favor de la paraula "puntual".

Anònim ha dit...

No sé qui serà el nou president, però vist el que hem vist, crec que no tindrem gaire sort, surti qui surti.

Mireia ha dit...

El dia 1 obrirem el meló, però segurament tampoc no sabrem qui ens governarà, que caldrà esperar uns quants dies vaja, en fi, tot molt complicat.

Dessmond ha dit...

Peroides,
Jo crec que la campanya està prou ben feta. Només que potser no hagués posat la plana major de la federacio al mateix dvd. Potser hagués estat bé un segon lliurament.

Deric,
Jo penso que si surt en Mas, si que tindrem sort. Ho dic sentidament.

Mireia,
Sempre hi ha els dies de negociacions, però quan els resultats no són clars.
Crec que aquest cop hi ha un ambient bastant diferent a CiU si el comparem a les darreres eleccions. Potser hi haurà menys feina de despatxos.

Marc Arza ha dit...

Ara ja va tocant mullar-se i fer la porra corresponent. Penso que aquestes eleccions hi haura una abstenció important que afectarà sobretot al PSC, que no ha estat capaç de mobilitzar l'electorat com mostren les visites a la deseperada d'en ZP.

Jo aposto per un bon resultat per CiU de 56 diputats, un nefast resultat pel PSC de 34. ERC baixarà fins a 16 i el PP fins a 13 per culpa dels CIUDADANOS. ICV pujarà a 14 per què hi ha qui els hi comprarà el fum. La notícia de la nit seran els CIUDADANOS que per l'abstenció que hi haurà arribaran al 3% del vot a Barcelona i tindran un diputat per tocar els trons els propers quatre anys.

En definitiva, govern de CiU en solitaria amb acords puntuals amb ERC, PSC i PP.

Salut,
Marc

Marc Arza ha dit...

Vist que la meva porra suma 134 em disculpo i poso ERC a 17.

Salut,
Marc

Mikel ha dit...

DOncs jo tinc com una sensació de desanim que no se..... em sembla que sera un dels primers cops que no seguire amb interes els resultats i les aparacions del francino contant quesitos...

Dessmond ha dit...

Marc Arza,
Carambes, si que ets optimista...
Segueixes la porra de la Fundació Catalunya Oberta?. De moment està així: Porra FCO # Escons CIU:55 PSC:38 ERC:19 PP:12 IC:11 # Pot 1024,25 euros.

Mikel,
Jo tinc intenció de fer el seguiment i d'anar al Majestic. Cert, en Francino no sortirà. Tampoc és el més greu que li ha passat a aquest país. Ho superarem.

Anònim ha dit...

Mira Dessmond ahir vaig anar a un mercat de diumenge d'aquests de parades de melones, bragas a 2 euros. Tot un recital, allà al mig de totes aquestes parades n'hi havia una de CIU on regalaven el famòs dvd mes una bossa de amb la propaganda firmada del Mas, total que vaig estar contant quanta gent agafava la bossa i et juro que de cada deu persones només una l'agafava, clar que si hagues estat un altre partit segurament si que haguessin estat diferents. Moraleja : Tot dependrà de les enquestes on prenguin la nota !!! Però el que estar segur que queden poques hores per saver-ho.

Dessmond ha dit...

Farlopa,
Per on és aquest mercat? Jo sé el que em van dir del que passa a Les Rambles, de Barcelona. Clar, que allò és un món apart.
De totes formes, ara sí que falta ben poc. El de menys són les enquestes. La cosa ja està més que decidida.

Anònim ha dit...

Avui, mirant un anunci (que encara no havia vist, cosa curiosa tenint en compte que ultimament ens els trobem fins a la sopa) m'he quedat amb que hi han posat com a musica de fons aquella de "i say a little prayer for you" en versió catalana, i la veritat és que enganxa bastant XD
Em pregunto però, quin producte capilar deu fer servir el Mas per tenir sempre aquest tupé tan ben col·locat...
(Dessmond, per fi es veu la capçalera!!)

Txell ha dit...

Dessmond, et vaig fer cas... vaig anar a un míting! El d'en Pujol a Mataró.
Sincerament, crec que no estic preparada per la política...

Dessmond ha dit...

lasenyoretalily,
Jo crec que fa anar laca. Ara, jo cada dia veig que la cosa li va a menys. Cada cop té menys cabell.

Txell,
Ostres, t'agraeixo molt la confiança. Perquè dius no estar preparada? Que va passar?

Dessmond ha dit...

Jbauer,
Espero que la distància sigui major. Però reflexionem, reflexionem i no siguem tendenciosos.

Txell ha dit...

Que em vaig avorrir molt. No pq fos un míting de convergència, si en el fons els prefereixo a ells que a d'altres. Però s'em va fer pesat.
Sobretot el tros d'en Ramon Camp. Li faltava trempera, pobret!

Dessmond ha dit...

Txell,
És curiós en Ramon Camp. És un tipus molt ben considerat. Estic d'acord en que li falta trempera, no té fusta de líder. Però és un pes pesat: tothom que treballa amb ell el vol ben a prop. És molt inteligent i molt discret. En Roca o en Pujol el volíen prop. És un rara avis, perquè els polítics són més vedettes.
Llàstima que no vinguessis el dia 24, quan en Mas va parlar de la Generació Catalunya. Va agradar força. Va ser una nova xuflada d'energía política pels que ho vam veure!