dilluns, de juny 08, 2009

Clar avís

De tots els garbuixos mentals que poden arribar a provocar unes eleccions, la que em desperta menys compassió és la que intenta justificar l’abstenció. I molt menys encara el vot nul. Vull dir avui i aquí. Si la discussió fos, per exemple, entre suïssos la cosa seria radicalment diferent.

Hi ha un determinat papanatisme sobiranista encaparrat a no participar, perquè no se sent prou representat. Gasta una independència a flor de pell que arribar a anguniejar. M’agradaria saber de què pensa viure mentre no tingui aquesta independència al sac i ben lligada. Mentrestant, què?: esperem que ens baixi del cel?.

La deserció el primer que fa és deixar via lliure al teu contrari. Com menys li emprenyis, millor. I en segon lloc dona joc immerescut a les capes més pobres, políticament parlant. Les idees de més baixa estofa, les propostes més magres són les que agafen empenta així que el desinterès es posa en marxa.

Aquesta abstenció hauria de ser una avís per a navegants sobiranistes. M’hi jugo el que mai m’hauria de jugar, que d’aquí a les eleccions catalanes es produirà un pressing bestial i encara més degradant en els mitjans de comunicació. Ganes per engegar-ho tot a rodar no en tornaran a mancar. Ara, no optis per abstenir-te. No te n’adones que així els ho poses més fàcil que mai?.

9 comentaris:

vullunfestuc ha dit...

No solem coincidir gaire en la manera d'enfocar l'independentisme ni el paper d'un o d'altre partit. Però avui estic completament d'acord amb tu.
En un país com el que tenim votar és importantíssim, i més si et consideres políticament actiu. Que no t'agraden els partits majoritaris? Dons busca'n algun altre i fes-ne campanya. Qui sap si algun dia aconseguirà ser majoritari. Però no donis avantatge als qui pensen que ja estem bé com estem...

Noctas ha dit...

Dessmond, al final vaig votar Tremosa....saludus

Dessmond ha dit...

Vullunfestuc,
No anar a votar és el pitjor. De llarg. Ni els ideals propis s'enforteixen i els que defensen tot el contrari troben el camí aplanat per fer la seva. Celebro haver coincidit en alguna cosa, doncs.

Noctas,
Espero que passat el temps no t'hagi decebut.
Jo ahir el vaig felicitar personalment, tot i que no li envejo per a res la feina que té per endavant.
Celebro que hagis decidit anar a votar, malgrat els presagis de fa dos posts teus.

Josep-Empordà ha dit...

No, és que jo nego la major.

No estic gens segur que el crit a l'abstenció provingui de l'independentisme, més aviat crec que és quelcom de ben organitzat a les cùpules de partits que veuen l'abstenció com una taula de salvació...com un recurs electoral més.
Si, val, después fan veure que els preocupa l'abstenció, però ja és casualitat que p.ex. sempre que s'acosten eleccions surten a la xarxa veus cridant a l'abstenció.

I més si tenim en compte que sabem, perqué ha estat publicat a la premsa que hi ha partits que tenen contractats a un munt de gent perqué facin "agit-prop" a la xarxa a favor seu.

bacus ha dit...

com menys gent voti més valor té el teu.

seria impressionant que només votés 1 persona pq voluntàriament els altres ho han permès indirectament.

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Totalment d'acord. No hi ha nassos de mesurar-se amb la resta de forces.
A més, es disposa del vot en blanc, si es pretén alguna cosa realment dura. Si vols pols cal anar a l'era.

Salut i independència!

L'adlpo

rA ha dit...

Les europees posen l'abstencio en safata de plata... No em queda clar qui exactament no ha anat a votar

Dessmond ha dit...

Josep-Empordà,
No crec que el crit de l'abstenció sigui premeditat, dins la cúpula de cap partit. El que passa és que ara mateix als partits hi ha un perfil baix que fa fredar. Per aquesta regla de tres arribaries a pensar, també, que determinats inútils que hi ha al si del tripartit formen part d'aquest pla per fastigejar el personal. I no, és del millor que hi ha en aquestes formacions. El que passa és que la cosa està fatal. Però molt.

Bacus,
Teòricament és així. Però només teòricament i amb mentalitat més matemàtica que política. Però sí, el vot té més valor quan n'hi ha menys.
Una sola persona és impossible que voti. Com a mínim n'hi hauria tres i tornarien a fer el mateix govern. Però repartint equitativament les conselleries, perquè serien forces polítiques amb graus d'influència social calcades.

Benvolgut ADLPO,
El vot en blanc, l'abstenció i el nul només ténen diferència de matís en la teoria. A la pràctica van al mateix sac i fan el mateix servei.

RA,
Si, pels catalans les europees cada cop són més frustrants perquè allò és clarament un club de nacions amb estat al darrera. I els estats europeus cada cop són més conservadors. Resumint, que té atractiu zero.
A mi tampoc em queda massa clar. Però segurament que ha hagut una mica de tot. Després, en alguns casos com en el socialista, la cosa ha estat més pronunciada.

Josep (sl) ha dit...

El valor del vot és proporcional al numero de votants, aquesta és una realitat. Com més votants d'una tendència s'abstinguin. Més s'enforteix la tendència rival.

Això és el què passa entre PP i PSOE on hi ha vot molt primari i no sol canviar entre ells. La campanya va dedicada, no a vendre als votants del rival un canvi de vot. Si no avocar excrement sobre l'adversari per desmobilitzar-lo o mobilitzar els teus incitant el hooliganisme més baix.