diumenge, d’agost 22, 2010

Massa soroll per tant poc programa

Com cada dilluns un nou post sortirà en el Bloc Gran del Sobiranisme. És aquest, que veurà la llum a partir de dos quarts d'una.
Bon estiu, bona setmana!

22 comentaris:

popota ha dit...

Benvolgut Dessmond,
M'ha encantat l'article. Pel que veig, estàs d'allò més enfadós amb la SC i les seves estrelletes mediàtiques -les mateixes estrelletes a les quals tens escrites les més meloses lloances en aquest blog-, i no et sembla gens bé.
A dins l'article -que ve a ser un resum com sempre lograt i ben trabat- només hi ha crítiques a la solidaritat i l'independentisme i, això sí, per fer palesa la brutal manca de criteri, hi inclous la segúent frase:
"Moltes ganes d’esgarrapar vots al veí, però no amb mèrits propis. Ans el contrari, intentant fer bandera del demèrit"
Apartat de preguntes -més enllà de l'anècodta encomiable d'incloure aquesta frase en una persona precursora dels BAT, sembla que les lliçons del Zaragoza i companyia no han estat debades i suposaran un abans i un després en la cultura democràtica del catalanisme-:
Quin mèrit propi defensa l'article? De quin mèrit fa bandera l'article?
Salut,

Dessmond ha dit...

Benvolgut Popota,
T'ha encantat exactament perquè? Perquè estic enfadós amb SC? No. Estic parat de veure que, a banda de fer determinades proclames i lloar suposades virtuds a l'assemblearisme -per part d'RCat i SC-, poca cosa més hi ha en aquests projectes independentistes. Fa dies que espero alguna cosa més i no arriba. I l'únic que hi ha en això darrer és un calc del que ja ha fet RCat. La proposta de crèixer és a base de fotre als teus semblants. Em sembla poc motivadora. Desfermar guerres entre nosaltres no em sembla massa productiu. I de moment és el que veig.
L'article no vol fer mèrits. Només demana si, a banda de fotre'ns altre cop els plats pel cap, hi ha indicis de programa. I crec que a l'article això ja queda dit.

popota ha dit...

Indicis de programa? A què et refereixes? A dir que un plantejarà el concert econòmic a la primavera de 2012 i mirarà de pactar-lo amb el PP o el PSOE? Això és un programa?
El que m'agrada de l'article és el que es llegeix entre línies. Tenint en compte de que el que dius de "fotre els els teus semblants" em mereix poca credibilitat -més que res perquè tinc ben presents les èpoques en què el Doctor i companyia eren la vuitena marevella del món mundial-, no costa de veure què és elque etmolesta de la solidaritat: que hi ha gent seriosa -i.e. López Tena- i capacitada per tirar endavant un programa, amb una cultura política king-size i un discurs realista sobre camames com el federalisme o el concert.
Pel que fa a la resta, dedicar un article a fer crítica i estripar i queixar-se en el mateix de que els altres només critiquen és pur zaragozisme.
Salut, i gràcies per la resposta.

Dessmond ha dit...

Em refereixo a què pensen fer si cap de les dues formacions obté la majoria suficient per a proclamar la independència. En el capítol econòmic, sanitari, educatiu, immigració, normalització lingüística, què pensen fer. Projecció catalana a l'exterior: com? etc, etc, etc.
De Solidaritat ara mateix el que em molesta és exactament el que em molesta d'RCat: ens hem quedat encallats amb el rotllo assemblearista de l'elecció de candidats. A banda d'això jo no he vist res més i jo espero programa, sí. És el mínim que se li pot demanar a algú que vol presentar-se a la cursa electoral. Si no esperes que ni programa, ja em diràs a què coi juguem.
Vas molt errat. Com més gent seriosa estigui del cantó independentista, millor. Però és clar, pensar que la independència es resol amb un power point...
Salut i gràcies per generar debat.

bacus ha dit...

té raó en dessmond no tenen programa electoral, els de rcat encara tenen l'esborrany de constitució catalana que varen fer que es pot considera com una mena de programa.

però els de solidaritat no en tenen cap.

ja que evidentment com a molt trauran 2 escons, estaria bé saber que votaran durant 4 anys al parlament sobre tots els altres temes que no són la independència.

veient la gent que en forma part serà can pixa, pq ja em diràs amb que s'assemblen en laporta i en tena amb en uriel i la simó.

votaran coses contradictòries pq pensen oposat.

xec escolat si o no?
funcionariam aprimar o engreixar?
putes si o no?
canabis si o no?
totes les autovies de peatge o no?
pujar o baixar impostos?

quan vas a votar has de saber que faran amb aquests temes i d'altres i es evident que si comencen a redactar un programa electoral s'acabaran de barallar del tot.

pq només tenen una cosa en comú un estat català, fins i tot no posaria la mà al foc si ha de ser república o monarquia, si ha de ser presidencialista o parlamentari, si ha de formar part de la nato i la ue o no.

Dessmond ha dit...

Bacus,
Sort en tinc de tu! Pensava que no m'havia fet entendre! Més o menys apuntes en la mateixa direcció que pretenia fer-ho jo.
Portem dies i dies on l'única traca apareguda és el rotllo de la tria de candidats, que té una importància més que relativa. Més que res perquè això neteja ben poc el sistema que volen regenerar. O hi ha una mica més de farcit o no caldrà ni enfornar el gall.

popota ha dit...

Benvolgut Dessmond,
El que més em crida l'atenció és que puguis fer la crítica de la manca de programa des del coneixement que tens, i que de ben segur inclou dos inputs:
1) Primer, que el que decideix el Parlament és en la seva immensa majoria foteses. És el TC el que diu si s'ha o no d'educar el castellà, si val o no el cèntim sanitari, és el Gobierno del Reino el que decideix si s'apugen els impostos del tabac, si hi ha copagament sanitari, si es pot fumar als bars -ho dic per lo de les drogues que comentava en Bacus-, si es suprimeix l'impost de patrimoni, el tipus impositiu de l'estalvi i de societats, la política econòmica, l'endeutament de les AAPP, si s'han de colar collonades com la educación para la ciudadanía, si hi ha o no calers per la Ley de Dependencia, com es regula la immigració i un llargíssim etcètera.
2) En segon lloc, com bé sabràs ja que no et mames el dit, no hi ha cap partit que a hores d'ara tingui programa electoral per les nacionals, sinó que tots hi estan treballant -si et serveix de desconsol, bacus, la Constitució que van presentar els reagrupats és en el seu 80% un copypaste de la constitució que va redactar el que porta el programa de la solidaritat fa uns anys per presentar-la al congreso- des de fa setmanes. La única cosa que han presentat són idees genèriques i les que més força tenen del seu programa, i aquí tenim uns que s'han compromès a apostar pel federalisme -riures enllaunats-, uns altres que aposten per negociar amb el PPSOE el concert econòmic la primavera de 2012 -més riures enllaunats- i la solidaritat, que diu que les mentides del federalisme i el concert -que són els pares- són la veritat dels programes de les forces polítiques que segueixen apostant pel cicle polític autonomista que va imposar el règim a l'oposició democràtica durant la mal anomenada transició a la democràcia.
Per últim, espero que com diu en bacus es barallin a can solidaritat, si es tractés de fer una secta no caldria fer un partit polític. En aquest sentit espero que la solidaritat es distancíi de la subnormalitat democràtica que impera per dessota els Pirineus, i que hi veiem enganxades com les de Sarkozy amb Villepin, Royal amb Fillon, Obama amb clinton, MacCain amb Palin, Brown amb Blair, Merkel amb els bavaresos, Lafontaine amb Schroeder i un llarguíssim etcètera que forma part de la cultura política més elemental dels països amb tradició democràtica.
Dit tot això, no estaria de més, benvolgut dessmond, que fessis cinc -o tres- cèntims sobre el valor afegit del -inexistent, de moment- programa electoral de CiU.
Salut, i gràcies als dos per les respostes.

Dessmond ha dit...

Popota,
Popota,
Pel que fa als inputs que comentes:
1) D'acord en que tenim un Parlament de la Senyoreta Pepis. Però un full de ruta mínim cal tenir. O això o tanquem la barraca, que també podria ser una proposta. Però si surten escollits diputats, que faràn, estar de mans plegades?
2) Evidentment que cap partit fa programa. Però la diferència és que parlem de partits que ja els coneixem, que sabem quina línia poden seguir, deixant de banda el detall d'aquestes eleccions en particular. Justament perquè parlem d'invents nous seria d'agrair alguna mena de referència. Coi, i si a més de proclamar la independència volen tornar al comunisme -riures enllaunat (recony, m'ha agradat molt això de les llaunes!)-.
Jo no crec que SC sigui cap secta. És més, penso que pot donar molt de sí. I justament per això que fa dies que espero veure quin és el seu factor diferencial. Vols factor diferencial de CiU? Mira les DOC SESSIONS al seu web. Per a mi són una bona mostra.
Salut i gràcies a tu. Jo sempre intento respondre. Quan no ho faig és perquè simplement vaig de bòlid.

popota ha dit...

Benvolgut Dessmond,
"Però si surten escollits diputats, que faràn, estar de mans plegades?"
Fer oposició, evidentment. I denunciar totes i cadascuna de les limitacions de l'autonomisme, i tots i cadascun dels discursos mentiders que es pronuncïin al Parlament com si aquest tingués poder real.
"Justament perquè parlem d'invents nous seria d'agrair alguna mena de referència"
Justament perquè parlem d'invents nous es fa un programa amb participació i seguint mètodes democràtics en els òrgans pertinents. Crec que és molt de kinki de calçotada pretendre que quan no han passat tres setmanes des que es van començar a formar les comissions de campanya locals en ple mes d'Agost hi hagi ara un programa detallat com el que reclames. Això voldria dir que un il·luminat se l'hauria fet a casa seva i que tota la resta, al crit de "sí, bwama" consubstancial a la subnormalitat democràtica infra-pirinenca, el subscriu. I no és el cas. La solidaritat es presenta a les eleccions, i seria del gènere imbècil presentar un programa electoral en ple mes d'agost només perquè 4 eixelebrats de la premsa digital tenen pressa per conèixer els detalls. Com la resta de formacions, es presentarà el programa amb les eleccions convocades, com es fa als països civilitzats.
"Vols factor diferencial de CiU? Mira les DOC SESSIONS al seu web. Per a mi són una bona mostra."
Ja les he seguit, i per això t'ho demanava. A mí em semblen fum, fum, fum, però estaria molt bé saber -amb cites i punts concrets- quin és el valor afegit que aportaran als catalans els convergents. El de la Solidaritat és ben clar: 22.000 milions d'euros anuals, amb gent potent començant pel que havia estat el màxim referent dels sobiranistes a Convergència.
Salut, i gràcies per la resposta.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Popota,
És l'espera dels que no ens aturarem...
No crec estar demanant res de kinki ni de calçotada, al marge de quines siguin les persones que ho defensin. Tu ho trobes insultant? Doncs bé, deixe-m'ho aquí, perquè no ens en sortirem. Ara, tingues clar que no he estat jo qui els ha fet triar les dates per sortir a la llum pública. Però quan algú pareix -bé, quan es paria- una formació política primer calia saber de què anava la història i després s'hi poden fer tots els sistemes d'eleccció o de persuasió, per tal de fitxar gent pel projecte. Jo no demano el detall, només saber la filosofia del projecte. Això no es cap despropòsit, tal i com vols fer veure. De moment hi ha molta palla amb la cançoneta referida al precedent de principis de segle passat, molt soroll de timbals assemblearis -calcats als reagrupats, per cert- i poca cosa més. Suposo que deus comptar amb informació privilegiada, perquè hores d'ara ja saps que hi haurà gent potent conformant l'arquitectura d'aquesta formació. Ets ben bé una persona afortunada. Jo esperaré -com la majoria dels mortals- a que arribi tot quan sigui: noms programa, idees... i que la cosa sigui com tu pronostiques. Em faria feliç veure que SC pot donar bastant més de si que RCat. No em fa pas feliç veure com les iniciatives independentistes fan llufa abans de ser estrenades.
Salut!
PS: Temps al temps, i aixo del "Sí bwana" ja arribarà. Després no et facis l'innocent, que sé sobradament que no n'ets.

bacus ha dit...

popota tens tota la raó s'hauria de desmanteallar tot i els 200.000 funcionaques que els hi pagui el sou espanya directament no fa falta comissionistes....

per cert que se'n va fet del referèndum del ibarretxe juntament amb les eleccions i es va cagar les calces....


l'home que fa, viu d'un sou vitalici, ha amassat tanta fortuna que no li fa falta fotre brot en la resta de la vida o es dedica a aixecar pedres.......?


jo no sóc de rcat ni laportista, jo era d'erc de sempre fins que el senyor cagot va veure la llum i pactar amb el partit del xarnegam era el camí, per omplir-se la bossa no sé, o per alló que diuen molts, no trenkar una cosa que mai ha estat unida...........


ciu+erc--------- a les últimes eleccions, deien massa nacionalista.......... el que significa que feia falta una mica d'espanyolisme psc.......


en els últims 7 anys no he vist un duro i estic al atur............ que els bombin a tots...........

i res em refereixo 4 duros pel lloguer del meu zulo de 40m2.



i aquí els més pelacanyes li ha caigut alguna cosa, que els hi pagui el sou vitalici la mare que els va parir..............

s'hauria de fer pública una auditoria de totes els que han tocat teta, de la situació economica fa 7 anys i ara i veure que el concepte ha pujar exponencialment queda curt.... i això que eren d'esquerres 2/3 a sobre amb la barra de dir-se socialistes.


tens tota la raó.......... acabem amb l'estat ja............ no canviar, acabar.......

sobre en laporta, senzillament és una persona que no em cau bé, que vols que et digui, amb en saura puc estar-hi en desacord però no em cau malament.......

diga-li intiució femenina o jo que sé però em fa mala espina...... si som 1/3 de la població independentistes 1/3 ni fu ni fa i 1/3 unionistes qualsevol altre seria millor per mi, fins i tot tu.

molt bé ens falta el 1/3 d'indecisos per fer el 66% tu penses que anant a sac i amb mala baba els convencerem tipus Sort o cal seduir, començat en que jo i els 600.000 aturats trobem feina cosa que amb el marxisme-leninista no arribarà a sobre que per molt socialistes que es diguin, són capitalistes i van com una vaca en un a discoteca

millor fotre un capitalista que hi cregui i no aprenents que no estan ni a un costa ni a l'altre......

jo no serveixo per aquestes coses..............

però a laporta el votarà se mare igual que rcat....

per cert espero que el barça baixi a segona i per fi ens podem alliberar d'aquests càncer..... més que un club, una nació?????
i els que no són del barça que són foresters??
limitació de pressupostos com la nba o que directament es juguin només els partits de 1/8 de finals de la copa d'europa cap endavant.........



si amb 300 anys no ens ha fet falta cap estat, fins i tot tenint-ne un hostil, menys ara acabem amb el que quedi d'ell.....


tu dedicat al opi-piloteta, als etarres i a la indepèndència de la vila de gràcia de barcelona, arribaràs lluny nano.......

visca gil i gil

un partit polític és com un equip de futbol, tu fitxes estrelletes i fan el que digui el mister, ja veig l'uriel lloant les glòries de vendre/privatitzar tots els hospitals i escoles públiques...



només amb els immobles és un pastón, del que en traiem ho repartim entre 7,5milions....

no hi ha res millor que l'igualitarisme matemàtic no ni ha cap altra..........

on tinc que firmar, votar laporta, el pp, la cup, la cori, hb, no votar???

totalment d'acord, endavant, la generalitat s'ha de vendre tots els seus immobles i repartir-ho entre els empadronats a catalunya....


amb el palau de la generalitat fotrem calaix, algun petroler yankie o rus es deixarà el talonari, ja es veurà en la subasta que fem..........

macba, el museu picasso i el mnac és nostre o d'ells, ho dic per comptabilitzar a quan toca per barba

ho dic en serio no en conya.

bacus ha dit...

erc+ciu tenim majoria absoluta al parlament, demà podem proclamar l'estat català, però entre els uns i els altres no serà així......

és una llàstima, el pitjor que ens ha deixat el franquisme és que ser comunista és cool, si els stalinistes haguessin guanyat la guerra avui seriem un país amb butaca a la onu com els bàltics i auto-anomenar-se socialista ja no dir comunista seria com nazi....

no sé com arribarem a alliberar-nos em sembla que acabar amb l'estat és més fàcil que crear-ne un de nou.

bacus ha dit...

mira el dit:

uriel fa 1 minut pel 3/24:

"que tota la població catalana tingui una cobertura de sanitat pública"

que sigui pública o no m'importa tres pitus i 2 flautes, l'important és que sigui gratuïta.

Dessmond ha dit...

Bacus,
Doncs sort que no he sentit jo, això que comentes... ara, m'agradaria saber que en pensen en LT i en Laporta.

bacus ha dit...

estava foten zapping entre la navera i el sofà i ho vist i escolat, per adornar l'escena una tia (parlamentaria) del pp deia el mateix.........

a l'uriel no sé pq el treuen, igual que entrevistes a en carretero són extraparlamentaris, per tants tots tenen el mateix dret que els entrevisti la terribes...

la del pp no haurà llegit la circular de que fer sobre la contradicció de cristiano-demòcrata i liberal-'conservador'

no sé com encara poden seguir vius amb tant de kakau i contradicció mental per una persona de peu.

bacus ha dit...

deu ser, nosaltres som el liberals amb el tema econòmic i conservadors amb el morals...


a molt bé, però amb quin dret s'anomenen liberal, ja que és de cap a peus.

s'assemblen a la liberal tatcher i reagan.

això no és un liberal és un atapuerka de tots els temps.

bacus ha dit...

és que m'agrada una part de liberalisme però no tot, doncs mala sort truki a la porta del costat, és com dir m'agrada l'anarkisme però amb estat, alguns fins i tot reclamen amb dèu..

que i farem sense la evolució encara seriem bactèries.

bacus ha dit...

que erc renucies al llibertarisme per culpa del nazi del psan d'en carod és culpa nostre per no haver-li tallat el cap meta fisicaament, hi ha alguns que encara alimentem del psuc com el regidor-diputat tardà que molta feina no deu tenir.............. apart de ser un altre xupopter de la dictaduria del psuc... tot menys democràtica.........

m'ha tokat a mi fotre neteja, psan els primer. qie




així anem corcats amb merda totalitars............................


pq no vota la gent erc doi cadot?

per tu tros de quanim i pel socialisme-totalitari que tan d'agrada i tan ens has furtat.




jo no els penso votar ..... senzillament votaré el parit porraire..............

carod és un nazi (nacional) i socialista (psan)....

a sobre de lladre......

titllar a la resta de mentider dona ganes tallar-li el cap a ell i a tota la seva famíla previ retorn de tot el robat

Andreu ha dit...

Benvolgut Dessmond,

He llegit que ja estàs de tornada, com gairebé tothom.

M'agrada molt veure l'amic Popota de redactor del programa de la Soli, vàlid per a la Soli del gendre i per a la Soli del sogre del 1980.

Ara veuran que es l'oposició!! Que n'aprenguin!!

No entenc, encara, com ahir al vespre, en Jan no va aprofitar la darrera volta al Camp Nou que li va regalar, com un senyor, en Sandro, , i que en Jan va fer com si fos un Ronnie qualsevol, que no ho ha estat mai, per a proclamar la independència des de la gespa del Camp Nou.

Haguessim sortit al tots els diaris d'arreu. I a les 8 a agafar el metro o el Trambaix.
L'esperma ja hagués regat la gespa del camp del Barça.

Ens perd , no l'estètica, que encara estaria mitjanament bé, sinò la xarlotada, que és molt més barroera. Però ens posa contents, mira quines coses! Més futbol, gens de braus, i més circ, que és la nostra especialitat!!

Bon retorn, i molts records al Pere!!!

Cordialment,
Andreu

popota ha dit...

Benvolgut Dessmond,
La filosofia del projecte és ben clara: al Parlament no es pot fer ni el concert, ni el federalisme, ni el comunisme, ni el liberalisme, ni res de res. En aquest sentit, la realitat de les DOC sessions és que són una mentida amb un valor afegit nul: ni el Parlament pot fer excempcions fiscals a la innovació, ni pot fomentar l'energia nuclear -de fet, ni tan sols pot imposar el seu criteri a un municipi sobre un magatzem de residus del ram-, ni evidentment pot ficar-se en tota la demagògia dels valors -no deixa de ser sorprenent que siguin els més fans del liberalisme els que més comprin el discurs de que ha de ser un govern el que s'ocupi del tema dels valors en una societat democràtica-, ni pot fer cap reforma estructural -de fet les està fent al congreso de la mà de ZP i els compañeros- per no parlar de les candoroses alusions a negociar el concert econòmic amb el PPSOE al 2012 amb un Reino més quebrat que la Caja Castilla La Mancha. Ho sé, ho saps, i sé que tu ho saps.
D'altra banda, no compto amb informació privilegiada, sinó amb informació a seques, exactament igual que la tinc de la resta de partits catalanistes. Sóc bastant innocent i encara més ignorant, però per poca curiositat que hom tingui no costa gaire assebentar-se de les coses, sobretot quan en qualsevol assemblea qui vulgui pot demanar informació sobre el particular i la hi donaran. En aquest sentit, la idea del -no-parlaré-de-solidaritat-fins-setembre de que jo pugui redactar el programa de la Solidaritat és molt seva en tots els sentits.
En qualsevol cas, i anant a l'important, el programa, programa, programa anguitista que reclames em sembla, des del liberalisme, un error. Ja hem vist a Bèlgica que es pot estar sense programa -i sense govern- una pila de mesos -i més que hi podrien haver estat- sense que passi res i tot segueixi funcionant, i han quedat prou clars els límits -i la utilitat- de la política parlamentària.
El mateix passa amb les discrepàncies ideològiques entre membres del mateix partit, que són el pa de cada dia a totes les democràcies occidentals excepte les que tenen un passat feixista, que són molt proclius a crear militants hooligans que confonen el partit amb el bé, la resta de partits amb el mal, desconeixen que l'únic esperma que va correr després del Gamper no va ser del senyor amb qui Mas es va fer la foto de 2006 sinó de la premsa nacionalista espanyola, ben complaguda perquè el nou president del barça, passant olímpicament -he, he- de l'article 6 dels Estatuts que mena la oficialitat del català com a llengua pròpia del club es dirigís a les penyes en castellà amb l'argument, més propi d'un aspirant a defensor del pueblo, de que así-nos-entendemos-todos.
En resum: quan Obama fa la reforma sanitària, o la financera, o quan legislen sobre armes, o lobbies, o el que sigui, a ningú li extranya que el demòcrata de Dakota i el de west Virginia votin diferent, ni que els republicans facin el mateix. És la diferència entre una democràcia amb tradició democràtica i altres sitemes menys presentables.
Salut, i gràcies de nou per la resposta.

popota ha dit...

Bacus,
Segons Newsweek, que no té una línia editorial que es caracteritzi pel marxisme-leninisme, el Reino té la tercera millor sanitat del món, així que en aquest àmbit el discurs dels liberal-leninistes em sembla d'allò més fluix. D'altra banda, el dia següent a que els catalans siguem lliures no em farà res que el Barça desaparegui del mapa, fins aleshores seguirà fent servei.
Per últim, no veig què hi té a veure com et cau Laporta amb la opció política de la Solidaritat. Per mí te coses bones i coses dolentes -de fet, no em cau particularment bé-, però en aquest moment del partit -on el més important és tibar dels convergents cap al sobiranisme, i que els independentistes de dins el partit guanyin força front als vellards i el Roca way-of-life-, suma bastant més del que resta, per més que tu i més gent el tingueu ben atravessat. Ha demostrat caràcter -que no collons- i capacitat per delegar en els que en saben més que ell, fets que per sí sols fan pujar la mitjana del nivell dels nostres parlamentaris.
Salut, i sort amb lo de la feina.

marc ha dit...

Aquí la clau és que CiU deixi de ser governada per la vella escola, la franquista (sociològica) i de missa.

I entre tots ho aconseguirem, des de dins i des de fora.