dimecres, de maig 28, 2008

País de beats i funcionaris

Una de les coses que m’agraden d’en Carretero és el seu pinyó fix. No sé si al ram de la política és del tot una virtut. Però jo he de dir que a mi m’agrada justament això d’ell. En aquest país tant amic de les capelletes, per força ha de ferir sensibilitats. I per força a mi m’havia d’agradar.

Sempre hi trobes el beat de torn procliu a llegir, escoltar i finalment interpretar les paraules. A tocar d’oïdes i a posar l’etiqueta que ha de dur cap al tribunal de l’Inquisició, si cal. Beats o funcionaris que mencànicament sempre estan disposats a endreçar el panorama i a desbrossar el camí d’alguna santa causa.

En aquest país de capelletes -de beats i funcionaris- només pots dir o fer el que toca. El que està escrit. Si preguntes o poses en dubte algun precepte, ja l’has vessat. Ja surt l’homenet que t’ensenya el garrot. Mai va de cara, però.

Si trenques certs esquemes és inevitable rebre advertiments. Les coses són blanc o negre. Pures i virginals. No cal donar-hi més tombs. Aquesta és la història recent de Catalunya. La que ara menen els funcionaris, però amb el cor de beats sempre apunt per refilar. Si vols moure un dit o bé has de demanar perdó o demanar permís. Per això m’agrada en Carretero, perquè ni fa una cosa ni l’altra. Li rellisca bastant haver de sotmetre’s a segons quina mena de tràmit. Per això aixeca tantes passions, perquè no es creu en l’obligació de donar comptes a segons qui.

La política en aquest país és de tal volada, que sempre estàs en disposició d’acabar en alguna foguera. Si vols arribar a port bé has de moure algun dit. Però quan ho fas ja tens el beat rere el clatell a punt de condemnar-te, brandant algun bastó. Sort n’hi ha que en aquest país fins i tot les fogueres foten riure. I sort, també, d’en Carretero.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Torno a insistir - amb perdó- en aquest "oferiment" informatiu
És només una possibilitat per "triar i remenar" entre les 4 possibilitats.

http://www.youtube.com/ACPCatalunya

S&I

L'anònim de la porta oberta

Mikel ha dit...

T´ha agafat ben fort amb en carretero...

Dessmond ha dit...

An�nim de la porta oberta,
Merci per l'oferiment. Ara m'ho mirar�.
Certament, amb aquests v�deos es pot triar i remenar.

Mikel,
Ja falta poc per qu� passi la febrada. Ara no �s cap atac de res, que consti.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Tota la raó. Però es que el lideratge bó, de debó, és això. Conviccions, assumpcio de riscos, i capacitat de decisió. I per molt vent que es giri, continuar pel camí empres.

I d'això en Carretero i al Rut en són uns exemples magnífics.

En sentit contrari, i em sap greu per als Hayek's rigorosos i coherents com tu, els cotxets d'atraccions d'en Puigcercos, per exemple. Ara, a la seva edat, i després de tantes conspiracions i "morts", ara descobreix la paraula liberalisme?... Tertulià de pà sucat amb oli, al casinet, i res més, aquest Putxi.

Cordials salutacions, i enhorabona per la feina feta!!

Andreu

Deric ha dit...

ja hem tornat a rebre els funcionaris!!! Com si nosaltres poguessim fer o desfer! que no enteneu que darrera nostre hi ha un polític torracollons, inútil i estúpid que marca les directrius que, volguem o no, no podem saltar-nos!

Clint ha dit...

Ja teniu alguna cosa en comú amb el Carretero! passió i seguiment d'un objectiu,

Ara bé, caldria veure com tota aquesta manera de fer quallaria en el moment de prendre decisions de debó, el món, i especialment la política, no estan preparats per gent que va a la "seva" en general, per molt bona base o idea tingui.

Espero que se sàpiga envoltar de gent capaç, capaç de saber gestionar quan calgui i saber criticar o donar la mà quan sigui necessari per al país, no per al seu partit o per al seu lloc de treball:

Papitu ha dit...

Les trifurques internes d'esquerra són una perfecta projecció del desencís i la desorientació de la parròquia catalanista. D'entrada tenim dues candidatures oficials, on hi competeixen personalitats però no pas programes. De l'altra dues candidatures alternatives que busquen el mateix però des de posicions relativament antagòniques, pel que fa al discurs polític i social.

En Carretero té tant poca gràcia com la resta. Ell només juga el paper del rebel del partit, contra els sectors oficials, però com que fa bandera de la seva rebel·lia és perd autocentrant-se en si mateix.

Una vegada més, i parlo per tots, mirada curta i centrada en el partit i no pas en el país.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Andreu,
Quan un ha tocat fons, quan ja ho ha cremat tot, aleshores li surt la vena liberal. Ara és en Puigcercós, per no fa massa en Zaragoza o el mateix Aznar. Quan ja no saps com ballar-la, visca el liberalisme. Demencial, vaja.

Deric,
No t'ho agafis de forma personal.
Estic molt d'acord que per damunt de tot hi ha un polític i només falta que a més sigui funcionari!. Quan em queixo de la visió funcionarial em refereixo a aquesta mena de persona que quan vas a dirigir-te a l'administració per resoldre una tonteria s'hi tira hores i hores i si no portes el paper correcte no pot ni donar-te el bon dia. D'aquests n'hi ha també.
Escolta, prego em disculpis per la part que et toca. Però insisteixo que en absolut pensava en tu. Es veritat que quan es generalitza sempre hi ha el risc de trepitjar algun ull de poll. Ho sento.

Clint,
A mi també m'han xiulat les orelles per dir o fer segons què. A partir d'un cert punt sempre surt el beat com un bolet que ha de fer de torracollons. I l'acabes engegant i et dediques a altres coses, que al final són més productives.
En Carretero no el conec tant, des del punt de vista personal. Però hi ha el risc de que si guanya es trobi més beats dels previstos. No el veig tan ximple com per aguantar al preu que sigui. La política s'ha desvalorizat tant que només la podran suportar els encefalogrames plans.

Papitu,
M'ha sobtat el que n'arriba a ser de mediàtica la cursa pel congrés d'ERC. Tant que fa pudor.

Jo ara mateix no vull ser gaire crític amb en Carretero. No té el recorregut que ja han pogut tenir els altres candidats. No em sembla correcte posar-lo al mateix sac. Si m'he decidit per col·laborar amb els Blocs amb Estrella és perque honradament penso que no és "més del mateix".

Justament això que tu ho consideres criticable, jo ho entenc com a virtud. Penso que fa molt bé intentant centrar-se. Si realment ERC vol arribar a ser alguna cosa més que un somni, caldrà posi èmfasi en repensar el discurs. La bandera de l'esquerra ja hi ha qui l'atia. I ja veurem el que dura. El centre, que en el fons vol dir el no res ideològic, probablement és la bossa que més rendiment pot donar. L'eix dreta-esquerra fa dies que no dona la talla, a Catalunya. Si ERC vol fer de pal de paller polític s'ho ha de fer mirar i molt, vist com funciona ara. I de moment, l'únic que fa un esforç per introduir nous arguments és en Carretero. Agradarà més o menys. Però vist com arriba a excitar als altres candidats intueixo que esta fent fortuna.