diumenge, de novembre 13, 2011

Votaré CiU

(Publicat, com és ja costum els dilluns, al Bloc Gran del Sobiranisme)
Votaré CiU. Vaig veure molt en diagonal el debat dels candidats a TV3 i feia molts anys que un acte d’aquestes característiques no em cansava tant. Hem arribat, certament, a un final de cicle. S’ha acabat més d’un bròquil i els realment indignats no som aquesta cosa borda que només té per nord plantar la tenda de campanya i convertir la indignació en un numeret.
Aquesta legislatura que ens prepara Espanya serà definitiva. El neo-franquisme –ara el de dretes-presidirà el govern, amb una majoria prou folgada. Catalunya serà, doncs, poc més que la mosca collonera del sistema.
Tenim quatre anys per endavant molt durs, però també molt alliçonadors. Si d’aquest xàfec no sabem treure conclusions que vagin més enllà de la politiqueta de partit, podem plegar. Portem molt de temps fent l’ase, des d’un punt de vista polític.
Els recanvis produïts en les direccions de les formacions hauria de servir per començar a percebre una nova forma d’executar la política, més d’acord amb els temps que corren. En aquest sentit potser Unió n’és l’excepció, una estranya excepció.
Veure que al PP la Camacho no solament representa el de sempre, però en una versió més barroera, és una mal símptoma. Veure que el PSC s’enfonsa perquè ni el votant socialista pot suportar més impostura, és un mal símptoma. Veure aquesta cosa anomenada Iniciativa, més propera a una comunitat de veïns que a una altra cosa, fa venir arcades. Sort que no se’ls creu ni el més ase i pinten el que pinten.
Després ens queda aïllar la incògnita que plana damunt Esquerra, un cop han consumat la renovació. A mi em deixa una mica descol•locat aquest desfici per denunciar les dietes en taxis de ses senyories. O la sobrera insistència per viatjar en classe turista. Em va semblar d’un ridiculisme difícil de superar i ahir diumenge el candidat hi insistia en un míting a Arenys de Mar. Aquest debat fonamentat en la xocolata del lloro em sembla impropi d’algú, que a més, aspira a dur-nos la independència. Amb una visió tan estreta del món, del nostre món, dubto molt que fem realitat cap somni per aquesta via.
Finalment, hi ha Unió. O potser hauria de dir CiU? Sincerament, no ho sé pas. Només lamento la debilitat a la qual ara mateix està immersa la coalició. El context és molt dur. La victòria que ara mateix gestiona és enverinada. Cal començar a estendre ponts amb altres formacions. Dependre del PP a Catalunya és el principi de la fi.
Per encarar aquests quatre anys, que seran decisius per a nosaltres, cal començar a replantejar la relació Catalunya-Espanya amb una visió radicalment diferent a la vista fins el moment. Hi ha cert argumentari que ja ha entrat en via morta. S’ha acabat el possibilisme exhibit durant tant de temps. Espanya ja no té cap mena de complex a l’hora de mostrar-nos les urpes, ja siguin de dretes o d’esquerres. Estem més que avisats, no ens volen veure ni en pintura. S’ha acabat això d’una Catalunya catalana.
Votaré CiU, tot i que confesso que em costarà però el paisatge és desolador ara mateix. No ho faré amb masses alegries, sinó per eliminació. Considero que en Duran és un magnífic polític, el millor a Espanya. A Catalunya ens cal algú que aposti per les tesis separatistes. Sense portar-les al punt del ridícul. Amb la desvergonya i el mateix convenciment que ara mateix gasta qualsevol altre polític, defensant el seu nacionalisme espanyolista. Espero que aquests quatre anys seran una magnífica ocasió per obrir els ulls i veure, entre d’altres coses, que no he fet el préssec. Jo i tots nosaltres, és clar.

4 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Votaràs CiU per eliminació... És una opció. El Duran és un gran polític, cert. Però saps perfectament que tornarà(an) a vendre's (o a regalar institucions) al PP. I per això jo votaré Esquerra. I tan amics com sempre. Ara, els quatre anys que vénen seran més durs que aquests. Amb crisi econòmica i PP arreu. Per tancar-se a l'habitació amb la parenta i oblidar-se de tot.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Veí,
No crec que s'hagin venut ni regalat res. No som espanyols per haver venut ni regalat res. Jugar amb les regles de joc espanyoles portem les de perdre, sempre.
Celebro que vagis a votar i que ho facis en clau catalanista. Penso que no votar o fer el numeret de l'estelada dins el sobre, encara els ho posa més fàcil als que ens volen veure residuals, per no dir totalment desapareguts.
Molt bona recepta la que apuntes per passar aquests quatre anys. Farà furor!

Arquitecte crític ha dit...

Ciu ha de deixar de ser tan poc clara, són independentistes sí o no? el doble joc és el pitjor que poden fer! Nosaltres estem molt enfadats amb Ciu per lo de la Rotonda! I la veiem com una metàfora del que li passarà a Catalunya! Van aprovar el projecte a Núñez perquè són amics d'ell! I també són amics del PP! Són el mateix? Tenim dret a saber-ho! Esperem que tant Xavier Trias com Ciu facin el que s'espera d'ells i salvin la Rotonda i aturin al borinot de Núñez! De moment l'únic que estan demostrant és que la pela és la que mana!

Ruiz ha dit...

I am here to tell you about a natural remedy that is
guaranteed to make you wonder why your doctor didn't tell
you about it. Then, on the other hand, it is pretty obvious
why your doctor didn't, because that's not his job, is
it? But, seriously, promise me you won't get too angry
with your health practitioner, it's really not their
fault. They can only practice what they're told to
practice, right?
When your health is at risk there's no time for Tom
foolery, you've got to get down to the cause and nip it
in the bud. So you've been suffering from painful gout
attacks have you? Well, allow me to give you a new
perspective on the solution to what plagues you I was once in your shoe until my college friend introduce me to Dr Itua herbal center which cure my hiv/herpes after drinking it for two weeks as instructed, Dr Itua is an africa herbal doctor who has natural power to cure the following diseases: Herpes,Hiv,Hepatitis B,Fibroid,
Schizophrenia,Cancer,Scoliosis,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity Syndrome Fibrodysplasia Ossificans Progressiva.Fatal Familial Insomnia Factor V Leiden Mutation ,Epilepsy Dupuytren's disease,Desmoplastic,Diabetes ,Coeliac disease,Creutzfeldt–Jakob disease,Cerebral Amyloid Angiopathy, Ataxia,Arthritis,Amyotrophic Lateral Sclerosis,Alzheimer's disease,Adrenocortical carcinoma.Asthma,Allergic.
As Dr Itua assure me that all those disease below that he guaranty 100% permanent cure to all these disease I believe Dr Itua so much because he help me cure my hiv/ herpes which has being my burden in life so I promised Dr Itua that I will testify about his work online after curing me and that is what I'm doing here so please if you are suffering from those diseases do not hesitate to write Dr Itua Herbal Center On Email: drituaherbalcenter@gmail.com Or chat with him on whatsapp:+2348149277967