dimecres, d’octubre 29, 2008

El darrer e-GH

Avui ha sortit publicat el darrer butlletí digital del Grup Hayek. No cal dir que en recomano molt vivament la seva lectura. El contingut és francament potent i molt d'acord amb els temps que corren. Hi ha, a més, un altre punt a tenir present tal i com reflexa l'editorial. Aquest col·lectiu avui afronta en assemblea el seu destí. Ha d'aprovar -o no- la seva integració dins la Fundació Catalunya Oberta.

Jo en sóc un fervent defensor d'aquesta incorporació. Sens dubte jugar en la divisió de la Fundació significar sumar esforços en uns moments en que els liberals som pocs i dispersos. Però poder anar del bracet amb gent com ara en Xavier Sala i Martin, Joan Oliver, Vicent Sanchis, Ferran Sáez o Vicenç Villatoro, per citar els primers noms que em venen al cap, significa tenir una oportunitat d'or pel creixement personal i que no es presenta cada dia.

Fou la Fundació la que llençà el primer globus sonda. Això vol dir que des del Grup Hayek les coses s'han fet prou bé i suficientment atractives. (Insisteixo en agafar com referència el contingut del darrer e-GH). Motiu que em fa sentir orgullós d'una causa que he defensat durant uns quants anys.

Darrera reflexió, així entre nosaltres... Sé que les fundacions funcionen amb un règim que poc té a veure amb el concepte de democràcia. Sort -per a ells!-. Si finalment s'aprova aquest procés, el resultat final serà que l'actual gent de la Fundació restarà en minoria a casa seva. La de meravelles que es podrien fer aplicant criteris liberals a una organització com és la FCO!. Quina por!.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona tarda Dessmond, jo m'estic plantejant sol.licitar l'adhesió a FCO, estic molt interessat en aquesta fundació, crec que també hi és el López Tena, si no m'erro...en fí, aprofito per saludar-te molt cordialment.

Dessmond ha dit...

Lte,
Efectivament, en López Tena és patró d'aquesta Fundació. Val la pena seguir el que fan. I després de l'entrada d'un grup nombrós de gent provinent del Grup Hayek, encara més.

Anònim ha dit...

I qué se n sap de n Ferrán Mascarell?.

Josep-Empordà

Dessmond ha dit...

Josep-Empordà,
No sé pas... suposo que és part del maragallisme que cerca un lloc en aquest món tan hostil. Suposo. I benvinguda aquesta vena tan rematadament catalanista que ara desperta.

Dessmond ha dit...

Josep-Empordà,
No sé pas... suposo que és part del maragallisme que cerca un lloc en aquest món tan hostil. Suposo. I benvinguda aquesta vena tan rematadament catalanista que ara desperta.

Anònim ha dit...

Sembla que la "casa" es va fent "gran", no?.

Per molt que s'hi resisteixi, después del pacte Carod-Puigcercós que sembla que s'está bastint, a n Carretero potser no li restará més remeï que reflexionar, perque a ERC no la canviará pas, aixó segur.

Josep-Empordà

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,
Aquest cap de setmana baixaré a comprar llibres...a veure si ens veiem.
Això de la por a la Democràcia, va en contra de l' essència de la doctrina Hayek, que justament en defensava l' esperit defugint del direccionisme, de la tutorització, del paper prominent de cap nomenclatura electa, sobre les masses sobiranes del seu destí.
Hayek és autodeterminisme individual, frega el fet llibertari amb un nucli, de legitimitat democràtica, que garantitzi la propietat, com a garant de la lliure iniciativa, la lliure empresa de l' individu i l' íntima responsabilitat dels seus actes. Una selva civilitzada, on s' acabi amb el monopolisme ni que sigui oligàrquic, on el lucre vingui d' un esforç titànic de diferencició i especificitat no socialitzable, cap voluntat igualitarista, sinó partint de l' igualtat de drets i oportunitats, començant pels drets polítics, assolir una diferenciació per mèrits. Meritocràcia. Humanisme versus sociatisme.
Salut i independència,
Cesc.