diumenge, de maig 11, 2008

El got de la Sra. Bonàs

Les coses són com allò del got. Que el pots veure mig ple o mig buit. L’humor de cadascú el fa interpretar d’una forma o altra.

Em va tocar deixar-li un missatge a la Sra. Bonàs, convidant-la a sumar-se a B*. Jo m’encarrego de fer l’apostolat entre les primeres lletres de l’abecedari. La “B” de Bonàs, per tant, és competència meva.

La Sra. Bonàs dedica una entrada al seu blog a la causa que represento, com a contesta al comentari que li vaig lliurar. L’altre reacció que vaig tenir fou la de n’Agustí Cerdà –la “C” també és competència meva. Però va anar i tornar una i altra vegada en forma de correu-e. Va ser una experiència ben agradable.

A mi em sembla que la Sra. Borràs no és prou conscient de cap a on camina el món. Estic segur que ella, com a persona que es dedica a la política, s’ha sumat al carro d’allò tant gastat de “fer polítiques d’aproximació a la ciutadania”. Del rotllet “som com tu”. Que a l’hora de la veritat observo que són declaracions tan mecàniques com quan jo enfilo a recitar un Pare Nostre.

Un blog, Sra. Bonàs, és la voluntat de trencar el nivell màxim de barreres que hom pugui tenir vers el món. És per això que molts polítics n’han posat en dansa un. Per fer veure que la proximitat entre l’autor i el ciutadà normal és zero o tendent a zero. Però la cosa, Sra. Bonàs, resulta ser en doble sentit. Aquest humil ciutadà també pot accedir a vostè amb molta més facilitat. D’això tracta el web 2.0. en el qual vostè lliurement –suposo- s’hi ha embrancat.

Benvolguda Sra. Bonàs, el món democràtic anirà indefectiblement més cap aquí. A escurçar la distància entre administrador i administrat. A rehubicar el tradicional concepte de jerarquia. A rebre i lliurar informació de tots els colors. A saber filtrar el que és realment rellevant. En el cas d’algu que exerceixi de polític, això encara serà més important. Però si us plau, deixi pel passat els contubernis judeo-masònics.

És evident que jo no aniré a votar al congrés d’ERC. No hi milito pas. Això l’hauria de d’abocar a una tranquil·litat d’esperit infinita. La meva “arma” és solament la paraula. Així és que em sobta encara més la seva reacció tant i tant poruga. Vostè és conscient que les decisions que pren ERC van molt més enllà de la seva estricta militància?. Li estranya, doncs, que es pugui opinar amb el que fa o desfà Esquerra, des de fora el partit?.

Sra. Bonàs, ha de saber veure el got mig ple. Modestament penso que hauria d’haver-me felicitat perquè hores d’ara, en comptes de rondar la desafecció, la rondi a vostè. No sigui tan desconfiada, dona!. Estic segur que tenim moltes coses en comú: interès per la política, amor al país, santa paciència. I sàpiga que jo, de mena, també em considero un bonàs.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben dit, Dessmond!

Aproximació a la ciutadania, hehe.

Així demostren el seu sectarisme. Hauiren d'estar contents que gent que no som militants ens preocupem pel partit. Doncs no. Aquí només tenim la paraula nosaltres, diu la Bonàs.

I una merda! Teniu vot, però la paraula la tenim tots.

Llavors, és clar, no poden entendre per què una gent que no és d'ERC treballen a favor d'una candidatura. No poden entendre que no tinguem interessos més enllà de voler el millor per al nostre país.

Anònim ha dit...

La reacció de la senyora Bonàs és freqüent en una tipologia de polítics. Solen ser dels que s'autoqualifiquen com a "esquerrans" i "progressistes". Escolten poc la gent. Es troben bé a recer d'un partit amb la porta ben tancada.

Joana ha dit...

M'agrada això de " bonàs". Més o menys com 2 ser un bon jan ".
Jo també estimo catalunya i Santa paciència...
Que tinguis un bon diumenge...plujós? A Girona, sí!Records a na S!

Dessmond ha dit...

Marc,
Segons com es miri la nostra aposta és revolucionària. Massa web 2.0. . Hi ha qui això li costarà d'entendre, però no m'hi emprenyaria gaire. També serà el tipus de gent que si no evoluciona perdrà el tren.
Fins a cert punt jo la entenc, que consti. Ara, si no vol "sentir" segons què, que no munti un blog.

Anònim,
Bé, també són de la tipologia política que és capaç de perdre 350 mil vots en un temps rècord.

Joana,
Aquí comença a ploure. La mar està molt revoltada i Barcelona ha desaparegut en tel d'humitat. Bon diumenge!. Li trameto els teus records, merci!

Elies ha dit...

osti tu, Dessmond, he flipat amb aquesta tal Bonàs. Increïble.

però la teva resposta, el teu article és boníssim. Uf! Nivell!

Anònim ha dit...

Ostres, Dessmond,

Jo no tinc carnet socialista i, per tant, segons la regidora de medi ambient de Santa Perpètua de la Mogoda, Sra. Bonàs, no puc opinar res sobre el Psoe. Ni sobre cap partit. Primer, a apuntar-se. I després, només a parlar amb els de la colla.

I, sent soci del Barça, no puc opinar res sobre la Penya, ni cagar-me en els del Madrit.

Caram, caram, quina nova doctrina, de la gent de la E, de les forofes del Puigcercos.

La Sra. Bonàs, el 2004 va anar 4a. de la llista de diputats a Madrid, i en canvi el 2008, ha anat la 31, tancant la llista, gran homenatge....(he he). I es va emprenyar molt quan la van obligar a votar No als pressupostos 2008 del Psoe, ja que ella era partidària de fer com els 3 anys anteriors.

Em deixa un regust amarg, llegir, al seu bloc, que del que està més orgullosa és dela llei dels transexuals, que, segons ella, ara es poden canviar el sexe al DNI per la cara. Gran progrés!!!

M'ha quedat un regust amarg perque si la Sra. Bonàs es coherent amb el que diu sobre opinar o no sobre el congrès d'ERC, ella, com es que va treballar , opinar i donar opinió sobre els transexuals espanyols...... Ja només faltava això al carrer Calàbria....o a Santa Perpètua de la Mogoda.

Dessmond, tu si ets un autèntic liberal i molt bona persona!!!

Cordialment,

Andreu

Dessmond ha dit...

Elies,
La diferència amb la Sra. Bonà i jo és que no tinc de por de res, perquè no estic fent res que atempti contra ningú. El que faig/fem és en positiu. És una mostra responsabilitat ciutadana. Qui això li generi urticària vol dir el lluny que n'arriba a estar de la realitat. I després passa el que passa quan venen les eleccions.

Andreu,
Puc entendre fins a cert punt la Sra. Bonàs. Ara, que sigui molt conscient de cap on va el món. A banda que estic segur que fins i tot ella opina el que sigui sobre el PSOE. Suposo que va ser una de les entusiastes que va fer possible que avui governi a Catalunya. O potser el que es pot inferir que té més d'un carnet?.

Anònim ha dit...

En Carretero defineix molt bé als/les politics/ques com la tal sra. Bonás, a la qual faig l'esforç de seguir-li el seu blog des de fa temps. Son els que diu que viuen en una bombolla allunyats de la realitat.

Jo els/les definiria com a autistes politics, però la veritat és que la Sra. Bonás és una politica insignificant que ha de presentar-se com a EX-diputada per donar-se un cert aire d'important.

Res!, ni cas!.

Anònim ha dit...

Respecte això de viure en una bombolla, allunyats de la realitat, podríem ben bé dir que la Sra. Bonàs ... no té bon nas.

Anònim ha dit...

No sé què és més fluix, si l'article de la Bonàs o l'article d'un votant de Duran que tot i l'ambient pre-congressual no s'ha decantat públicament per cap de les dues possibilitats convergents -el sector de Mas, o el sector de Mas-, i es dedica a fer victimisme.

Val a dir que no sé quina diferència hi ha entre l'escrit de la Bonàs i l'acusació que em va fer el dessmond al cimera d'estar cobrant de no sé qui per escriure el què escric. I és que al final tots el sectarisme s'acaba assemblant.

Dessmond ha dit...

josep-empordà,
Bé, jo el que li criticaria és que rere a una iniciativa com al dels blocs amb estrella hi vegi segons què. Com si ella no opinés sobre el que passa fora d'ERC. A mi això em sobta.

anònim,
hahahaha

popota,
Ets de pinyò fix. Sembles la Sra. Bonàs. Tot ha de ser de manual. A vegades provoques sortides de to. Ara no recordo que coi et vaig dir al cimera. Ho recordo vagament. Bé, si no és així et demano disculpes públicament. Ara, estàs fet un bon torracollons. Això darrer t'ho dic simpàticament. No pas amb voluntat d'insultar. Però tu saps el temps que portes amb el rotllo de'n Duran?. De debó que t'ho he de tornar a explicar?. De debó que em fas culpable de l'esbandida de 350 mil votants?.
Per cert, de quin sector ets?. Després de confessar que ets maragallista ara no et farà vegonya dir de quin peu calces, no?.

Anònim ha dit...

Si de cas, el torracollons serà el votant de Duran Lleida que va al blog de la Bonàs a salvar ERC. Almenys, amb el diccionari a la mà.

D'altra banda, les disculpes sobren. Jo no tinc el costum de pensar que els que opinen diferent que jo estan a sou d'algú o responen a obscures maquinacions, ni el penso adquirir. Per això no m'interessen ni les acusacions ni les disculpes.

El que sí m'interessa, i per això és la pregunta que he formulat fins a quatre ocasions ací, és quina posició sobre el congrés de CDC té una persona que, com és el teu cas, ha recolzat la campanya de Mas en les últimes autonòmiques i la campanya de Duran en les últimes generals. Més que res, perquè com a votant ocasional convergent tinc la doble convicció de que no es farà un sol avançament cap a la sobirania sense la gent de CDC i de que aquest avançament no es farà amb cap de les persones que hi remenen les cireres avui.

Pel que fa a la pregunta que formules, si tingués clar qui recolzo ho estaria dient sense cap problema. El que passa és que m'interessa menys el debat dels noms i els salvadors de la pàtria i la internet 2.0 que el contingut de les ponències que es votaran després d'haver escollit els noms. Pel que fa a les candidatures, cap dels quatre candidats a presidir el partit em sembla dolent, tot i que discrepi més de la candidatura de la dreta, i en quant als secretaris em quedo amb l'Uriel i el Ridao. En quant a les posicions polítiques que mantenen, la que em sembla millor és la de l'esquerra independentista, i per això el que més m'importa de tot aquest debat és que les seves esmenes al congrés triomfin i que els guanyadors i els perdedors demostrin ser menys patètics que el tàndem Colom-Rahola.

Per últim, no sé gaire bé el temps que porto amb el rotllo del Duran. No serà gaire, perquè si no vaig errat és des del Febrer més o menys, quan el sopar amb Madí, que escric aquí, tot i que ho llegeixo des de fa bastant més. En tot cas, és bastant menys que el que portes tu recolzant campanyes de CiU, fet que t'hauria de dur a tirar una mica menys de fariseisme i de victimisme i a acceptar que hi ha gent que no només pensa diferent i passa de comprar metàfores barates sobre l'IKEA, sinó que té una memòria que supera els dos mesos.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Popota,
El que no has de fer és treure les coses de context. Aleshores entendràs perquè hom pot arribar a votar a en Duran i Lleida. Hores d'ara el que t'hauries de plantejar és perquè aquesta opció encara va bastant per davant del que tu defenses i tan endarrera de l'altra opció que tu, amb molta abnegació, suposo que també defenses. En el context que vivim avui, en Duran i Lleida, gràcies a certs visionaris, s'ha convertit en l'alegria de la huerta per a molta gent. Entre d'ells, jo. Així és com està el pati.

Al congrés de CDC, per sort o per desgràcia, no hi ha tanta ballaruca com al d'ERC. Ara, en Mas i l'entorn d'en Mas està bastant clar el peu que calça. Estic segur que les cançons d'en Llach les entens millors que els discursos convergents. I ni a un lloc ni a l'altre hi apareix la paraula independència. Jo no li dono tanta importància a determinades etiquetes. I més quan he vist el que pot arribar a significar la d'independentista.

Suposo que el còctel final serà que l'entorn de'n Mas s'obrirà al d'en Recoder. Un i altre són valors solvents. En Recoder, per exemple, no s'està per gaires hòsties. Ara, perfectament es pot entendre amb ERC. De fet ha governat amb ells a Sant Cugat. Però no s'està per gaires hòsties. I amb això es posarà ràpidament d'acord amb en Mas.

El que sortirà del congrés és material més que apte per poder a ser combinat amb el que surti d'ERC. La cosa està clarissima si la compares amb el montillisme regnant. El que és difícil de justificar avui -per a mi, és clar-, és la tebior nacionalista. Ah, per alegria teva he de dir-te que en Recoder sempre ha anat del pal socialdemòcrata.

Estàs molt encaparrat en veure les coses de forma monolítica. Però et dirés dues coses:
1) En Mas i en Recoder són nacionalistes com ho entenc jo. Els seus entorns, els seus respectius col·laborardors, també. Cosa diferent és l'estètica. En Recoder és un tipus pragmàtic. I el més important: és molt molt molt solvent.

2) Jo també he votat ERC. Fins i tot quan militava a la JNC. Quan m'han ofert un sofà de candidat no me l'he menjat en patates. Per més que pagi determinades qüotes. Sempre ha estat així.

Tinc "l'honor" d'haver estat involucrat en un procés d'expulsió a la JNC -l'Elíes sap el perquè- que va durar al voltant de 9 mesos. A mi finalment, després de molt deliberar, s'em va amonestar només. Per solidaritat amb el meu amic -que va ser expulsat-, vaig tornar el carnet. Tinc un gran respecte pels carnets, però acaben limitant molt. A veure perquè no puc entendre'm amb algú que pensa bàsicament com jo?. Perquè no militem en el mateix bàndol?. Com si la militància d'un partit fossin fotocòpies!.

Puc votar CiU, que tu confons amb Duran i Lleida, i puc adreçar-me a la Rosa Bonàs. Això que avui fa el "ciutadà normal -quina expressó més odiosa!-" ho hauria d'estar fent la classe política. Algú ha de començar a trencar tant d'autisme. Algú ha de fer entedre que un país ple de capelletes ens condemna directament a ser les repúbliques independents de la Senyoreta Pepis.

Anònim ha dit...

Em sembla que els punts mes interessants d'aquest article (i comentaris!) van mes enlla de la particular Sra. Bonas... i al cor de l'organitzacio de TOTS els partits.

Anònim ha dit...

Em dec haver expressat malament les quatre vegades que he dit aquí que no té res de dolent que un votant convergent opini sobre ERC o recolzi candidatures. És positiu, de la mateixa manera que és positiu que ho faci un votant del PSC, del PP o del Partit Humanista.

El que és menys presentable és no opinar sobre el congrés convergent, com has fet. Çò és: no es pot dir que no t'interessen per res les etiquetes per quatre línies més avall explicar el congrés convergent dient que el Mas i el Recoder són nacionalistes "com ho entenc jo", pragmàtics o solvents. Per mí, com si són del Real Betis Balompié. El que preguntava és què pensen fer -els dos, ja que a can CiU sí es compleix exactament igual que el PSC que els militants són fotocòpies en la pràctica-.

D'altra banda, i ho dic per no apuntar-me a empobrir el debat amb més etiquetes que substitueixin els arguments, no sé si tu coneixes molt de les cançons del llach, però a mi m'agraden els metallica.

Dessmond ha dit...

RA,
Efectivament. La majoria de polítics que s'ha abocat al 2.0. ho ha fet amb un autisme a prova de bombes.

Popota,
I què vols que et digui sobre el congrés convergent? No en tinc ni idea del que passarà. De fet és un clàssic que mai passa res. És la cosa més aborrida del món. Al menys fins ara. Era una convenció buròcrata o l'únic que podies sentir és "amén".

Popota que n'esperes tu d'aquest congrés?. Jo mai n'he esperat gaire cosa. Com que potser crec saber el peu que calcen ni hi penso. Sento que la resposta sigui tan decebedora, però és així. Ves-me acotant el tema, si us plau. No voldria que et pensis que vull fugir d'estudi.

Això de'n Llach era per intentar fer-me entendre. Em costa un ou, amb tu. Ara, a mi en Llach tampoc em diu massa. Però Metallica encara menys. No és rock dur/heavy metal, per dir-ho finament?. Ara començo a veure realment que peu que calces. Metallica!.

Anònim ha dit...

Entre els personatges que veig aquí, conec d'altres fòrums alguns ciurens impenitents. i em pregunto... ¿que hi feu aquí????
Hola Josep-Empordà...sembla que la menjadora ciunenca encara no es prou gran com per alimentar-vos a tots... potser després de pactar amb el PSC-PSOE hi hauran cadires per tots. I encara serán calentes dels culs dels d'Esquerra..

Dessmond ha dit...

Anònim,
Una dels avantatges del blog és que pots circul·lar lliurement. Això només li costa d'entendre algú que només ha mamat ideologia del manual.
El temps ho cura tot, però. I de moment, el pacte amb el PSC-PSOE el fa Esquerra. Ho sabies, no?.