dilluns, d’octubre 23, 2006

Notes de la campanya

Follades
No tinc clar perquè s’ha retirat la campanya dels joves d’Iniciativa. Gens. He de dir que no m’agrada la forma de fer política d’aquesta classe, perquè en el fons es limita a repicar en el tòpic: esquerra maca, dreta lletja. I d’aquí no en sortim. Cap idea. El buit més feréstec.

Em costa de creure que els no tan joves dirigents de la formació no en sabessin res, i per tant, aquest lema era més que beneït dins la casa. Un cop s’ha pres la decisió de fer les coses amb un determinat segell, cal tenir coratge polític per defensar-ho. A més de trametre’m una imatge de desgavell dins la formació, aquesta decisió m’ha semblat molt poc ecològica, donada la gran quantitat de paper que s’ha malbaratat. M’ha semblat massa reaccionari, tot plegat. I m’ha sorprès, també, la docilitat d’aquesta joventut suposadament tan i tan revolucionària, trencadora i agosarada. Em temo que se’ls han repassat per l’esquerra.

Els socialistes
Vaig veure el debat, sí. He de dir que en Montilla em va fer passar una mala estona. Ho dic sense malícia, ni mala bava, però em va semblar el candidat més fluix. Us asseguro que em feia patir, perquè em transmetia el seu patiment personal. Potser és una persona que està més còmode en una altra esfera de la política i segurament és molt millor polític del que va semblar. Però fins i tot en Saura va estar per davant d’ell.

D’una banda, i encara que sembla mentida, crec que li manca rodatge. D’altra, em fa pensar: que coi està passant al PSC?. Estic segur que tenen persones molt i molt més vàlides en la formació o als mateixos Ciutadans pel Canvi. El número dos –en Castells- és infinitament superior al candidat. Tota aquesta història sobre l’origen d’aquest presidenciable ha estat una vertadera cortina de fum. Ara hem vist el que amagava...

Aquesta campanya socialista em transmet una sensació de solitud enorme. En Montilla està més sol que la una. Hi ha una fredor que em costa de creure que és premeditada. No hi veig per enlloc l’escalf de tot l’engranatge del partit. No sé, però, si és només una percepció errònia meva. Agrairé comentaris al respecte, doncs.

TV3, la millor
Finalment, el seguiment de la campanya. A TV3, quan acaba l’edició del telenotícies, el presentador ens fa saber que el gremi dels periodistes de la casa està molest, i per tant, no signen les cròniques. He de dir que agraeixo la rabieta i molt. El seguiment es fa de forma –aparentment- neutre, en veu en off. I tot plegat aconsegueix tenir un resultat molt professional. Gens embafador ni tendenciós. A la fí, cap judici de valor de collita pròpia. Quan apareix el periodista –l’aprenent de periodista- fent la crònica in situ, la feina resulta bastant fluixa. Compareu-ho amb els telenotícies d’altres cadenes. Us asseguro que no hi ha color.

Només agrairia que no ens tornessin a fer saber que estan emprenyats. No hi ha cap gremi més al món –entenguis Catalunya- que pugui abusar d’un mitjà tan potent i públic com és la televisió per fer saber a la població que s’han enfadat. Si realment fossin tan professionals, ho farien amb una mica més d’imaginació, més respecte i més de tacte. I no abusarien d’aquesta situació tan privilegiada, a la qual cap de nosaltres mai hi podrà accedir encara que tinguem motius tan respectables com els seus per fer-ho.

9 comentaris:

Mikel ha dit...

OStia....jo quan vaig sentor dir al montilla "recortat" enlloc de retallat....buffff de fet era tan clar que ningu en va fer ni mofa.

Txell ha dit...

I tant... va recortar no se què. Quin tiu! crec que li faltaven cames per marxar. Fluix molt fluix.
Ara bé... els altres tots suspesos també!

bacus ha dit...

la campanya de les jIC, s'ha complert com estava planejada:
a->traiem els condons
b->la gent en parla
c->ara la retirem

inclús gent com tu parla de les jIC, amb un missatge assenyat no haguessin surti a cap gran medi. la noticia és que un home mossegui a un gos no al revés.

l'efecte "Polilla"
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/274857

Txell ha dit...

Dessmond, m'ha passat una cosa increible.
Sense "comerlo ni beberlo" m'han convidat al concert de demà... hi seré amb la senyera!

Dessmond ha dit...

Mikel,
No es pot fer conya d'aquestes coses. Ara, Mare de Déu!

Txell,
Agafa la senyera i cap al concert, doncs! I no t'has costat un "euru"????

Bacus,
Potser si que és això. Ara, poc ecològic, poc ecològic.

Anònim ha dit...

No em direu que no és un bon xou eh?
Ara que ha passat, amb suspens, el "partit del segle" i ens hem quedat sense condoms amb iniciativa, com ens ho farem?
Bé, suposo que tindrem la reiteració de la cançoneta que amb raó deies de "dretes i esquerres. Potser fins i tot tindrem algun debat, com sembla que estaven disposats a fer, sobre la emigració?
Ui, ui, ui... això son palabras mayores!

Dessmond ha dit...

Franciscu,
Massa, xou, potser massa.
Per cert, que va fer el barça? Jugava amb el Madrid, no?

Txell ha dit...

Ni un euro!
Hi havien d'anar dos amics meus, i a un d'ells li ha sortit un compromís i mira, aquí la menda lerenda.
No conec les seves cançons, però segur que ens ho passarem bé.

Dessmond ha dit...

Txell,
collons, collons. T'ha ben tocat la rifa!

Jbauer,
Una setmaneta passa volant. I avui,sí, en Bruce.
Per cert, l'exèrcit català de pekín dona instruccions noves, avui. Salut i no fallis, camarada!