dijous, de maig 15, 2008

Préssecs a 400 euros

Avui m’he llevat 2.0. a vessar. Us convido a mirar una seqüència de vídeos.
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=424439
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=213699
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=220999

Si vas molt enfeinat amb el primer n’hi ha prou. Més o menys tothom ha sentit parlar sobre el miracle dels pans i els peixos, que en la darrera cursa electoral va sorgir en forma de 400 euros.

Quan vaig trobar aquestes perles cinematogràfiques, vaig recordar la cara de lluç que se li va quedar a en Mas. Aquella encaixada de mà a la Moncloa gairebé em provoca el col·lapse. Em va costar uns quants dies processar aquella imatge, com a en Carod. Vist com va anar aquell campi-qui-pugui al final només comptava la foto-finish. Que li diguin a en Mas el que li ha arribat a pesar aquesta llosa. Gràcies a confiar amb el talante ZP, avui en Mas simbolitza el monument errant al préssec. I el que el rondarà aquesta llufa!.

Però la cosa semblava un problema personal de’n Mas. Quan una mentida te la venten una i altra vegada, diuen els experts de la comunicació que acaba esdevenint veritat irrefutable. Així és que quan vam entrar en la febrada electoral, el ventilador de les veritats ZP va posar-se en marxa. L’escampada va ser majúscula, amb coses només vistes per Nadal, a les cartes dirigides als Reis d’Orient. I la cirereta en fou els 400 euros, que havien de salvar-nos la vida demà passat.

Entenc que el model de la "peonada" faci fortuna. Sobretot en l’estrat social més infeliç. Ja vaig dir que quan la cosa t’ha de venir de 400 euros l’any, significa que el teu mal de cap real és de bastant més que això. I quan els problemes te’ls volen resoldre posant-te una pastanaga davant els nassos és que reps la consideració d’ase. Quan algú vol comprar el teu vot amb tanta poca consideració, amb diners que no són els seus, a preu rebentat, no mereix ni que se li torni cap contesta.

El que mai m’hagués imaginat -i aquí és quan m’agafa el complex de préssec ben almivarat- és que l’oferta anés tan saturada d’engany. Una cosa és agafar a banda en Mas i afaitar-lo de dalt a baix. Fins i tot hi ha qui amb això pot arribar a considerar en ZP un veritable heroi. Ara, amb la versió més aberrant de la "peonada", perquè en aquest cas el "senyorito" no paga ni la puta misèria que tant va marmolar a cau d’orella, en ZP i el seu cor d’escolanets esdevenen uns quasi delinqüents.

Les mentides, les estafes, els robatoris socialment estan mal vistes. Tant, que pots acabar a redòs d’alguna ombra, si no exerceixes de polític. M’agradaria saber on queda el pot de les essències, quan l’esquerra entra en campanya. On queda l’ètica, l’honor, el sentit de la vergonya, la paraula donada. El nostre món, per damunt dels papers –les lleis o els contractes- no és res sense la confiança.

Suposo que parlar d’aquestes foteses només ho fan els carques, els conservadors. El monstre de la dreta. Ser d’esquerres és tota una altra llegenda. No tothom està preparat per entendre-la. I, ai d’aquell que no ho faci!. M’agradaria saber, hores d’ara, qui sap destriar els bons dels dolents. A mi ja em costa molt. Si els 400 euros queden en no res, serà impossible. I no en vingueu amb més cuentos de la dreta i l’esquerra, si us plau. Parleu-me de lladres.

24 comentaris:

Sinblancaporelmundo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Dessmond ha dit...

En aquest blog no s'admenten insults.

Dessmond ha dit...

Veig que tens dificultat amb la lectura comprensiva. En aquest cop no acceptaré insults. No t'ho repetiré més.

Dessmond ha dit...

http://www.avui.cat/mon_politica/detail.php?id=30330

Sinblancaporelmundo ha dit...

Bueno, espero que no me vuelvas a borrar esta vez:

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/05/15/como-corderitos-al-matadero/

Anònim ha dit...

Collons, Dessmond, estàs molt fi.

Se sap què diuen els que tenen la patent del 'progressisme'?

«Quan cridin “Visca el progrés!”, pregunta sempre: “El progrés de què?”»
(Stanislaw Jerzy Lec)

Prou 'cuentos'!

Anònim ha dit...

Al que segur que no li calen els 400€ és a n' David Taguas, que ha plegat de la oficina econòmica de'n ZP per anar de dret a SEOPAN, el lobby dels constructors.

bacus ha dit...

Estic d'acord Marc, el progrés o la revolució significa canvi, que sigui bo o dolent és una opinió subjectiva.

Els falcons de la casa blanca és consideren revolucionaris tot i ser neocons i a mi em sembla adecuat ja que volen canvis radicals.

Segurament els "progres" els anomenaran "reaccionaris" i jo als "progres" els hi dic "conservadors" o "imobilistes"

Anònim ha dit...

Demostración irrefutable de la debilidad democrática del Estado español que se impregna también en el Principat: Se puede mentir sin problemas y no pasa nada, nada. ¡Fantástico!
En éste ambiente, es imposible ir con “el lliri a la mà” como aún pretenden muchos catalanistas.

Devolució Constitucions Catalanes

Trina Milan ha dit...

400 euros no serveixen per a res, millor fer bones inversions en serveis socials i infrastructures, és de llibre però alguns no n'han llegit mai...
salut i bolquers Dess

Anònim ha dit...

Hombre, Dessmond, eso no vale. Me has truncado el enlace. Te lo pongo de nuevo, y esta vez no me lo censures.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/05/15/como-corderitos-al-matadero/

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb lo dels 400. El que no compro és la petició de que no et parlin de dretes o esquerres.

Això és com si surt un i, en veure que els governs convergents han convocat els mateixos referendums sobiranistes que els del PSC, un diu que la diferència entre un sobiranista i un que no ho és no té cap importància.

Toy folloso ha dit...

A les deu del vespre encara no han borrat aquests videos.

Dessmond ha dit...

marc,
Celebro que t'hagi agradat.
A mi m'ha encantat la teva cita.

Josep-Empordà,
Sospito que no els necessitarà, però del que es diu als videos, tard o d'hora els rebrà.

Bacus,
Avui estic molt d'acord amb el teu comentari. Si senyor.

Anònim,
Aquí el drama és que les mentides no tenen càstig. És un escàndol i és una forma d'anar carregant-se el sistema.

Trina,
Totalment d'acord amb el teu apunt. I això dels bolquers, deixe-m'ho per més endavant. Gràcies, però!.

Sinblanca,
No he tocat res, tot i que mereixes que no et doni veu en aquest blog.
Tu has enviat aquell enllaç i es publica automaticament. Jo em limito a eliminar els comentaris fora de lloc. De moment tu tens l'honor d'encapçalar el rànking amb 2 comentaris i ets segueix un desgraciat que em va llençar amenaces de mort. Fa temps, per sort.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Cu'idate que seguro que es uno de la ETA que va detr'as de ti por ser tan antiterrorista.

Dessmond ha dit...

popota,
Jo jutjo de forma global l'actitud de la dreta i de l'esquerra. Cada cop és més difícil de veure'n grans diferències. Els fets puntuals no són determinants.
Ho sento si això pot molestar-te. Ara, jo penso que potser caldrà reconvertir això que potser vols posar al cabàs de l'esquerra.

Toy Folloso,
Si vols recrear-te més, mentre puguis, a la casella de cerques de videos posa-hi 400 euros. Encara et poden sortir més perles sobre el tema.

Dessmond ha dit...

Sinblanca,
Escolta aquí mai s'ha fet apologia del terrorisme. Ni jo sóc tant endarrerit mental ni la gent que em fa l'honor de visitar-me, tampoc.
I de la mateixa forma que no permetria cap comentari a favor d'Eta, per la mateixa raó aquí no permeto amenaces de mort de cap nacionalista espanyol. El feixisme aquí no tindrà veu.
I escolta, fes-t'ho mirar. No em coneixes de res i les teves insinuacions són lamentables.
A mi no m'agrada discutir sobre aquestes acusacions tan gratuites i ofensives. Crec que t'he demostrat ser prou civilitzat. Al final et demanaré que, si segueixes essent poc respectuós, que no treguis el nas per aquí. Hi ha mil blogs per perdre el temps de forma més intel·ligent. I trobaràs el mindundi, segur, que pugui donar plaer a tots els tòpics i retòpics que li presuposes a tothom que no pensa com tu.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Una cosa en condenar el terrorismo de boquilla, otra es hacerlo con los hechos.

Los na ionalistas de Catalunlla y de Vascongadas condenan el terrorismo, pero bien que le apoyan cada vez que est'a a punto de fenecer. Los cables financieros y medi'aticos de los catalanes con el terrorismo vasco son parte fundamental de su fuerza.

Un diario del que t'u pones tantos enlaces aqu'i hace apolog'ia del terrorismo un d'ia s'i y otro tambi'en. Tu amado Carod se va a Perpinh'an a pactar que no os maten a vosotros mientras que el resto de los espanholes seguimos con el cuchillo en la yugular.

Has dicho t'u algo en contra de eso? NO. Significa que t'u apoyas el terrorismo? De boquilla desde luego que no, en la pr'actica qu'e quieres que te diga? Que me creo que a ti te duele la muerte de un guardia civil o las de Madrid el 11M. Pues perm'itime que te diga que mi opini'on parcial y sin conocerte, por mis experiencias con otros na ionalistas es que no, que te dan igual.

Porque yo te digo una cosa. A m'i personalmente si alguien empezara a cargarse a na ionalistas catalanes o vascos no me repugnar'ia en absoluto. Por lo menos hasta que llegara a la cifra de mil, que son las de espanholes que han dado su vida por la libertad. Al menos yo soy sincero conmigo mismo, s'elo t'u contigo mismo y que lo sean tambi'en tus amiguitos que tanto hablan del pretendido "expolio fiscal" y tan poquito o tan nada de la corrupci'on material y moral de los na ionalistas.

Ara m'ho esborrar`as perqu`e et sentir`as of`es.

Dessmond ha dit...

Sinblanca,
Hi ha una obsessió contraria a la teva que he criticat molt, que és la basquitis. Agafar com a model Euskadi sempre m'ha semblat un error, des d'un punt de vista del nacionalisme català. Ara, el que tu fas és surrealista. Poses al mateix sac nacionalisme, terrorisme, Catalunya, Euskadi. Si ja m'aborreix els que tenen basquitis, no pots pensar el que em pot arribar a aborrir la teva kaleborroka espanyolista. De tan surrealista que em semblen les teves teories, em fa pensar que deus cobrar. Altrament, no té explicació.

Si jo sóc nacionalista és perquè vull viure plenament. En la meva versió d'entendre la vida no entra en cap cas això que tu tant frivolament vas acusant. A Catalunya per sort no ha triomfat el terrorisme. I és gràcies al mateix nacionalisme català. A mi no m'alegra en absolut la mort d'un guardia civil, d'un polític o de qualsevol altre persona. Em sembla un disbarat. No sé com es pot evitar, perquè si no ho faria. Ara, no em sembla una justificació seriosa la teva experiència suposada amb d'altres persones, nacionalistes -o no- per entrar aquí i dir segons què. Aquí o a on sigui. Resulta que si a Catalunya hi ha un robatori, els catalans som lladres. O si hi ha una violació, aleshores som uns pervetits sexuals. La teva lògica és la d'un vil agitador, d'un exhaltat. Espero que cobris per intentar crear crispació. Però aquí faràs un mal negoci. Aquí tenim les idees bastant clares. Per sort Catalunya es pot explicar en positiu, sense anar a la contra de res o de ningú.

A mi em sembla molt respectable la teva mala llet. És el teu problema. Aquesta facilitat amb demonitzar, acusar, insultar, aquí no li penso donar cap mena de corda. Tots aquests còctels que muntes aquí no tinc perquè aguantar-te'ls. Són acusacions repugnants més o menys velades que no tinc perquè acceptar-les ni a tu ni a ningú.

Finalment, de la mateixa forma que mai t'he acusat de res ni t'he emprenyat pel teu blog, et demano el mateix a tu. No entenc perquè has de venir a perdre el temps per aquí i a fer perdre el temps als que visiten aquest blog.

Torno a dir-te, volta una mica més i trobaràs qui vulgui seguir-te el teu joc. Aquí el més bèstia que pot passar és que comenci a filtrar els comentaris. Aquestes barreges entre l'expoli fiscal, el terrorisme, en Carod Rovira, etc., són insufribles. Fins i tot per a qui realment se les vulgui empassar. Ara, aquesta mena de fantasies no tinc perquè aguantar-les a ningú. Al teu blog fes el que et sembli millor. Aquí et demano que no emprenyis. No crec que sigui demanar massa.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Tot el suport, davant aquest provocador incivilitzat del pais que està a l'esquerra de la nostra nació i que escriu en una llengua que no és la nostra.

El que facis ben fet estarà.
Evidentment, es , com be dius, insufrible la barreja de bestiesses, temes, provocacions. Això, aquesta insistència incívica, fa olor a podrit de claveguera.

Bona nit, Dessmond.

Cordialment,
Andreu

Anònim ha dit...

Dessmond.
Porfa: No pierdas el tiempo con personas descerebradas.
Ignoralos. Tienes cosas mas importantes en que ocupar tu tiempo que es valioso y escaso.
Devolució Constitucions Catalanes

Anònim ha dit...

Tipos com aquest del "sinblanca" necessitan del terrorisme per imposar el seu pensament ùnic. Aquesta gent i els terroristes es retroalimenten.

Hi ha vegades que penso que si ETA no existis, la gent que pensa com ell es veurian obligats a inventar-la. És el motiu de la seua existència.

Jo no li borraria els comentaris, només li donaria una llissó: l'ignoraria. No respondre a les seues provocacións, ignorar-lo, i que vagi vomitant bilis, que es vagi possant en evidencia devant de tothom. Ja som grandets per destriar el grá de la palla.

En qualsevol cas, com diu l'Andreu, el que facis, ben fet estara. Encara que de ben segur no et cal, rep tot el meu suport.

Cordialment.

reflexions en català ha dit...

Dessmond,

Jo de tu passaria d'aquest personatge. És dolent.

Sobre el comentari del Popota, ami també m'ha semblat que parlaves en general de l'actitud de la dreta i de l'esquerra; sobretot dels que diuen que són d'esquerra i això, segons ells, els dóna una superioritat moral. A l'hora de la veritat, però, veiem que els més desafavorits són els més putejats amb el 'cuento' dels 400 euros.

I la llei de dependència?

Dessmond ha dit...

Anònim,
No hi gastaré més temps. Ja ha passat tots els límits.
Aquest no és un blog apte per a hooligans.

Josep-Empordà,
Si, totalment d'acord.
Jo ja no hi dedicaré un segon més a intentar justificar res.

Reflexions en català,
Parlava en general, si. Hi ha una cosa que costa d'endendre. Les mesures generalistes normalment no afavoreixen els que més ho necessiten. Perquè són "quiero y no puedo". Els 400 euros són una bona mostra. Els rebrà els qui no els necessita.
La llei de dependència?: una altra ensarronada electoral. Amb invasió de competències. Una estafa.