dissabte, de setembre 09, 2006

Hores de 25 minuts

Avui no sé pas com acabarà el dia.
M’he llevat i la vista d’una mar reposada que normalment fa goig i més, avui no és així. Hi ha una boirina difusa que no deixa saber on comença i acaba l’horitzó. El panorama magnífic que acostuma ser mirar cap a Barcelona, ara és desolador. Hi ha un tel de brutor i humitat que fa pensar més en algun passatge del Mecanoscrit del segon orígen que en cap altre cosa. Sobreviure a la capital avui ha de ser qüestió de miracle.

Curiosament, tot i la grisor del dia, no hi falta el personatge tocat d’autista que planta l’ombrel·la, la tovallola i jeu damunt d’ella, a la platja. Com si avui fos un esplèndid dia de bany a la fresca. Segurament la decisió la va fer 24 o 48 hores abans. Però també has de preparar el pla B per si alguna cosa com ara el temps et falla.

Avui algun veí està més excitat del que seria costum. Té brega siciliana amb un parent seu, proper i jeràrquicament superior. L’enganxada té poc de filosòfica s'embranquen “por dos putos euros, joder. Dos PU-TOS euros!, joder!”.

Endesa ens té avisats –amenaçats?-, per avui també, que a quarts de dotze ens tallarà el subministrament. Per millorar el servei. Em costa de creure que els dissabtes moguin un dit, però les meves suposicions poden fallar i cal tenir un pla B, per no fer d’autista fora-platja. Miraré d’escapar-me i no tornar fins la tarda. Mataró sempre és una bona opció.

Quan un dissabte comença així, no em faria res que les hores fossin de vint-i-cinc minuts.

14 comentaris:

l'home de la musica ha dit...

Eiii, Dessmond!!! alegra la cara home! ja veuras com el dia al final no va tant malament! pensa en positiu! mira, el de platja, segurament sap que es mes segur per la pell pendre el sol ennuvolat que amb sol, i el moreno s'agafa be. el teu vei discuteix per 2 euros!!! pero aixo es genial per ell, perque vol dir que si discuteixen per aquesta nimietat, es que no te problemes mes greus, almenys amb la persona amb qui parla!
I per altre canto, Endesa, t'esta fent un estalvi a la cartilla, per petit que sigui, no???

Au vinga!!! tot depen de com t'ho vulguis mirar!

I aixo t'ho diu un que acaba d'escriure un post que no veas!

Ens veiem!

Dessmond ha dit...

L'home de la música,
Gràcies per les teves paraules. Espero que al final el dia s'arregli. Normalment passa...

Anònim ha dit...

Hi ha gent que es banya tots els dies de l'any, faci el temps que faci. Jo si visques al costat d'una platja tambe ho faria. Com a molt d'hora m'he banyat a principis d'abril.

Alepsi ha dit...

HI ha dies que més valdria no aixecar-se del llit. Que tot fa nosa...

Però normalment això s'arregla dormint més. Una bona dosi de morfina, i au, a dormir fins demà passat, si cal! xDDDD

Joana ha dit...

Hola Dessmond,
Una altra molt bona opció és Girona. Fa temps que la boirina no hi apareix i l'aire que s'hi respira baixa del Pirineu.És menys humida i grisa de quan la descrivia Josep Pla i no queda molt lluny de Barcelona.
Ja ho saps, pla C.
;)

Dessmond ha dit...

Sir William,
HI ha gent que sempre està a la platja. Jo molts cops vaig a la nit per sopar-hi, amb llumetes i copes de vidre pel cava. I d'any en any cada cop hi trobo més gent fins les tantes!

Alepsi,
El dia s'ha arreglat bastant. He anat a Mataró i ha estat miraculós, perquè dissabtes hi ha mercat. El recomano molt.

Joana,
Et donc tota la raó del món: Girona és una ciutat que "m'enamora". Ara, també hi fa mota calor!. A mi em queda més a prop, a menys d'una hora, perque visc al Maresme. Sóc molt partidari de fer servir Girona com a refugi. I s'hi menja molt bé. M'agrada molt EL Boira. El coneixes?

Anònim ha dit...

Hola Dessmond, tant de bo tots els problemes fossin com els que relates però reconec que fastiguegen una mica. Al mal temps bona cara. Tot es resoldrà i pel que llegeixo ja està tot resolt o quasi. Me n'alegro.

Dessmond ha dit...

Violant,
Tens raò, tots els problemes fossin com això. Més que problema, és l'humor el que et poden esguerrar. Però el dia s'ha ben arreglat, passejant per Mataró.

Joana ha dit...

Visc, treballo i passejo a Girona. Conec El Boira i altres refugis. I algun cop pel Mareseme també m'hi he passejat.

Dessmond ha dit...

joana,
Doncs estaré encantat de conèixer altres refugis gironins. M'agrada anar-hi força. Gràcies a la bestreta.

Joana ha dit...

Dessmond,
Te'n faré una llista acurada i amb detalls.

Dessmond ha dit...

Joana,
Déu t'ho pagui!

Joana ha dit...

Dessmond,

Déu????? Ja té targeta de crèdit??
;)

Dessmond ha dit...

Joana,
D'una forma o altra sempre acaba pagant.