dijous, de juliol 17, 2008

Independència: model Copa Amèrica?

A vegades hem discutit en aquesta finestra sobre les bondats de l’esport. Cada cop que jo he mostrat la meva crítica, repulsió i àdhuc repugnància, hi ha qui m’ha saltat a la jugular. Poques gràcies que li sé trobar al món de l’esport, que només em falta topar de tant en tant amb la cirereta que representa la política, en tot aquest pastís.

El conte de les seleccions catalanes és el símbol d’aquesta forma tan cabra d’imaginar un país. De vendre la pell abans de matar l’ós. Jo, que sóc la bèstia més apàtica amb tot el que fa referència a l’esport, vaig sentir-me nacionalment estafat a les totes per aquesta via. No per Espanya, que és una lliçó que la tinc més que apresa. Sinó per l’independentisme oficial, instal·lat al pati dels tarongers.

La selecció catalana de hoquei fou un magnífic exemple de com es poden arribar a fer de malament les coses i quedar més que satisfets. Després d’atiar el sentiment patri, va venir l’estampada contra la paret. Ves, l’independentisme comptava en que Espanya no duria a terme la seva oposició, després d’anunciar-la a tort i a dret. La gent de bona fe, entre la qual em comptava, vam creure que les gestions separatistes s’havien fet deixant les coses lligades i ben relligades; només després d’això és cabal optar per aixecar la llebre. I encendre els ànims a uns i, de rebot, als altres.

La realitat ens va deixar glaçats a la cadira. El projecte d’emancipació nacional orquestrat per l’independentisme va resultar ser una aixecada de camisa. Coi, cal arribar a aquesta mena de fracàs tan infantil per descobrir les espanyoles intencions?. Com es pot ser tan ruc, ase o guarà per prescindir amb aquesta alegria d’això que fa segles que en diem Espanya?. I la resposta, sense advertir cap mena de rubor, fou servida en doble astracanada: jugar a la lliga de nacions sense estat i ingressar al club de seleccions de la Copa Amèrica.

Ahir vaig veure molt de passada què és això d’aquesta copa. Com podràs comprendre, sofert compatriota i a la vegada admirat lector, mai més he tornat a guaitar un sol partit d’aquest esport. Però de passada, molt de passada vaig pescar unes declaracions fetes per un jugador de la selecció catalana, en un telenotícies. L’almogàver deia que havien hagut de pagar a la selecció contrària el transport, les samarretes, les carmanyoles i els litres d’acquarius per tal de no haver de declarar desert el partit. Aquesta és ara la divisió en la qual pul·lula Catalunya i que, a més, hi fa un gran paper!.

De què ens ha de servir tant de fervor separatista?. Quina mena de cosa tenen al cap els gestors de la bramada independència?. Hi ha alguna cosa més que un rampell d’infantilisme anacrònic?. M’arriba a fer por demanar que hi ha rere la sagrada paraula.

Jo he arribat a un punt inimaginable. Mai a la vida m’hagués pensat que la visió de la independència l’arribés justament a ensorrar l’oficialitat independentista. Aquest sentiment que el creia interiorment travat i sòlid com una roca ara trontolla. I no per culpa d’Espanya, que encara l’engreixa magníficament!.

“Independència” ha d’anar acompanyat d’un projecte clar i solvent. Altrament, les calrades per més independentistes que siguin, que les aguanti un altre. Parlar-ne poc i treballar-hi a diari, com deia aquell. Tot el demés: patetisme quatribarrat. “Independència”, ella tot sola, paraula tant venerada: poca cosa més que un trist espanta-ocells.

75 comentaris:

Jesús Cardona ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jesús Cardona ha dit...

Amic Dessmond, el que sap greu és que estar tants anys dins d'Espanya no ens ha servit col.lectivament per perdre la santa innocència ni aquest excés de bona fe. Potser el cel alguns ja el tenen guanyat. Ara, per aconseguir la independència cal unes dosis de mala llet que, no només no tenim, si no que a més estan mal vistes pels propis defensors de la independència. Salut hi hagi.

Anònim ha dit...

Ibarretxe parla de la sobirania.
Salmond parla de la independència.
López Tena parla de la independència.
En democràcia, cal parlar clar. Altra cosa és si volem jugar a la puta i la ramoneta, que si seleccions andorranes, que si me'n vaig una nit a la Moncloa a pactar un estatut tan lamentable que ni tan sols un nen de deu anys hagués gosat dir que serviria per alguna cosa.

Anònim ha dit...

Hola a tots.
Cardona:
Como todos, tienes una parte de razón.
Denia fue quemada, socarrada pero no vencida. Lleida fué arada, pero no vencida. Barcelona cayo, pero no fue vencida y así otras ciudades de la Confederació hasta nuestros días.
Los castellanos destruyeron nuestro Estado que hoy llamamos Països Catalans, pero no nuestra nación. El terror fué y es su arma y finalmente impregno nuestros espíritus, pero un pueblo que supo aguantar 300 años de ocupación y sigue vivo, a su manera, es un pueblo vivo. Intentaron e intentan por mil maneras distintas destruir nuestra cultura y nuestra lengua, en parte lo consiguieron y lo consiguen (es mi caso al no saber escribir en catalán)pero a pesar de todo, la nación sigue viva.
Finalmente si nuestra decadencia se agrava, surgira lo inevitable; la violencia armada ya que cuando un animal, la nación como ser vivo lo es, se siente acorralado actua de formas intuitiva: matar o morir.
Lo dijo claramente Felipe Gonzalez en Toledo: "El País Vasco es un problema policial. El verdadero problema es Catalunya" Una nación no cae facilmente. Podemos y debemos levantarnos. Es nuestra obligación genetica como pueblo.
Puede, ciertamente, que nuestra generación no lo consiga, pero otras nos seguiran ya que la vida no termina con nuestra muerte.
Dessmond:
Creo que eres una persona inteligente pero no comprendo como no comprendes lo del deporte. Francamente creo que tienes una gran empanada mental en este asunto y me sorprende ya que si quieres conseguir tus objetivos debe prevalecer la realidad al sentimiento.
Alguien creyó que finiquitado el analfabetismo todo sería distinto. Pero no, todo es igual. Lee nuevamente a Maquiavelo y lo descubriras.
El deporte será, es, el arma más poderosa de identidad nacional que existira, como mínimo en las próximas dos decadas otra cosa es que alguien llamado independentista lo este manipulando por sus intereses poco independentistas y mucho de interes personal.
Lo que intento explicar, Dessmond, es que "la rebelión de las masas" del maldito Ortega y Gasset es cierta y si no lo entendemos seguiremos haciendo el tonto. Lo dijo un político catalan de cuyo nombre no quiero acordarme: Sabes más de política un campesino castellano que un político catalán.

Devolució Constitucions Catalanes

Dessmond ha dit...

Jesús Cardona,
Cal perdre la santa inocència, cal tenir més mala llet i cal saber que coi significa la independència. Vaja, quin model de país vols quan tens la independència a la butxaca. I aquesta part és la que falla estrepitosament. De moment.

Popota,
N'Ibarretxe parla del pla que du el seu nom. Què és com la indpendència que alguns preconitzen. En democràcia cal, també, tenir sentit de la democràcia. Tocar de peus a terra. Parlar clar i saber del que es parla.
Una cosa és parlar sense embuts i una altra és fer de lloro de repetició. Això no porta enlloc.

Anònim,
Que l'esport té una gran influència no és una cosa que hagi d'entendre. Però que les grans influències les confiem a l'esport em sembla patètic. Però jo he agafat el símil esportiu per veure la mena de projecte esportiu hi ha al cap d'aquests que tan bramen mecànicament la sagrada paraula independència. Si és això el que hem d'aspirar, si és aquesta l'oferta de l'independentisme oficial, passo. Això sí, passo olímpicament. Tan els fa una cosa com l'altra. Que és el que ara ens proposen: Catalunya independent sense Catalunya. No.

Mikel ha dit...

a mi no m' agrada gens veure les imatges de una de les uniques seleccions "oficials" que tenim fent el numeret a Macau o a sud-america i a sobre obrint les noticies d' esport com si fos quelcom important quan l' unic que estan fent ta i com els seus propis jugadors reconeixen es fer val2pagant er mes que mai la mitica frase de "pagant sant pere canta" i el mateix puc dir de fires a frankfurt i altres cullonades.

Per cert em sorpren el link en contra de la mocio a can barça... estava convençut de que el futbol no et robava ni un minut del temu temps...

Dessmond ha dit...

Mikel,
D'acord amb el que dius.
Pel que fa a la teva "puntilla" final. Efectivament que el futbol em roba poc temps. Però molt poc. Si fas escroll cap avall, fins el dijous, juliol 03, 2008 veuràs la solució a la teva fonamentada pregunta. Ho vaig fer en nom de l'amistat que m'uneix amb els sota-signants de la carta. Ara, com molt bé saps tu, també desapareixerà aquest botó. Com ha passat ja amb el vídeo.

Anònim ha dit...

Dessmond:
Matizare mis palabras: El deporte para el Principat sería la posibilidad de VISUALIZAR nuestra realidad nacional que es exactamente lo que hacen los españoles "demostrar" que hay una sóla nación y el problemas es que los estudios apuntan a mayores audiencias en deportes los próximos años.
En sintesis es un arma más del combate.
Observa cualquier pais, sin importar su nivel cultural o eonómico, la telebasura consigue siempre las grandes audiencias ¿Quieres desprecia esa masa para que la lengua catalana penetra en nuestra sociedad?. Como nación que somos con personalidad propia no podremos abandonar las actuales tendencias sociales.
Devolució Constitucions Catalanes

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Cert, completament cert el que exposes i la frivolitat de molts al respecte de la causa nacional catalana.

Ens perd l'estètica, com deia en Pla, crec, i fem una pila d'esforços pel no res, pel gust d'elucubrar, en lloc de treballar mes que discutir.

Al magnific bloc A Sol Ixent de l'Eden , han publicat un article que em permeto recomanar.

Sota el títol
"Independència 'fantasy' vs. independència científica."
, algunes de les afirmacions i conclussions que s'hi troben, i que comparteixo.




"Parlar d'independentisme d'esquerres és parlar d'un impossible, a Europa. Cap ha triomfat."

"El problema és que tots repeteixen la paraula màgica "Independència" com si fos l'abracadabra, però sense concretar res més. Es pensen, els molt somiatruites, que és un ensalm. Creuen en la màgiapotàgia, aquesta gent, pobres."

"Són amateurs. Són joves que en realitat volen xalar i anar als concerts i poc més. Que creuen que amb 4 senyeres i crits i concentracions ho aconseguirem."

"I "no ser regionalistes" consisteix, per a l'EIR, a posar mapes dels PP.CC."

"La independència, per als nostres independentistes, no és quasi mai rellevant i sempre es pot deixar "carpe diem".
Per a l'any 3000 potser? Ara n'hi han qui diuen que per al 2014...però, què fan per a preparar-la?

"Per favor, no us digueu revolucionaris ni molt menys independentistes. Digueu-vos festeros, progres, vividors, potser.

En fi, teniu el cor a l'esquerra, segurament, però la butxaca ben a la dreta i el cap en unes altres coses "més importants"".

"Els vostres referents són sempre de derrotats (maulets, segadors, antifeixistes) i, si repassem la història, veiem que van ser derrotats sobretot per desorganització dels caps i divisió, desconfiança i inhibició de gran part del poble".

"El que hem d'aprendre és DELS QUI HAN VENÇUT I S'HAN INDEPENDITZAT".

.." dissortadament, mai cap partit d'esquerra ha conduït de manera victoriosa cap independència europea."

"Així que el missatge ultraesquerrà és el missatge que interessa als antiindependentiste s (PPSOE), els qui volen que fracassem en la nostra llibertat a través d'utopies somiarotllos."

"De fet no hi ha hagut mai a Europa una independència realment duta per les esquerres. Les independències a Europa han vingut de la mà d'unions nacionals o del centre-dreta (i amb suport internacional, sobretot dels EUA).

http://blocs.mesvilaweb.cat
/bloc/view/id/6717

Bloc : A sol ixent de l'Edèn


M'ha semblat magnífic, i en la teva mateixa línia, of course.

Cordialment,

Andreu

bacus ha dit...

andreu jo ja fa temps que el independentisme d'esquerres i menys el de ultra-esquerra no ens portarà enlloc ja que la via violenta és impossible avui i la pàcifica si no et fas "amic" encara que sigui mentida o puntualment dels USA no vas enlloc.

bacus ha dit...

per no dir que a sobre el considero contradictori ja que si defensen la "clase terballadora" haurien de predicar unir-se amb els treballadors francesos.
Per això els de can ERC es declaren no-nacionalistes enlloc de declar-se no-socialistes....

Arribem al cul de sac que collons volen independitzar però de que sinó creuen en cap nació (concepte burgès)? incoherencia potser ho diuen pq la paraula nacionalista identifica amb convergents però realment s'ho haurien de fer mirar. Sobretot a can ERC ja que els altres són quasi residuals com el partit comunista als USA. De totes maneres tenen algunes coses poitives com la democràcia directa i el control de la despesa públic però és només teoria pq si manesin segurament acabarien com la dictadura cubana g-2 inclòs.

bacus ha dit...

només tens que mirar l'exemple de kosovo un narco-estat i musulmà és independent a canvi de que deixin muntar una base militar als USA i altres favors.....

o per exemple el franquisme no hagués durat 40 anys sense els USA i sobretot si l'altrenativa era un estat socialista......

tenir ideals està bé però tens que prioritzar que va primer l'alliberament nacional o el "social"...... Tp es tracta de muntar un sistema-esclavista però anar-se a l'altre extrem no ens ajuda en res.

bacus ha dit...

http://2.bp.blogspot.com/_lmxayvuavGM/R1_4ydWjYVI/AAAAAAAABDo/9AR7EXro8sw/s320/kosovo_1_235279_1_5.jpg

totalment inviable el més probable és que li fotessin foc a la barres i estrelles i sortissin amb la de la falç i el martell el que significa que serem espanyols fins la fi dels temps. Amb una mica de sort ens diluïm en el super-estat UE.

Anònim ha dit...

Un 10 per en bacus.

Anònim ha dit...

"N'Ibarretxe parla del pla que du el seu nom. Què és com la indpendència que alguns preconitzen. En democràcia cal, també, tenir sentit de la democràcia. Tocar de peus a terra. Parlar clar i saber del que es parla."

¿López Tena toca de peus a terra?
Ho dic perquè jo no tinc cap dubte de què pensar quan el mateix dia apareix un article al Punt de LT on carrega contra l'estafa dels federalistes i els confederalistes i apareix una entrevista a La Vanguardia a l'Artur Mas -que suposo que deu ser d'aquests que "no parlen i treballen per la independència" que deia el Felip Puig, que és juntament amb el Zaragoza el polític català que aconsegueix insultar-te més la intel·ligència cada cop que obre la boca- dient que la casa gran està oberta pels federalistes i els confederalistes.
D'altra banda, que els líders del procés independentista vindran de les dretes catalanes no ho dubta ningú. Ara, que els actuals líders de les dretes catalanes tinguin la menor intenció al respecte ja són figues d'un altre paner.

Dessmond ha dit...

Anònim,
No discuteixo l'utilitat de l'esport. Ara, t'ho dic sincerament: no sé si en el nostre cas hem d'estar preocupats per l'audiència o d'invertir esforços en l'excel·lència. Clar que hem de seguir les tendència socials actuals, però no mecànicament. Preferiria apostar per altra mena de tendència.

Andreu,
Celebro que coincidim.
He donat un cop d'ull al blog. Interessant el que diu i també puc compartir punts de vista del post que suggereixes. Merci per la informació.

Bacus,
Avui, jo també penso com en Josep de l'Empordà, en que estem d'acord.

Popota,
En López Tena toca de peus a terra. Molt més que el lehendakari. De llarg. Li hauries de demanar a ell què pensa sobre el tema. Ell te la seva opinió i, a més, sempre acabava dient que és una cosa no comparable amb el que volem nosaltres. És un altre model.

Jo tinc un gran respecte i admiració pel lehendakari. Però sóc molt molt molt escèptic amb la seva inciativa. Això em fa quedar sota sospita?. Doncs ho sento. Quan es llencen determinats projectes a la societat cal fer-ho des de la viabilitat. Que m'estampin contra la pared no m'excita massa. Per més que soni de meravella, de conte de fades. Jo desitjo que n'Ibarretxe li surti bé la jugada. Ara, tot i reconèixer les meves limitacions, no sé pas com li anirà la cosa. O si. Entenc que la influència d'Espanya sap que serà defintiva, no?. Que Espanya no és una entel·lequia i que cal comptar en el pes que pot tenir a l'hora d'arribar a un resultat o altre.

La dreta catalana qui és?. Dreta és aquell que es defineix de dretes. Com passa amb l'autoanomenada esquerra. Que se li respecta la llufa que s'ha penjat ella soleta. Jo no sé d'on vindrà la independència de Catalunya. El que si sé és d'on no vindrà. D'això darrer no en tinc cap mena de dubte.

Anònim ha dit...

Creu-me que tinc una idea més o menys aproximada del què pensa LT sobre Ibarretxe. Això no treu res del fet que comentava, que és el següent: contràriament al que afirma Felip Puig, tan LT com el Lehendakari són dos exemples planers de que la gent que treballa en clau sobiranista sí és capaç de mantenir públicament un discurs clar al respecte.

Qui són les dretes catalanes? PP, Ciutadans, UDC i la majoria del PSC i CDC. No cal fer cas del que s'autoanomeni el personal. El que deia és que em sembla una evidència que al seient del comandant del procés sobiranista hi haurà d'haver un paio de la dreta -probablement de CDC-, i diré més: espero que l'intent sociata d'ocupar l'espai regionalista tingui èxit -veure congrés, amb defensa de la immersió lingüística, del caràcter nacional de Catalunya, de la reivindicació d'opereta front al centralisme i de l'oferiment per una col·laboració lleial amb el mateix "per responsabilitat"- i faci passar prou gana a CDC com per forçar un canvi de postura.

Anònim ha dit...

Però...no haviam quedat en que CDC era un partit "independentista radical"?

Però...si el pscPSOE és de "centre"!...és a dir, de "dretes"!!

Bé, aixó almenys és el que diu el soci que mana al tripartit, el que vol dir que el tripartit no está fet per ser de "esquerres" ni "independentista" ni mandangues, está fet ùnica i exclusivament contra CiU...i en popota, com no podia ser d'altre manera s'apunta ufanos a la "pinça" que volen tornar-li a fer, exactament igual que amb l'estatut....Però ara, son altres temps, i el que facin o diguin el pscPSOE i ERC, tenen una importancia molt relativa, después dels cins anys de desgovern que tothom pot veure.

Per cert, el fet que el pscPSOE pontifiqui sobre la "radicalitat" de l' independentisme de CDC és un bon argument per votar-los....per si en teniam pocs.

Dessmond ha dit...

Popota,
Et crec, doncs.
N'LT com el Lehendakari no els crec comparables amb en Felip Puig, pel que fa a les formes. El fons segurament és molt semblant. Però n'LT mai s'ha proposat -que jo sàpiga- fer política, sotmetre's al dictat de votacions. I el País Basc o Catalunya són tan semblants com poden ser-ho un ou i una castanya. Trasplantar el model basc a Catalunya no em sembla afortunat, perquè allí la realitat és molt diferent. I si el Lehendakari té un discurs sobiranista és perquè el pot fer anar. Cosa diferent és que passarà després si torna a col·leccionar un nou fracàs. Arreu, els fracassos polítics també passen factura.

Pel que fa a la qüestió de dretes per comandar el procés sobiranista. Això, t'ho dic sentidament, em supera. Crec que serà una persona nacionalista (en el sentit del Diccionari català-valencià-balear). No sé perquè hauria de ser de dretes o d'esquerres. Com que suposo que aquest procés encara trigarà una mica, estic segur que el repartiment de l'espai polític entre dreta i esquerra encara serà més difús.

Tampoc entenc aquesta forma "d'avançar", que és a base de passar gana. És molt darwiniana, sí. Molt liberal, fins i tot. Però que CDC passi cert tipus de gana també pot donar el cas que desaparegui. Per exemple, CDC fa anys que passa gana a la Diputació de Barcelona. Molts. No he notat cap tendència a res, més que a consolidar el projecte socialista. Dic la Diputació, però hi ha una infinitat de casos. Certa mena de teràpia de xoc no la crec miraculosa.

Josep-Empordà,
El tall dreta/esquerra és una cosa cada vegada més anacrònica. Mantenir-lo suposo que pot donar cert rendiment, perquè en realitat resulta ser un repartiment de clixès: dreta:eix del mal, esquerra: eix de la bondat. I només alertant que pot venir l'eix del mal es poden assolir magnífics resultats.

Anònim ha dit...

"Pel que fa a la qüestió de dretes per comandar el procés sobiranista. Això, t'ho dic sentidament, em supera. Crec que serà una persona nacionalista (en el sentit del Diccionari català-valencià-balear). No sé perquè hauria de ser de dretes o d'esquerres. Com que suposo que aquest procés encara trigarà una mica, estic segur que el repartiment de l'espai polític entre dreta i esquerra encara serà més difús."

Ho pots trobar més desenvolupat als posts de l'Andreu i el bacus. D'altra banda, la frontera entre les dretes i les esquerres anirà a més, un cop passada l'onada d'eufòria i irresponsabilitat que va seguir a la infausta caiguda del mur de Berlín.
I confia una mica en lo de la gana, l'Hereu fa un ferum de cadàver polític que ni tan sols el Clos en els seus pitjors moments va fer.
Salut, i a veure quan fem un sopar.

Dessmond ha dit...

Popota,
Quan l'Hereu faci la ferum que dius, caldrà a més, que no rebi suports externs. I aquesta història fa temps que dura. Darrerament, a més la fòrmula s'ha aplicat per altres casos prou coneguts.
Pel que fa al sopar, perquè no t'apuntes al que farem amb en Colom?.

bacus ha dit...

Qui són les dretes catalanes?

popota si definim dreta/esquerra entre capitalistes i els que no ho són tot és dreta inclús els d'iniciativa.... i pel mateix raonament hitler és d'esquerres l'estat ho és tot.

jo he arribat a la conclusió que "esquerra" és més estat, més funcionaris, més serveis obligatoris..... tot i que he arribat a la conclusió que jo preferis que em donguin un taló i ja m'arreglarè cosa impossible ja que no es tracta d'ajudar al qui no té sinó de crear estructura i llocs de treball fora de la economia real.

per tu quina diferencia hi ha entre dretes i esquerres més enllà dels partits, pq jo tb creia que era més llibertat per escullir i apart de que et puguis casar si ets gay, drogues, llibertat per no portar el casc o el cinturó de seguretat cordat o el tabac mata i te'l venen ells, això de +drets socials l'esquerra no ho té vol moldejar la societat des de l'estat......

per mi enlloc de crear una xarxa de funcionaris per la llei de la dependència donar un xec tb seria d'esquerres, de dretes seria que es fotin.... però el fet de donar-te la pasta directament o crearé estructures d'estat interessadament.... aquí hi ha un conflicte entre dos esquerres la estatalista (amb segones intencions) i la llibertaria.....

popota si ser d'esquerres es ajudar als més pobres jo veig una diferencia radical i insalbable del que et dona un xec al que et crea l'empresa pública i et dona el servei obligatori.... ambdós són esquerres unes d'arrel marxista i l'altre llibertaria...

bacus ha dit...

Ciutadans és d'esquerres fins i tot laic és social-democrata espanyola però d'esquerres amb que quedem, dreta=nacionalisme esquerra=apatrida.... llavors ERC on queda amb els apatrides?.... au va esquerres és +estat inclús per mi el sindicat falange original és d'esquerres.... construit petits propietaris de cases per desactivar el comunisme. Si tens una merda de propietat ja no voldràs el col.lectivisme és el que ha estat fent el franquisme durant 40 anys i avui tothom està hipotecat....qui voldria el comunisme? ningú... jo de moment segueixo vivint de lloguer.....

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

val seguim el joc esquerra=classe treballadora=ERC llavors independència de que collons mackey? com he dit abans acabes en un cul de sac ideologic i atrapat en la propia ratonera que li havies parat a no se qui als espanyols no treballadors, a la burgesia mundial?

unir-se amb els treballadors francesos i els txecs (nació=alineació burgesa)

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

visca la república de treballadors mundial morin les nacions amb la seva dreta burgesa inclosa catalunya, és això popota?

bacus ha dit...

o potser l'imperi sovietic et fa més el pes? russofunem les repúbliques bàltiques i les de la federació rusa (ukrania sounds good) fins on arribin els tentacles en nom del progès i els treballadors......

això em sona a la castellinització i cristianitzacio d'america però aquesta vegada en nom d'una suposada nova religió el socialisme nacionalista rus.

bacus ha dit...

t'has quedat al 36 on l'objectiu era una república de treballadors federada amb la resta del món i on la independència no hi té lloc fins i tot hi està oposada....

mira jo avegades parlo amb el meu pare de la independència i m'acaba dient i la república (II) com ho veus??

bacus ha dit...

no es que hi estigui en contra però els ideals de la guerra civil no eren la independència eren uns altres els que t'he desgranat més amunt.........

bacus ha dit...

república espanyola de trabajadores

bacus ha dit...

si volem la independencia ens haurem d'enfrontar amb el que queda d'esquerra espanyola la que viu a catalunya inclosa si no vols trenkar ous per fer una truita serem espanyols fins el big-crush

bacus ha dit...

idenpendència = xoc frontal de trens siguin esquerres o dretes Unionistes.... si et fas enrera i vols la III república vota PSOE.... i deixa de tokar els cataplins a red progresista et sentiràs com a casa.....

bacus ha dit...

independència = xoc frontal de trens siguin esquerres o dretes Unionistes.... si et fas enrera i vols la III república vota PSOE.... i deixa de tokar els cataplins a red progresista et sentiràs com a casa.....

bacus ha dit...

sobre la II república i la seva reinstauració ni jo ni marc estem per la feina ho tenim en compte però els antic aliats ara són enemics......... perderem? no serà la primera vegada però repúbliques espanyoles no és la batalla d'avui a catalunya i la de entre capitalistas psoe-cia i pujol o el centrista d'en fraga......... és seperatisme............. i il.lusionisme..... tens rao joan.....

bacus ha dit...

el totila d'en popota hauria de passar per una xeca de reducacció comunista/fai catalana.... som d'esquerres-revolucionaries del 36 popota pq poc de democratic i molt de ho amb mi o a la xeka..revolucionaris en guerra... no m'expliquis cuentos xinos i conspiracions espanyolistes..........

bacus ha dit...

això de dormir cada nit en un llit diferent pq no et fotin un tret al cap per ambdós bàndols no ho deus tenir suficientment assumit.....

bacus ha dit...

vols tornar-hi popota? ho dic pq els caparronets teu i meu serien dels primer a volar........... si ens troben......clar....

bacus ha dit...

aquesta vegada serà tota la entelequia esquerranosa republicana i sociata com en popta, ciutadanos i el pp....burgesos i obreros "catalans"

contra una part de ERC, les CUP, EI i independentistes de tota idiologia "anarkistes" inclosos........

.....guerra civil catalana......... mira com plou..........

bacus ha dit...

opció B> restauració de la segona república i tots ens abracem.....

a uns li falten 2 cargols o senzillament estant aquí per fotre obstacles pel camí. Jo el tinc clar independència i qui es foti pel mig acabarà a gust........

bacus ha dit...

tinc 2 tietes que són funcionaries o sigui que deixa de llefiscar, quan et paga el directe i el salari standard al servei de l'estat madrid-gencat?.

bacus ha dit...

contraposar opinions per mi és enriquidor però tot arriba a un límit jo visc de la economia real tu de on pet??? això porta a cada camí polític.........

bacus ha dit...

els banners officials a tots els diaris "públics" online és com un accident eh.... no et preocupis ho paguen els andorrans..........mal parits...........

bacus ha dit...

va masses post però he deixat clar les meves posicions i tb clar que a popota o fot el camp a marsella o el cremem viu amb els antics ritus catalans/castellans de pa i cirucs/furgol... crema una bruixa a la plaça publica i tindràs el màxim aforement i a sobre és tranquilitzaran fins el diumenge següent....

bacus ha dit...

tallades de coll a la plaça pública per PPV, popota, puigdegós, jose antonio durant, jo mateix, ..........

bacus ha dit...

problemes de sobre dicció però jo vaig de cara barraca i pensements no tan sols barren el pas sinó que estem en barricades oposades i com he dit abans la apropiació del concepte "esquerres" per ells donarà més gust quan enfonsem la baioneta en la seva carn........... com a llibertari i independentista contra........ unionistes-marxistes-esqueranosos i de propina tot el espanyolam PP.

bacus ha dit...

aquesta vegada no errerem el tret i feixistes per un estat hard que s'uneixin així serà més fàcil de cap on carregar........

bacus ha dit...

popota la teva familia on era al 36 a indonesia, no t'han parlat de res o soslsament propagana pq sembla que no en tinguis ni puta idea de res sobretot de el come-cokos del futbol però de la resta vas més perdut que una vaca en una discoteca........

bacus ha dit...

36 dos bàndols no problem però sembla que tu vagis foten cagallons per arreu i enlloc..........PSOE........no caballero? ni això......

bacus ha dit...

popota, nano o vell no en tens ni puta idea de res ni de la trinxera repúblicana-socialista ni de la nacional-capitalista dels 36 ni molt menys del moviment independentista unitari actual........... fots tuf a jo el que sigui sempre i quant no perdi el salari i els galons funcionarials de l'estat............. no em parlis de fútbol ni molt menys del barça que només fa que descentrar l'atenció del que avui interesa, lliga de futbol catalana i estat propi.... juntament amb una purga de funcionaris de 300.000 a 20.000 com a mínim..............

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

m'he passat defecant al blog de dessmond però aquesta rata de popota cal que caigui a la ratonera, deseconsar-la i veure d'aquí o de quin o de qui "viu" o quin ideal belluga la cua........

per mi viu de pela estatal/gencat/partit "x"

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

només un autèntic subnormal pot defensar la estreategia pugicercocista/trastamara a no ser que s'alimentin de la mateixa mamella-psc......... bé tb estan els perdadors de la guerra freda però ho dubto tot i que una cosa fa l'altra. Subnormals.

bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

no ets l'únic multitud de "sindicats" de la cnt/cgt ... no privatitzis o donis el poder a la societat pq s'auto-organitzi, més estat i visca la cnt.............

ja veus popota podem compartir una ala a sant boi... que pagarà la gencat...evidentment........

bacus ha dit...

des de la cnt/cgt visca l'estat i des d'ERC visca el PSC i l'espanyolam i les "esquerres" encara que siguin unionistes..........

bacus ha dit...

són socis "naturals" l'estat i l'espanyolam respectivament.

bacus ha dit...

Potser tinc incontinència verbal sobretot begut però segueixo insistint que es dreta i esquerra per tu popota i com és que unió i ciutadans (social-democrata) els col·loques a la dreta tan diferents que són en política econòmica... i si erc és apàtrida que collons fot defensant d'independència de no se sap ben bé que.

Ho dic pq tinc algun parent que estava viu i hi va militar quan macià va fundar el partit.

bacus ha dit...

sobre macià jo no menteixo en tot cas serà el meu pare sobre el seu avi a mi i no ho dubto ja que estava en busca i captura pels moros i els feixistes italians pel maresme....

bacus ha dit...

és allò que tenen a salamanca, aconsegueixen l'arxiu de militants d'erc i després venen a per tu igual amb els altres partits/sindicats.

bacus ha dit...

les delacions tb ajuden....

bacus ha dit...

Us esteu carregant el partit, fracassats i derrotats de la guerra freda, foteu el camp del partit sabandijas.

Ui si sóc socialista i tinc un sou públic de 100.000 euros.

Proc, Gos, Hiena aneu a mendicar pel carrer amb els vostres partits socialistes que no us vota ni la vostra iaia i deixeu de sakejar la generalitat i les sigles d'erc, mal parits.

Ja ens arribarà la nostra hora.

bacus ha dit...

sabandija

* alimaña, bicho, bicharraco, gusarapo, musaraña
* vil, rufián, granuja, golfo, despreciable, miserable, bajo, rastrero
o Antónimos: digno, honrado

Dessmond ha dit...

Bacus,
Dues coses:
1)Et prego respecte per en Popota. Defensa les teves idees sense ofendre ningú. En Popota és ben lliure de defensar el que ell cregui i si ho fa respectuosament pot dir el que li sembli. Amb llibertat absoluta. No admeto comentaris ofensius.
2) Sigues més sintètic. Ajudarà a seguir millor el fil del què vols dir.
Gràcies a la bestreta.

Anònim ha dit...

Sorry, jo Dijous tinc una reunió marxista, però gràcies en tot cas.

Pel que fa al Bacus, tothom té el seu dret a propassar-se i tampoc cal fer escarafalls per un dia de mala sort. Del que diu, i més enllà de les meves òbvies simpaties per les seves simpaties anarcos, només pontificar que no milito a ERC ni vaig recolzar la candidatura de Puigcercós ni ocupo cap càrrec públic ni similar -coses totes tres que em semblen ben respectables, i conec un munt de gent ben vàlida que les compagina-.

Salut,

bacus ha dit...

tinc problemes a directe.cat rivat petit em denega ie o mozilla.....


la prostitució de la camiseta del barça no te nom...... això ni la garrapata de navarro.......... prenem nota de com administrar la camiseta 100 anys i kataklak... amb un tinglado humanitari vendrem +.

som catalanistes i venem la camiseta (bandera)............. amb la unicef.......... qui defensa que ?

les pateres amb la camiseta imatge del club amb unicef fa marca........

juajuajua, embrutar la camiseta del club és dels nostres... pfffffffff

bacus ha dit...

el proper serà la divisió femenina de basket del FCB barcelona sense la part de dalt i un sponsort a teta i teta i en nom del club FCB ...... blablablabla i tot el rotllo laportista/pi........

bacus ha dit...

popota primer que deixin la camiseta del barça futbol 1era divisió immaculada com ha estat sempre i després parlarem........

bacus ha dit...

hi ha moltes formes de violació i la de la samarreta del barça és una més..........qui?

bacus ha dit...

He tornat a casa metro amunt i metro avall... els 240 nanai.......... ni porta per porta.........farla per ties=dificil......... val .... el jardi europeu femani a gràcia teta.... but dificil......... ni dropar-les en un after secció chil. Out,,,,,,,,,,,,,,vestir-se de compte de barcino amb ferrari magnum i gigins dificil........... morts de gana sociates leprosos......... res, jo mateix els pateixo plaaça de birreina amunt............. on collons està el mobil¿?¿?¿

val estic a casa amb 1/2 gramet gracienc gitano i en espera de 150 de ful.................... collons tan dificil és? collons putes per rematar com els dits de la ma però no és aix+.................................. merda



vinculant amb el barça i popota com és que portem propaganda a la camiseta ????? no herem + que un club.............. com el madrid i això que són 10 milions d'euros per temporada minguella amunt minguella avall...................



merda, entre el titanic català que s'enfonsa, la publicitat a la camiseta del barça, i jo mateix espiral abaix anem B..............

bacus ha dit...

amb tot plegat el mobil perdut per casa 647---------- i avalll..........


http://goear.com/listen.php?v=79eea69

bacus ha dit...

graciencs de premia ull, graciencs "nescuts" a barcelona i formigó tota la existencia on vas? immigrat com jo del maresme fot 10 anys.... no-barceloní........... val l'altre dia 6 barcelonis puta cepa i 2 marsemencs.......... on aneu ???? mar i montanya........... si extrapolem als politics fotet a cagar conec un amic de gambia que li diem afectuosament "carod rovira" que fotrà a cada individu a lloc......... piles a part.........

bacus ha dit...

bostero bostezo, pel que he entes bostero seguidor de boca és una tifa de cavall... vincles amb culé molts...


http://farm4.static.flickr.com/3275/2696031511_770d6e2a2b_b_d.jpg

però sempre hi ha el oportunista que vincula el barri las barraques amb tot una "ciutat" i tota una naciço......

la casaka és meva quilmes, pero la casaka barça = UN la ultima puta ni nunyes ni anterios..... prostituir la samarreta tret al cap colega.... i culé?