divendres, de juny 05, 2009

La nostra clau:Tremosa

Avui la candidata socialista –per anomenar-ho d’alguna forma, és clar, perquè tothom sap que els socialistes tenen candidat amb el centre d’operacions enllà de les nostres fronteres-, avui ens fa notar que ells han fet campanya exclusivament en “clau europea”.

Benvolgut lector, ben amada lectriu, si un francès o un lituà o un alemany digués el mateix, què pensaries?. Lògicament, que escombren cap a casa. Perquè això que en diem Europa és l’harmonització d’una suma d’interessos. I tothom, desitjant el bé comú, no perd mai de vista els bous i les esquelles que pot perdre en aquesta travessia anomenada “construcció europea”. Ningú.

Fer campanya “totalment en clau europea” forma part d’aquella terminologia que, per exemple, decideix substituir “nació” per “nacionalitat”. Filològicament volen dir el mateix, però políticament signifiquen tot el contrari. És el recurs més efectiu per poder dir allò que obertament els electors cabals i de bona fe mai acceptarien.

No cal que m’hi insisteixin gaire els socialistes –i populars- amb això que no van al Parlament Europeu en “clau catalana”. Però ja em direu si, aquest nacionalisme espanyol que porten en el seu ADN, els fa treballar en un càndida “clau europea” que només una Heidi de les muntanyes o el tarambana Pedro de les cabretes podria empasar-se convençudament.

Anar a Europa en “clau europea” és treballar amb cor i ànima per Espanya. Com faria qualsevol altre que tingui opció a plantar el pandero en una de les formoses butaques destinades a ses senyories. Un alemany, un francès o un lituà hi va afer exactament el mateix. Per què nosaltres hauríem d’entestar-nos a ser diferents?.

Quan els socialistes es posen a treballar fan molta feina. Molta. Ah, i sempre en “clau europea”. Sempre. Sempre. Mira cap a aquest bocí d’Europa anomenat Eukadi. Ells –i elles- sempre fan molta feina. Fins i tot amb la dreta aznariana que públicament tant satanitzen. Mooolta feina, fan!. I de tant treballar i de tant lluir la "clau europea”, fins i tot a Catalunya, es fa difícil intentar treballar amb cap altre. Només falta que els hi regalem la nostra, babau!.

No hi donaré masses tombs. Pensant en el bé d’Europa, en aquesta part concreta que és Catalunya, votaré Tremosa. Tot el demés és tirar aigua a mar.

5 comentaris:

Guillem Mercadal ha dit...

Sort que al final ho has fet explícit! No acabava de tenir clar a qui votaries ;)

Anònim ha dit...

més clar l'aigua

Josep-Empordà ha dit...

Més clar l'aigua...que no s'ha de tirar al mar.

Dessmond ha dit...

Guillem,
A vegades sóc críptic com el mateix país!.

Joanoliu,
Veig que s'ha entés.

Josep-Empordà,
Entés del tot!

Cesc. ha dit...

M' ha quedat clar que calia votar Tremosa. Tremosa votarem, doncs.
salut i independència,
Cesc.