dimarts, de juliol 21, 2009

Valorant la crua realitat

La Fundació Catalanista i Demòcrata ha fet un recull d’articles que valoren aquest acord de finançament. El pots trobar aquí.

Deixant de banda el precedent que suposa saltar-se una llei com l’Estatut per part del govern de Catalunya, hi ha detalls que fan realment molt mal d’ulls.

El govern espanyol assegura magníficament que TOTES les comunitats són l’equivalent a 11000 milions d’euros. Quan veig, per exemple, que quan tremola la Caja de Castilla-La Mancha i que en un tres i no res se li posen 9000 milions damunt de la taula per deixar-la estable, em quedo de pasta de moniato. Res d’esperar el 2012!. Patam, els 9000 milions cauen trico-trico a l’instant. Això vol dir el pes i la rellevància que en realitat té un coi de "comunitat autònoma" dins l’esquema de prioritats de l’estat espanyol. Qualsevol, sigui Melilla o sigui Catalunya. De llarg, qualsevol caixa d’estalvis sembla ser més decisiva que aquest nivell d’autogovern que proporciona l’Espanya de les Autonomies. Molta pompa i cop de talante, però quan veus els fets és quan es produeix l’aterratge sobtat. Catalunya ni d’aquí a tres anys gaudirà de la meitat de la consideració que pot tenir, per exemple, la Caja de Castilla-La Mancha.

6 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Ara cal mirar endevant, cal deslliurar-nos del tripartit, i només ho podrem fer si CiU guanya per majoria absoluta, que els PSOEmontillistes ja tenen una altre bala de reserva a la recamara per si no suman, que és el PP.

Demá i dijous es fará el debat sobre el finançament al Parlament. Cal que en Mas els trinxi, perqué sino, el trinxaran.

S'acosta el moment del Mas o Montilla, i ja comença a ser més que evident que aquesta será la dicotomia. Hem de fer veure a tothom que es consideri un patriota que no podem fallar, ens hi juguem l'esdevenidó de la nostre Nació.

Josep-Empordà ha dit...

Que en Miquel Sallarés és un "gaudidor de subvencions" és quelcom més que sapigut. Un bon exemple n'és el seu pamflet "Tribuna Catalana". Que és un carodista, també és sapigut, i probablement vagi lligat a lo de les subvencions.

És per aixó que estic amatent al seu pamflet (Tribuna Catalana) al que d'uns dies ançá li he notat un gir important proconvergent.

Potser ell coneix enquestes que nosaltres desconeixem?.
No, és que no crec que en Miquel Sallarés posi en perill les subvencions que rep per foteses com canvis de govern...p.e.

Jaume ha dit...

11,000 milions és el que l'Estat afegeix al sistema respecte el que hi aportava abans, no "són totes les comunitats autònomes".

Salutacions.

rA ha dit...

Gracies pel link a la pagina de la Fundacio, esta forc,a be. Pero ai com costa treure'n l'aigua clara de l'acord...

Dessmond ha dit...

Jaume,
Si, el que tu vulguis. Però l'únic que queda clar és que és una Caixa la que queda més ben servida que nosaltres.

RA,
El govern espanyol encara no ha donat xifres concretes de res. I el català l'únic que fa és vendre la pell abans de matar l'ós.

Andreu ha dit...

Dessmond,
I potser precisar que, quina casualitat, casual, aquesta caixa de Castella-La Manxa ha estat presidida i dirigida des de que va neixer per la fussió de 3 caixes provincials mes petites anteriors, sempre, per militants importants (secretari general de la federaió, secretari d'organitzacio, diputats a Corts) i publics representants orgànics del partit PSOE.

I, això fa molt. Si la tràgica, desorada i imbècil gestio duta a terme pels del PSOE a aquesta caixa l'haegues fet gent d'un altre partit, estarien a la presso. Pero com era la caixa del Psoe a Castilla-La Manca, no passa res mes que abocar, al final, uns 8.000 M. d'euros (serà el resultat dels gestors del PSoe), es a dir mes d¡un bilio de les antigues pessetes, cruspits pels lamentables rectors psociates a la CCM.

I no hi ha problema, quan son coses "del " Psoe. CALERS A DOJO. ES EL PSOE.

Cordialment,
Andreu