dijous, de maig 22, 2008

El "gustàs" de debò

La meva vida porta uns dies frenètics. Hi ha feines de les quals no em puc escaquejar, per més que ho intenti. Ara, quan tinc una estona aprofito per navegar en els mars de sempre.

Una cala on sempre em returo és a la del Cimera Extraordinària. Sempre hi ha un raig de sol que t’alegra la vida. S’hi pot trobar el bo i millor: la crua realitat.

Fa dies que els indicis apunten en el bon sentit. Cal ser prudents i continguts. Tota prudència serà poca. Ara, també cal començar a fer notar que s’està gestant un canvi al si d’ERC.

Resulta que a les seccions locals RCat comença a tenir una presència que oficialment no era comptabilitzada. Resulta que RCat és la segona candidatura amb nombre d’avals. Resulta que l’equip d’en Carod –o ell mateix- denuncia mobbing al si del partit. Resulta que els puigcercosians tenen TV3 per fer tantes declaracions i anuncis en calent de campanya com vulguin. Resulta que ara es tornen liberals. Resulta que ara escriuen llibres. Resulta que s’han de reprogramar actes centrals perquè no s’hi apunta ni la claca. Resulta que en la reprogramació ara t’ofereixen un pack difícil de rebutjar: autocar, teca i entrada al Catalunya-Argentina. 10 euros en el millor estil del “el gustàs de passar de quarts!”. Resulta que significats alts càrrecs de l’administració opten per RCat. Resulta que els segueixen tota una rècula de gent, també molt significada. Resulta que de tot això es produeix un silenci sepulcral en la premsa convencional.

Resulten tantes coses, que fins i tot hi ha qui es desmelena a la pròpia seu de Calàbria, per allò tant humà, suposo, d’intentar posar els ous a diferents cistells. Sembla que el sector Puicercós-Uriel no els acaben de quadrar els números i sempre hi ha el funcionari vocacional que no vol perdre tal condició, mani qui mani. El funcionari vocacional ha començat a ensenyar alguna pàgina d’algun d’aquests magnífics informes que ara corren amunt i avall i sembla que el de menys és a veure qui el pagarà. El que de debò és rellevant és aquest nerviosisme que fins i tot sembla arribar al cor del sistema.

Hi ha molts indicis que apunten en un bon sentit pel que fa a l’augment de la credibilitat de l’opció RCat. Tot i que les filtracions apuntades són una anècdota, sempre ajuden a confirmar el que només queda al nivell de la pura intuïció. En Carretero és l’opció creïble, afortunadament.

Potser el silenci que corre als mitjans tradicionals només fa forat al buit. Clama al desert. El que és realment decisiu és anar a fer el porta a porta, trepitjar territori i que et rebin amb els braços oberts. Veure que som a prop de tancar un cicle, que va més enllà de la intendència de partit, això si que és un “gustàs”!.

19 comentaris:

Sinblancaporelmundo ha dit...

Es curioso que no hables del escándalo escandalosísimo que es la comidilla de Catalunlla estos días.

¿Por qué no hablas de los millones y millones de euros pagados por informes fantasma o en el mejor caso, por informes tan necesarios como los de el "Cangrejo en Corea del Norte" o los "Estudios sobre los cultivos de la lenteja gris".

¿Es para pagar esos informes para lo que queréis esquilmar al resto de España?

Ay, Dios, ¡Cuándo nos libraremos de vosoltres¡ ¡Quina creu!

Arnau Oteji ha dit...

Ho has descrit de conya, compatriota Dessmond. I recorda que els grans canvis mai no es reflecteixen enlloc abans de produir-se. Només s'intueixen.

reflexions en català ha dit...

Dess,

No sé si guanyarem, però comparteixo el teu punt de vista: ara mateix l'única alternativa al poder establert és el Carretero.

Però em temo que encara hi ha molt militant tipus Noelia de Vilassar de dat, que diu:

"per que no us dediqueu a criticar a socialistes i peperos, i ens unim els d'esquerra i ciu? ja n'hi ha prou de discutir entre gent del nostre partit. PAU I A FER PAÍS. INDEPENDÈNCIA. JO ESTIC AMB PUIGCERCOS, PERÒ NO EM DEDICO TOTS ELS DIES A FOTRE I A DIR BARBARITATS DE LA RESTA DE CANDIDATURES."

N'hi ha molts que no hi veuen i molts que no hi volen veure, malauradament.

reflexions en català ha dit...

Sinblanca,

Per què no et fas l'amor o el sexe?

Sinblancaporelmundo ha dit...

Al que en catal`a reflexionar quiere:

De toda mi cr'itica, eso es lo que me tienes que decir? Chico, fes-te'l mirar!

Dessmond ha dit...

sinblancaporelmundo,
No puc parlar de tot. Parlo bàsicament del que em va millor. Tinc el temps limitat per escriure. I la paciència acotada dels lectors.

Serà que a Espanya no es fan informes... coneixies en Roldan?. Una bellíssima persona.

Veig que ja estem d'acord en alguna cosa. Jo confio molt en la teva bona voluntat per ajudar a lograr la independència.

Arnau Oteji,
Magnífica frase. I aquí d'intuició n'hi ha un timbal. Podria ser que dintre de ben poc arribi un terratrèmol polític, doncs. Estarem atents. Per relatar-ho.

Reflexions en català,
On ha dit això aquesta encantadora criatura?. Raó no li en falta. Però cada cosa al seu moment. Ara, ha de ser de molt bona fe aquesta noia. Serà que nosaltres la liem més que en Puigcercós, que ho fa quan cada dia i per TV3. Ja voldriem nosaltres ser com tan influents com l'aclamat olotí. Aleshores ella es declararia partidaria nostre, per exemple.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Bueno, yo creo que no "en parles" porque tendr'ias que mojarte y decir que los que "gobiernan" (jajajajajaja es un dir) la Catalunlla actual son unos ladrones, como m'inimo. Pero como no "en parles" colijo que te da igual o de que te "hi aprofites".

Dessmond ha dit...

sinblancaenelmundo,
Tothom és lliure de pensar el que vulgui. Fins i tot tu.
Per cert, ja has vist que la teva amiga Rosa Díez va votar a favor de fer l'ensenyament en català?. Una persona estupenda.

Sinblancaporelmundo ha dit...

De verdad? Ponme el enlace y hablamos.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Coincidim, novament. També en anar de bòlit, excessivament, aquests dies.

Però la nova coincidència és la recuperació de l'optimisme, d'un cert optimisme. Però , com molt be dius, s'albira la recuperació nacionalista.

I encara no es moment, crec, d'abordar-ho. Cal esperar que acabin els congressos, i en especial aquest proper d'ERC. Ja no solament pel resultat, decisiu, sino per la incidència dels vostres blocs amb estrella en una campanya electoral partidària important per al pais. ES evident que sense en Carretero, la Rut i tota la gent de Reagrupament, i les seves fermes conviccions, res hagues estat possible, però la influència en ajudar a decantar l'opinió dels nous mitjans, mereixerà, segur, anàlisis i comentaris els darres dies de juny.

De moment, el vent bufa d'on desitjavem. A veure si el vaixell tria el capità i la timonel que els durà, novament, a bon port, canviant la situació actual.

Bona nit,

Andreu

Anònim ha dit...

Doncs la meva "intuició" és que el riure de debò vindrà al congrés i no en les primàries.

D'altra banda, el sector Puigcercós-Uriel no existeix, i per tant menteixes quan en parles. No vull dir que sigui un error, sinó que és una mentida. Tampoc vull dir que sigui demagògia. Demagògia és tirar merda al funcionari vocacional i presentar els càrrecs que opten per Carretero con el sumum de la valentia i la coherència. Lo altre és mentir.

Dessmond ha dit...

Sinblanca,
Ha estat notícia que he vist en TV. Desconec l'enllaç. És una de les darreres votacions que s'ha fet a les Corts Espanyoles.

Anònim,
Estic preparant un viatge. Marxo avui i torno dimarts. Com sempre cal tenir moltes coses endreçades, perquè estaré bastant out.
Celebro coincidir amb que RCat representa l'optimisme. Jo ho veig així.

Popota,
Tens tota la raó. El que serà definitiu és el que passi el congrés. Tot el demés és fer càbales que potser no duen enlloc. Però s'ha de dir que el panorama no està pas cantat. Els indicis així ho demostren i és el que intenta significar el post.

Com a bon seguidor del tema sabràs que al final es vota en urnes separades el president i el secretari general. Per tant, el tàndem Puigcercós-Uriel és rotundament possible. No és fruït de cap "mentida" meva. És una altra forma de dir les coses, potser donant massa per suposat. Que s'entendria, vull dir.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Niño, busco en google noticias "Rosa Díez vota a favor enseñanza en catalán" y no me sale nada. Lo intento con otras combinaciones y nada.

Chico, si no me pones el vínculo a la noticia, voy a creer que ayer te tomaste dos o tres cavas de más y que oíste por TV3 lo que querías oír porque nadie se hace eco de algo tan importante.

Ten en cuenta que UPyD quiere que las competencias de Educación de las CCAA se devuelvan al Estado Central y que haya una Educación Nacional y en castellano. Que vote a favor de la enseñanza exclusiva en catalán me parece que ella no lo haría ni "jartita" de txakolí.

Sinblancaporelmundo ha dit...

He encontrado el enlace aqui:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=509110&idseccio_PK=1008

Es verdad, Díez voto en contra de la proposición del PP, pero no porque UPyD avalara la política de inmersión lingûística en catalán, sino porque, -y si lees la ultimísima frase del artículo te darás cuenta- la iniciativa del PP le parecía TIBIA.

No hagas caso de TV3. No son periodistas, son funcionarios de CiU, de Esquerra o del PSC.

Doña Rosa quiere una Educación Nacional en castellano para toda España y tarde o temprano SE LOGRARÁ. Temps al temps.

Sinblancaporelmundo ha dit...

El enlace aparece truncado. Te lo pongo de nuevo:

http://www.elperiodico.com/
default.asp?idpublicacio_PK=46
&idioma=CAS&idnoticia_PK=509110&idseccio_PK=1008

Si no sale. Busca en google:

"El Congreso avala otra vez la inmersión lingüística en catalán"

Jesús Cardona ha dit...

Des de fora, vull dir des de fora d'ERC i del país, em sembla que la imatge de Carretero com el candidat que agrada els convergents el pot perjudicar. L'anticonvergentisme encara té molt bona salut a ERC, més ue no pas l'antisocatisme. D'altra banda, guanyar a l'aparell no és fàcil.

Ara, tots quatre em semblen uns fanàtics. Només cal veure com han organitzat els debats.

Anònim ha dit...

Dessmond, endevant. Tens un bloc molt potent.
Salut.

Dessmond ha dit...

Sinblanca,
No faig massa cas de TV3. Són funcionaris de la teva causa. Però en català. Per això no els reconeixes. Persevera.

Jesús Cardona,
No et falta pas raó. Ara, el que pot perjudicar molt a en Carretero és tenir opcions reals de guanyar. Cert que l'anticonvergentisme ven molt i fàcilment. Però que agradi als convergents no és culpa del candidat. De totes formes Carretero agrada, també, als que posen el nacionalisme per damunt de l'eix ideològic. Són aquests el sector majoritari?. Si no és així pleguem veles.
Com han organitzat els debats?. A mi Carretero no em sembla pas un fanàtic, més que d'anar a caçar bolets.

Lte,
Home Tortosí, agraït pel cometari. Sempre va bé aquest mena d'ànims. Moltes gràcies, de debó.

Sinblancaporelmundo ha dit...

TV3 funcionaris de la meua causa?

Niño, a mí me da que vemos dos televisiones diferentes o a ti te va el cava mogollón. A mí nada, por cierto, ni muerto, prefiero beber orina de toro.