dilluns, de març 23, 2009

Tot això i més

És o no és principi de tupinada carregar-se l’Estatut un cop l’han aprovat les Cortes Espanyolas i ha passat afirmativament un referèndum democràtic?. O fer campanya primant l’amiguisme –altrament dit “govern amic”- a l’acompliment de la legalitat vigent?. O quan el govern es troba davant una crisi com la del Carmel, decideix filtrar a la premsa el que és o no noticiable?. O que Presidència pugui tenir un cap de comunicació que sigui capaç de treballar fins el punt de “no parar hasta joderte”. O que al mateix Parlament de Catalunya s’hi pugui amenaçar els periodistes que no comparteixen una determinada visió de les coses i que el progressista col·legi de Periodistes estigui desaparegut en combat?. O que el grup més nombrós de diputats catalans a les Cortes Espanyolas mai voten en clau de país, mai, i que quan arriba la campanya, per arreplegar vots, proclamen ser els més catalanistes i amb més poder d’influència?. O que quan són a l’oposició en diuen “barracons” i quan governen allò resulta ser “aularis d’acció immediata”. No és un símptoma de tupinada deixar deliberadament a l’aire les competències de la Generalitat, quan el govern espanyol les trepitja sense contemplacions?. O que en aquesta tasca siguin ben catalans els ministres que intenten ignorar el marc competencial de Catalunya?. O que en nom d’un invent anomenat patriotisme social s’intenti anestesiar una nació mil·lenària?. O que les virtuts d’aquest innovador patriotisme un cop ja no hi ha campanya electoral resulta ser quelcom menys que una estafa?. No és una tupinada esclatant dir-ne “desacceleració” o “alentiment” quan el món sencer sap sobradament que és una crisi de grans proporcions?. O que un cop acceptat això de la crisi anem donant lliçons als americans perquè tenim el millor sistema bancari del món?. És o no una tupinada amb tota regla -que diria en Matias Prat- veure que cada cop que guanya una determinada opció, Andalusia eixuga el seu deute històric?. O que essent Catalunya un dels territoris que més esforç econòmic fa, fins a l’extenuació financera, no trobi mai la forma que la part espanyola compleixi amb la llei o disposi un mecanisme que no impliqui l’espoliació sistemàtica?. No fa tuf a tupinada la forma en que es gestionen els aeroports, amb el vist-i-plau del sucursalisme català que tira coets en saber que Barcelona només pot aspirar a ser capital del Low Cost?. No és una tupinada insultant haver de suportar un govern amic que trosseja la llengua catalana, sabedor que toca el moll de l’os de la nació?. O que prohibeix les emissions de la televisió pública al País Valencià o Les Illes?. O que vol substituir el terme “país” pel de “comunitat autònoma”?. Tot això -i d’altres coses que ara em deixo- si ho fes una extrema dreta semblaria colpisme. Sens dubte.

PS: Una mica més també per aquí, al post titulat "De part del Comitè Central"

13 comentaris:

Anònim ha dit...

PER TUPINADA, LA DEUTA HISTORICA DEL SRO CHAVEZ, 1400 MILIONS, PER ANAR COMPRANT VOTS A COP DE "DOMACIONS VARIAS", DISMINUITS,FAMILIES MONOPARANTALS,ETC. ETC.
PER TUPINADA, EL FUNCIONARIAT EXTREMENY, 40% INCREIBLE¡
JUGANT AMB BCN.

Dessmond ha dit...

Anònim,
És que en algun punt havia d'aturar-me. La llista tendeix a infinit.

rA ha dit...

Es, es, es...

Clar tambe es que els voten qui els voten i els hi donen suport qui els hi donen suport. No n'hi ha cap per aqui que em pugui explicar allo de la socio-convergencia un altre cop? Es que visc lluny.

Anònim ha dit...

Quanta raó, amic Dessmond i quant tonto inútil que encara els segueixen votant.
Aucanada

Anònim ha dit...

sens dubte, cap país del mon pot aguantar tant. Bo és fer-ne memomria.

Anònim ha dit...

Benvolgut anfitrió,

Aixó no és més que COLONIALISME.

Mentre no descolonitzem els nostres cervells, ells aniran sucant, xuclant o succionant, com es vulgui.
Mentre la gent pensi que a l'oest hi ha portugal, enlloc d'espanya, voldrà dir que les referències són les seves, no les nostres.

Es quan em descolonitzo que hi veig clar. Cal donar forma al nostre estat, materialitzar-lo. Ha de deixar de ser un miratge nebulós i poder-se explicar, definir, detallar. Dir el que no vols fatiga. Dir el que vols motiva.

Salut i independència!

L'adlpo

reflexions en català ha dit...

Bona llista, Dessmond. Les obvietats, en una presó com la nostra, s'han de repetir fins que rebentem o trebentin.

Una obvietat com el fet que el PSC "somos nosotros".

Ahir ja vaig llegir l'article del Sostres. I aquest matí a la ràdio ja han parlar del malestar dels del Trambaixllobregat amb el Castells.

reflexions en català ha dit...

E-notícies:

Topada entre Montilla i Castells

El president pregunta pel finançament i el conseller li diu que parli amb 'La Vanguardia'

Cesc. ha dit...

Benvolgut Dessmó, m' estàs fent venir una gana per dinar!
El més bo de tenir els sociates enfilats tant amunt, és que quan caiguin l' hòstia serà immensa...i de les palades de fems que els hi abocarem al damunt hi quedaran colgats per sempre més.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa que em repugna, i és el ser politicament correcte perqué si. Donç no, al pa, pa i al vi, vi, i aixó és una cosa que m'incapacita per ser militant de cap partit i m'ha portat forces maldecaps a la vida. Será per aixó que dos dels meus ìdols son els denostats Salvador Sostres i en Xavier Sala i Martín.

Si, ho reconec, en Sostres, alguna vegada és excessiu, però tant li fa. El sol fet de la facilitat que té per dir-lis a la cara als PSOEmontillistes el que son, ja ho justifica tot.

Cordialment.

Adrià Izard ha dit...

Tota la rao, no entenc com el poden seguir votant...

Carles TV ha dit...

Fins quan aquest martiri?

Dessmond ha dit...

RA,
La sociovergència és el cuento de la por, aquest cop instigat per la mala consciència erky.
Resulta que ells si poden liar-se amb els socialistes i si ho fa CiU és un escàndol. Des que no saben on tenen la clau, naveguen.

Aucanada,
I espera't. Jo fins que no vegi el canvi i el pugui tocar no m'el creuré. Aquesta tonteria el que fa és desencantar als cabals.

Tresinores,
La tasca blogaire ajuda a no torna-me ximple. Cal fer memòria, sí.

ADLPO,
Bona aquesta de veure-hi clar quan et descolonitzes. Cert, cert.

Reflexions en català,
En Sostres a vegades fa molt bona feina. Ho he de reconèixer. I no m'estranya que tremoli la família Trambaixllobregatina. Aquests temen a tothom que té dos dits de cervell.
Les topades entre famílies socialistes fa dies que estan en dansa. Pensa que en Castells és Maragallista. Ell i els seus Ciutadans pel Canvi han de topar per força. Per més que vagin del rotllo socialista.

Cesc,
Espero que hagi anat molt de gust!

Josep-Empordà,
Penso el mateix que tu amb això que dius d'en Sostres. A vegades més valdria llençar-lo a mar. Però darrerament està ben inspirat.

Adrià Izard,
Jo tampoc, jo tampoc.

Carles TV,
No sé pas. Però ja tenim un pam de cel guanyat, que no és poc.