dimarts, de març 09, 2010

Rere el desglaç

Després d’enllustrar una conselleria a base de tot el Feng Shui amb el qual un polític pot fer ostentació, ve l’hora d’actuar. Un cop pagades –entre tots- les condicions per irradiar bones vibracions arriba el moment de fer política. I és aquí quan queda al ras tot el farciment que intenta aixoplugar la retòrica “eco”. Són els professionals del “bio”, de l’ecologisme, de les performances en hores de servei i de tanta i tanta retòrica buida de contingut el que resta al descobert quan toca fer front a l’adversitat, encara que sigui de tipus natural. I acaba aflorant la vertadera dimensió d’aquests profetes sostenibles, així que no han gestionat cap més pancarta des de l’oposició. Tot aquest concepte “verd” esdevé un recurs efectiu del pur màrketing, destinant a conrear un nínxol de mercat molt concret. Només tirant d’aquesta veta assoleixen una subsistència política, altrament impossible.

Quan arriba l’hora d’enretirar les cortines de fum, per comprovar què hi ha rere el posat inversemblant de “Laura Ingalls” en aquesta colla que va quedar infantilment atrapada a “La casa de la pradera”, aleshores ve la sorpresa. Perquè tota aquest compendi de fabulació (in)sostenible sembla que hauria de quedar enrere, un cop toca fer política. Però no, hi ha la poca vergonya de sempre, suficient com per seguir la comèdia un cop ha començat la festa. Per exemple, que el director general de protecció civil quedi entrampat en un tren, és una broma de molt mal gust. Per més que siguis devot de no sé pas quina sostenibilitat en concret.

Ahir sentir en Boada era entre patètic i indignant. Els sopars de duro que oferia a la població escandalitzaven fins i tot a la periodista que dirigia el programa especial a TV3. S’ha de dir, també, que ella, com a bona professional, no va perdre en cap moment el posat seriós mentre oferia les declaracions en directe del pobre Boada i acte seguit les destrossava. Amb les dosis més altes de talante, és clar. Era exactament patètic escoltar les xifres de màquines llevaneus que hom havia de suposar eren treballant per la geografia catalana. Segons les fonts oficials la cosa va començar amb vuitanta. A mesura que va passar el temps i es va incrementar la mala llet ciutadana, el número gairebé és va doblar màgicament: cent cinquanta, amb un impagable apunt d’aquest il·lustre membre al servei de Catalunya, al dir que treballaven “a tot trap”. Van ser també còmiques les disquisicions sobre l’estoc de quilos de sal que el govern tenia a la seva disposició. Tot era un devessall de tirar pilotes fora.

Avui el repertori ha continuat. Incansable i patètic, vull dir. En Boada, poc content amb els paperets d’ahir, avui ha enlairat el recital fins extrems –ara sí- insostenibles a la credibilitat: els equips han rescatat el 99% de la gent que els ha sol·licitat.
Sí, a en Boada li toca molt fer el paperina. I no estalvia en numerets. On eren, però, en Saura o en Montilla? Queden misteriosament atrapats per les circumstàncies, fins que no arriba el desglaç. És aleshores que podem veure les seves peülles de mamut i de com n’arriba a ser d’anacrònica –per no dir esotèrica- la seva relació amb la gent.

15 comentaris:

Dies de fúria ha dit...

És vergonyós amic Dessmond, i ho has descrit amb total precisió. Cal denunciar-ho.

Carles TV ha dit...

Patètic en Boada! Quin paio!

popota ha dit...

No hi ha com donar explicacions en comptes d'anar a inaugurar discoteques perquè els amants de la ballaruga se t'emprenyin. En fi, res greu.

Anònim ha dit...

Amic Dess,
després d'estar 4 hores per anar de l'aeroport a Sant Cugat, hi va haver un moment on vaig deixar de sentir les notícies, sobre tot la nostra, o sigui, Catalunya Radio, cansat d'escoltar justificacions de mal pagador o més bé de no-escoltar als màxims responsables d'allò que ha de vetllar per la nostra seguretat. Ni Montilla ni Saura ni ningú amb "galons" a la "petxera" va sortir a donar la cara. Això sí, el pobre ciutadà sempre és el culpable, ja sigui perquè agafa el cotxe, ja sigui perquè no fa cas a les recomanacions de protecció civil. Quin país, de debò...
Aucanada

Adrià Izard ha dit...

Jo també vaig patir els efectes. Vaig estar 40 minuts esperant un tren a l'estació de Provença. El pitjor és que no passaven ni els de Tibidabo i Reina Elisenda que van tota l'estona per sota terra. Vergonyós la gent indignada. He fet una entrada al respecte perquè el que van fer ahir va ser patètic i no és la primera vegada.

Dessmond ha dit...

Dies de fúria,
Vergonyós, vergonyós la forma d'encarar-ho.

Carles TV,
Li estan fent fer el paperot. I els socialistes li foten encara més canya.

Popota,
Si, si, com sempre la culpa és de CiU.
Si això li dius explicacions... Ara estic veient encara declaracions de'n Boada on diu que avui es recuperarà la llum al cent per cent a tot el país. I després d'ell l'alcaldesa de Girona deia que avui no tothom podrà tenir corrent elèctric. Però és clar, aquestes coses només les poden dir uns sense que ho trobis una broma de mal gust. En fi, res greu.

Aucanada,
El director general de protecció civil, també entrampat. Ah, i al matí he sentit les declaracions de n'Hereu: han fet tot el que ha tocat segons la situació que s'havia previst. Que era tota una altra (només contemplava ventoleres) i que la previsió era feta per una altra administració. Una contesta de perfecte funcionari amb pretensions d'organitzar olimpíades d'hivern. Sembla conya marinera.

Adrià Izard,
Jo em vaig escapar de poc d'una bona enganxada. Vaig estar, però, enganxat hora i mitja. Hagués pogut ser molt pitjor vist com va anar tot plegat.

popota ha dit...

Veig que no ho has entès. La culpa de la nevada no és pas de CiU. El que deia és que em sembla força més presentable la manera com s'han comportat que si haguessin anat a inaugurar discoteques. No sé si pretens que el govern esdevingui una espècie de mainadera i es dediqui a recollir per tot el territori els listillos que veuen nevar i surten tan contents amb el cotxe i sense les cadenes per després començar a bramar en una carretera.
El que sí em sembla convenient reflexar és que dono per bò tot el que ha passat si això segueix a alguns sectors del país per abandonar el seu analfabetisme funcional i es comencen a plantejar de forma seriosa que uns serveis públics de més qualitat costen diners i requereixen personal, coses ambdues difícils d'aconseguir mentre tinguem una claca que, tot i que paguem menys impostos que a Europa, i tot i que tenim menys funcionaris que a Europa, es posen histèriques com si haguessin sortit a la carretera un dia de neu, sense cadenes i sense fer cas del que apuntaven els poders públics, plorant perquè és intolefrable que els milionaris que hereden hagin de pagar impostos o perquè creix el número de funcionaris.
No parlo, és clar, d'arribar al punt de que la Conselleria d'Interior ens faci a tots de mainadera i et posin un mosso a la porta de casa vigilant que duguis les cadenes, sinó d'uns serveis públics amb més categoria, més ben pagats i amb més recursos, com a única solució perquè el pijo de torn que clama histèric que ell vol tenir la carretera neta 30 minuts després d'una nevada king-sized.
Vaja, que pel Basté o un nano de 16 anys, ja ho entenc. En gent intel·ligent, em costa més.

Dessmond ha dit...

Popota,
No t'he entés, però hòstia, que m'ho has posat ben difícil. Ara veig millor per on vols anar.
Està clar que no es pot tenir una mainadera per ciutadà. Ara, el paperot que han fet Boada i companyia també és per fer-s'ho mirar. No han estat a l'alçada.
I els histèrics no han estat solament pijos. No vegis tant de classisme en una kk de nevada. Aqui n'hi ha més d'un i de dos que han fet l'impresentable, al marge de si són de dretes o d'esquerres.

joliu ha dit...

Segur que te no ho destaparan mai però segons sembla, la nevada l'hauria encarregat l'Hereu als russos per demostrar que els jocs d'hivern son viables.
Seguiré investigant.

Dessmond ha dit...

Joliu,
N'estic segur que els tiros van per aqui. Manten-nos informats, si us plau.

popota ha dit...

joliu,

Digues a la teva font que la propera vegada que facin la broma de la neu posin un parell de centenars de milers de traballadors públics d'eficiència soviètica per tal que les coses funcionin millor.

Dessmond,

Sí han estat a l'alçada. El Boada, dins de les seves limitacions, i la resta del govern, han estat on tocava, fent el que tocava i dient el que tocava. De fet, jo em vaig tirar el matí del Dilluns cagant-me en l'alarmisme que venia el Fuentes a CatRadio -interpretant que tenien ganes de cridar l'atenció sobre lo molt que és capaç de fer per protegir-nos aquesta cosa fallida que és el tripartit 2.0-, seguint com sempre consignes gubernamentals, i escoltant la xerrameca que sobre els oscars feien a can Basté.
En tot cas, aquí el que ha de respondre és el conseller Saura. El seu departament va complir amb la seva obligació amb errades, però amb bona nota, sobretot si tenim en compte que els que van haver d'enfrontar-se a la cosa són en molts casos gent amb poca experiència, com és el cas dels mossos. Tal volta algú hagués preferit que en comptes de treballar s'haguessin dedicat a fer numerets demagògics com el que li va servir per guanyar unes eleccions al sinistríssim Schroeder, però a mí la política estil Palomares no em va gaire.
Dit això, el que em sembla que sí està complint menys del que hauria de fer és el Conseller Huguet, que com a responsable de consum que és hauria d'haver organitzat, des de ja fa dos dies, una oficina d'atenció especialitzada que assessori els consumidors indefensos davant el duet de la incompetència que conformen REE i Endesa.

Amic Mestres ha dit...

Celebro aquesta comunió de pensament, mític Dessmond. No cal dir, però, que el teu post és cosa elaborada, una delícia. El meu, en canvi, no passa de rampell.

Lluis Mateu Vergely ha dit...

Proposo que els activistes anti-MAT, amb en Saura i l'Herrera al capdavant, organitzin una pedalada solidària, amb aquelles bicis tan econòmiques de fa 2 Nadals de la Mayol, pancartes sostenibles i tota la pesca, i a veure si l'electricitat que generen torna la normalitat als 200.000 afectats del Gironès, de l'Alt i del Baix Empordà i de La Selva...A que seria ecolo-guai?
Des de Salt (Gironès) una abraçada

Dessmond ha dit...

Popota,
Tens tota la raó del món amb el que apuntes de n'Huguet.

Amic Mestres,
Mític és el Cimera, reverenciat amic.

Lluis,
Hahahaha, ostres, molt bona aquesta!

Andreu ha dit...

Els nens del tripifosc sempre diuen el mateix. Jo la tinc més llarga i tu ho vas fer pitjor.

La má la tenen més llarga, segur.
La llengua de dir mentides també, segur.
Col.locació masiva d'afins de manera sectària: segur.
Incompetència generalitzada a la Generalitat en la gran majoria de càrrecs polítics: segur. Victòria aclaparadora. Impossible que ningú els superi.

Pitjor que el tripi impossible. Esvoranc del Carmel.
Foc a Horta de Sant Joan.
Nevada del 8 març.

Inversions industrials dutes a Catalunya? zero tripitero.
La MAT: zero tripitero.


I per als defensors tripiteros, dues preguntes de tafanaeria de premsa del cor tripartit:

a)- Joan Herrera anava en bici, la tarda nit del 8 de març?

b)- On estava amagat l'il.lustrissim Messies fallit, Mr. Carod Rovira, senior?

Benvolgut Dess: la meva solidaritat plena i alhora felicitació. Jo també vaig veure, en directe, la penosa intervenció en directe del ceauceustripista Boada i els desentiments en directe d'afectats qeu duien 3, 5, 8 hores immobilitzats, quan segons Boada no en quedava cap.

Això són consequencies de les decisions dels Carod, Puigcercos,Huguet,Vendrell and company.

Cordialment,
Andreu