dimarts, de juny 16, 2009

Informa, que alguna cosa queda

Ahir, tot fent, dialing vaig escoltar la notícia referida a la inauguració de la T1, a l’aeroport de Barcelona. En aquesta tasca de proveir d’informació a l’audiència, el periodista va dir que la infraestructura arribava amb tres anys d’endarreriment i amb el doble de pressupost del que era inicialment previst. I punt.

Clar, quan veus que això hom ho considera “informació” arribes a entendre perfectament la política dels blocs electorals. Perquè, d’entrada, la lectura subliminal –o no tant subliminal- que fas és la de pensar que o bé hi ha molta incompetència o bé hi ha ferotges ganes de robar.

En una obra d’aquesta volada tot és possible, quant a no complir amb la data ni amb el pressupost. Hi poden sorgir imprevistos de grans dimensions que poden justificar una cosa o altra, sense haver de significar forçosament que s’ha obrat malament.

Quan la informació aspira a ser seriosa hauria de subministrar el perquè de l’incompliment dels terminis d’execució o bé denunciar, cas de que hi hagi realment cap irregularitat. Però fer-ho d’aquesta forma, simplement sembrant l’ombra del dubte, per més que esquitxi en ZP o qualsevol altre socialista, em sembla censurable. Perquè al final el ciutadà “normal”, de tantes mitges veritats com arriba a engolir, acaba una mica ximplet i decebut amb la política. El mal que es produeix no és a tal o qual partit en concret, sinó al comú. I aleshores, quan el desànim ja és generalitzat, existeix cap professional de la informació -amb la pell sempre tan fina- que ho pugui redreçar?

És ben bé que amb això dels blocs electorals els polítics van fer curt.

4 comentaris:

rA ha dit...

Tal com esta el periodisme, quasi que ja m'esta be que la informacio es doni "i punt." No faria falta molt esforc, per trobar uns quants exemple on l'informacio s'amaneix amb comentari, impressions i acusacions.

reflexions en català ha dit...

Els periodistes són uns ploramiques. Es queixen pels blocs electorals i no diuen res de les informacions (amb imjatges i talls de veu) que els serveixen en safata els partits. Credibilitat zero.

Josep-Empordà ha dit...

Uns ploramiques no, uns mercenaris...d'esquerres, progres i sostenibles.

Carles TV ha dit...

Tonelades de raó! Es fan els ofesos amb els blocs però la manipulació sectària dels TN d cada dia ni mu. Bravo periodistes!