divendres, d’agost 01, 2008

Qüestió de balances


Darrerament és molt fàcil topar amb mostres de baratisme polític. Amb la col·laboració impagable del baratisme mediàtic. Les declaracions a RAC1 d’en Felip Puig en són un cas o l’escena al Parlament amb n’Oriol Pujol i en Joan Ferran, l’home de les crostes, un altre. Són episodis que s’inflen s’inflen s’inflen per no res. Així el magnífic discurs que podia obsequiar-nos el president passa totalment desapercebut, en un segon pla. Per citar un exemple. Sota tanta cridòria, on no hi ha absolutament res, al final passem pàgina a cop de demanar perdó i el realment calent resta a l’aigüera.

Ara ens trobem davant una nova mostra, amb la conya marinera que va muntar el regidor d’Iniciativa de Torredembarra. Ell i les seves nocions de Photoshop –marca registrada- van donar com a resultat la imatge que avui il·lustra el post. La va penjar al seu blog, amb un breu escrit que ja ha estat retirat i substituït per una petició de perdó pública, com ja és prou habitual.

A mi aquest cas en particular em deixa garrativat. Perquè demostra fins a quin punt ha canviat el què s’hauria d’entendre per “informació” i com queda absolutament "out" el què hauria de ser realment important. El ressò que ha tingut el post del Sr. Suñé és descomunal, deixant de banda el tipus de passions que també ha desfermat i què ha estat purament per qüestions estètiques.

La imatge em sembla una de tantes, dels milions que n’arriben a circular per internet. En tot cas, el que és criticable és la manca de sentit de la composició o el mal ús que arriba fer de la tipografia Verdana, condensant-la o estirant-la ves a saber tu perquè. Però la idea de fons em sembla molt d’acord amb el tipus moment polític que ara mateix vivim. Ha donat gràficament en el moll de l’os de la discussió que hi ha al voltant del finançament.

Em sobta aquesta mena de concessió que es fa als talibans del baratisme, d’aquells que són capaços de rebaixar la llibertat d’expressió fins a nivells inacceptables. I lluny de poder veure casos que propugnin la defensa valenta d’aquesta llibertat –perquè en el fons el que està en joc és la llibertat individual-, trobem que l’ajuntament de Torredembarra en pes demana perdó al poble d’Extremadura. I a l’altra punta, la Junta d’Extremadura terriblement ofesa.

M’agradaria saber si tant els regidors –batlle inclòs- de Torredembarra o el president de la junta extremenya saben què coi és un blog personal. Perquè em fa l’efecte que tota aquesta corda que li donen a l’assumpte és un indici preocupant d’analfabetisme cibernètic. Les declaracions “institucionals” em farien sentir encara més vergonya aliena, si algun d’aquests politicastres fos representant directe meu. Demostren abastament no ser aptes per a la feina que se suposa haurien de fer. O és que simplement es dediquen a pentinar el gat?.

Si per cada perla de mal gust que Espanya dedica als catalans ens haguessin d’obsequiar amb un perdó semblant, avui podríem circular per aquest regne veí com uns veritables tsars. Al nostre pas ens haurien de fer reverències a tort i a dret, i encara així no sé si lograrien purgar totes les culpes en el que resta de segle. Fins i tot també aquestes balances estan escandalosament descompensades.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut dessmond: Les declaracions“institucionals”que dius, les a fetes el batlle (pscPSOE),sense ninguna clase de acort del reste de grups politics torrencs,te molta feina per a preparar le seva dimisió per el primer dijous del mes..
La majoria tan del politics com la ciudadania estem dacort amb el fons, un altra cosa es en les formes .
Salut.

Dessmond ha dit...

Anònim,
Llegeix aquesta notícia: http://politica.e-noticies.cat/lajuntament-de-torredembarra-es-desmarca-de-sune-19634.html
Crec que no només és el batlle qui ha manifestat la seva "repulsa més enèrgica".
Quant a les formes jo et diria que contextualitzis el tema: un blog personal. Les formes emprades en un blog personal no són les mateixes que cal fer anar des d'un mitjà de comunicació, des d'una institució. No és un llenguatge formal i té un valor més que acotat. Qui ha volgut donar tant de ressó a una imatge feta irònicament és perquè espera alguna cosa.
El "Polònia" és molt més ofensiu. Pel que s'hi diu i com ho diuen. És un mitjà molt més potent i públic. Però és clar, com que només ens enfotem de nosaltres mateixos...
Si m'apures, jo no hagués fet una imatge com aquesta. No és que en sigui partidari. Però ratlla allò de les caricatures sobre Mahoma. Haver de demanar perdo per això vol dir que les coses realment gruixudes no sabem realment quines són. Les coses realment importants poden quedar impunement a la deriva. El preocupant és que ens estem fumant la llibertat i ni en som conscients.

Anònim ha dit...

Copia del blog del regidor del PP-
viernes 1 de agosto de 2008
COMUNICADO BREVE
He podido conversar con diversas personas y sumarme al comunicado emitido por alcaldia, de rechazo total, contundente y enérgico, al artículo del blog de Lluís Suñe, y que la posición del PP es clara y sin lecturas diferentes sobre el tema de la solidaridad territorial.
Desde aquí y de forma escueta pero clarita, envió mis más sinceras disculpas al pueblo extremeño, como representante del consistorio de "La Torre", y decirles que Torredembarra, siempre ha acogido con los brazos abiertos a todos los ciudadanos vengan de donde vengan¡
Publicado por José Oviedo
en 3:53
0 comentarios
*
Desmond et comunico i confirmo que,el comunicat es tans sols del PSOE,per netejar-se la cara
davant les pressións.
Salut.

Dessmond ha dit...

Benvolgut anònim,
Mercès per la informació.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

100% d'acord.
Insultar als Bush,a Clinton,a qui calgui, es llibertat ecspanyola.

Fer un ninot al Jueves fa tornar a venir la Guardia Civil. I dir una cosa a un bloc personal mobilitza mes que la crisi genocida de Darfur.

Allà, el dictador sudanès, ajudat pels seus amics xinesos, sobretot, i una mica els russos, mata centenars de milers de persones i desplaça dels seus llocs el doble de gent que els palestins en 10 anys, i no passa res. Com es una cosa de l'Africa i on la mobilització humanitària l'encapçalen els USA, la Junta d'Extremadura no ho segueix.

Aquests sociates crearan 100.000 llocs de treball per a seguir,espiar, i denunciar els blocs catalans.

Sort que eren amigos.

I encara hi ha gent que creu que tenen sol.lució per a la conllevància? Il.lusos.

Cordialment,
Andreu

Papitu ha dit...

Esquincem-nos les vestidures, duguem a la foguera al regidor de Torredembarra però la propera vegada que l'agressió vaig en l'altra direcció clamarem sang.

Ridícul, tot plegat ridícul. El debat polític no arriba ni a l'alçada d'un sainet.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Andreu,
Davant d'aquest panorama s'explica molt bé la història recent espanyola. I perquè el dictador va morir amorosament en el seu llitet. És aquest el panorama.

Papitu,
L'has clavada. És un sainet. És molt molt ridícul veure quines pulsacions provoquen tanta moguda. Quin estat d'opereta. Veient això em fa pensar que Espanya està en condicions de perdre molt trens. No té ni idea de com es mou el món.