divendres, de juliol 31, 2009

L'ona simpàtica de l'atemptat

Només feia catorze minuts del petardo a Calvià, que jo ja me n’havia assabentat. Uns amics meus, catalans, que eren a dinar amb nosaltres havien de passar la tarda amb uns parents seus allí, molt a prop d’on havia estat l’atemptat. La tieta Paquita va trucar-los quaranta vegades. Estava molt esverada. Molt. Les mesures policials cada cop eren més fortes i les cúes a les carreteres dels voltants eren considerables. L’esmentada tieta, patia per què els seria francament complicat accedir a la zona i poder perpetrar la visita. Els meus amics van un cop l’any a Mallorca i fan una mena de ruta bacallanera familiar. Un tour esgotador. Però, és clar, és que només és un cop l’any que van a Sa Roqueta!. Finalment la tieta Paquita sembla ser que, preveient el pitjor dels col·lapses, va donar-los els telèfons de la Polícia Nacional, el de la Guàrdia Civil -la de Calvià-, el de la polícia local, el de ...
Vaig dir jo: truqueu a la Paquita i dieu-li que hi anireu demà. Només faltaria que us paressin. Vosaltres que dueu l’enganxina del CAT com Déu mana al cotxe i tot un llistat telefònic dels cossos i forces de seguretat de tots els nivells de l’administració, podríeu ser considerats sospitosos de primer ordre.
Es van quedar a la piscina, intentant refer-se de l’esglai al qual els podia haver abocat aquella tieta, la Paquita, sense proposar-s'ho. Un cop secs i pentinats van enfilar cap a Sineu. Allí s’hi fa un dels millors frits de Mallorca, que regat amb un bon vi negre amb molt de cos pot fer ressuscitar els esperits més xocats.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin luxe, això és un corresponsal i no l'Antoni Bassas

Segon Pal ha dit...

Després que la cúpula d'ETA hagi estat desarticulada una dotzena -al menys- de vegades durant el mandat del ministre Rubalcaba, sorprèn com encara tinguin capacitat per perpetrar aquests tipus d'atemptats.

Josep-Empordà ha dit...

Donç hi ha qui no creu que hagi sigut ETA: http://sp.rian.ru/onlinenews/20090730/122523100.html i a mi, la veritat és que ja no m'extranyaria res ni sé pas ben bé qué pensar. Donades les circunstàncies de precarietat que semblaba passar ETA, no acabo d'entendre tanta precissió. Però en fí, chi lo sa!...Amb lo dels trens, també ens varen voler fer creure que no havía sigut qui finalment sembla que fou...o si?.

Dessmond ha dit...

joanoliu,
És que en Bassas no té tema quan no parla del Barça. Li va gran fer de reporter Tribulete.

Segon Pal,
Fa temps que sorpren ETA. Per això que comentes i per la estupidesa de les seves accions.

Josep-Empordà,
Ui, jo aquí no hi entro. No he mirat cap notícia relacionada amb el tema. Fa molt temps que ETA no m'interessa el més mínim, per més que intenti fer-la sortir a la palestra per mèrits propis o no.

reflexions en català ha dit...

Jo m'he conscienciat que ja no em crec res del que diguin sobre ETA.

Dessmond ha dit...

Reflexions en català,
Jo és que m'interessa ben poc, en el sentit que sigui. És demencial.

Andreu ha dit...

Realment, en Rubalcaba seria un dels personatges que m'agradaria posar a una màquina real de la veritat real.

Mes infiltrada que un formatge de gruyere...i ara que volen: que els okupants derrotats a les urnes, d'Ajuriaenea, tinguin mes simpaties?

no ho veuran els ulls d'en Rubalcaba això.

Cordialment,
Andreu

P.S.- Molts records a la jefa..i a l'hereu, Dess!!I a la família que us acull!!

reflexions en català ha dit...

Rubalcaba = Fouché.