dissabte, d’abril 19, 2008

No som aquesta mena d’imbècils

Prendre’t per imbècil és també una forma de carregar-se el país.

Prendre’t per esclau és la versió políticament correcta de sotmetre el país. És la darrera etapa d’un trajecte embolcallat de glamurós exercici democràtic. Trobem el seu origen fa al voltant de tres-cents anys, en una desfeta on és va perdre bastant més que bous i esquelles. Catalunya va quedar trinxada, com aquella carn amb la qual pots fer-te una hamburguesa de mida i forma que vulguis.

Contra pronòstic va revifar i amb força. Imparable. Tant va ser així que només que t’ho miris amb una mica de precisió veuràs que la guerra civil espanyola va ser un “sant-torne-m’hi”. Una nova gran guerra contra Catalunya. Els morts aquí eren catalans. Vull dir que les bales les rebíem per l’esquena. Allò de la dreta i l’esquerra va funcionar a Espanya. Però en aquestes terres les bales tant xiulaven del davant com pel darrera. I és així que tota aquella efervescència que respiràvem es va acabar tot d’una amb l’assassinat, la repressió, a cop de bomba o pistola. No hi ha altra forma més eficaç per recordar-te qui és l’amo i qui és l’esclau.

El segell del franquisme ens ha dut avui fins el políticament correcte. Que és la cançoneta de sempre. Sense gota de sang, és clar. Vols que parlem de coses serioses?. Parlem-ne. Vols un Estatut perquè la llei vigent et pren per imbècil?. Puja’t al Festatut i a ritme de samba parlem del que hauria de ser el moll de l’os, la constitució d’aquest país que somies. I el resultat és una formosa buina que coneixes i que un dia d’aquest te n’hauràs d’acomiadar definitivament. Conclusió: passes de la consideració d’esclau a la d’imbècil.

Fins ara la humiliació la rebies en forma de bomba, ganivetada o d’un tret al clatell d’alguna força espanyola. Ara tenim el bufons, els incompetents de fabricació casolana, que els fan la feina. Vols la independència, perquè cada cop n’estàs més fart?. Doncs com un bolet surt del no res el col·laboracionista que munta una performance que et fa sentir com un perfecte imbècil, que et fa venir vergonya aliena directament de les teves legítimes aspiracions. Vol enfonsar-te la il·lusió a base de ridiculitzar el que consideres transcendent.

No en van tenir prou amb aquell compte enrere dels 30 segons cap a la independència, no. Cal insistir en que aquest assumpte és d’un infantilisme semblant a la carta als Reis d’Orient. Et prenen per un perfecte imbècil. El pas següent ja l’imagino. T’ho escopiran a la cara, en un acte d’originalitat.

Entre tu i jo: vols caminar cap a la independència?. Suma’t a RCat. Que no ens prenguin més per imbècils, si us plau!.

26 comentaris:

Joan Safont ha dit...

A banda tot això que tens raó, i intentant deixar la seriositat - si és que mai l'aconseguirem - la Txe Arana és molt bufona!

Dessmond ha dit...

Joan,
Comparteixo totalment l'opinió sobre la Txe. La pobre Txe, que dins aquesta faixa estel·lada fa una mica de pena.

bacus ha dit...

és marketing no sé de que et queixes quasi tots els anuncis usen les mateixes tècniques, sembla un anunci de compreses, de totes maneres a mi m'ha agradat.

Dessmond ha dit...

Bacus,
Em queixo d'això, de tractar la independència com si es tractes d'un anunci.
Respecto molt que t'hagi agradat. Però el camí cap a la independència és més seriós que intentar vendre fum embolcallat amb una estel·lada.

YuriBCN ha dit...

Benvolgut Dessmond, veig que això de la comunicació àudio-visual no és el teu fort. Fins que no s'entengui el que fa rutllar el cap dels que ens han de votar, no s'arribarà gaire lluny.
Això no implica que el 'producte' no hagi de tenir la seva transcendència, que no s'ha de considerar a nivell intel·lectual, però també cal tenir en compte el sentiment que no emana de l'intel·lecte. No el menystinguis, que tant tu, jo i tothom el tenim.

Joan Arnera ha dit...

En qualsevol cas, a mi em sembla que hauria estat molt millor que la Txe Arana fes el discurse... sense l'estelada, hehe
O no?

Toni Ros ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dessmond ha dit...

yuribcn,
Ja es va veure com va anar allò dels 30 segons cap a la independència. O la conya del Festatut.
Els temes que no són banals no es poden tractar d'aquesta manera. Clar que cal fer campanyes mediàtiques. Però no dirigides a carcamals.

Joan Arnera,
Totalment d'acord. A mi també em sobra l'estelada en aquest cas.

Toni Ibañez,
A mi més que la noia en particular em molesta la visió tan frívola que hi ha al respecte. Cada cop em sorprèn més.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu Dessmond. Jo els hi diria de tot. Pensant que darrera aquesta performance hi ha el president del parlament i e lvicepresident del meu país em cauen els collons a terra. Veient les respostes d'alguns i la quantitat d'openminds que corren per aquí, ho reconec em considero un perfecte carca. HO sento, hi ha coses amb les que no s'hi juga (pex el menjar o el barça) i punt. És una frivolitat per dir-ho fluixet i amb bona educació. Ah!!! és clar és que "tot aixòs" és d'esquerres i jo no hi entenc un borrall, que diria el Mathew Tree.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Per`o de qu`e parleu vosaltres? Si nom'es teniu tres diputadets i per abaix. Nens, el vostre 'es una il.lusi'o.

Quina tendresa em doneu!

Dessmond ha dit...

jordi verdura,
Sort que n'hi ha un que em comprèn!

sinblancaporelmundo,
Tres diputats són més que l'únic que té la Sra. Diez.
Però si com has dit en alguna altra ocasió, tant en Montilla com en Duran són també separatistes, cal sumar-ne 35 als 3 que dius tu. Sempre t'ho fas venir bé. Ets un crack!.

Anònim ha dit...

Al final serà cert allò del todo se pega, menos la hermosura. Ja tenim la plana major de votants convergents a internet fent articles plagats de consignetes i arguments submorals, usant temes directament freaks, contra tot el que ERC no és reagrupament, al més pur estil del que van fer els sociates amb el Mariano les passades eleccions.

Si inclús la gent seriosa tira dels lemes enginyosos -"Si tu ni hi vas, ells es queden"-, que ara ja s'ha acabat l'època de dir que algú que presenta com a lema un missatge negatiu és un impresentable sense discurs que només pretén prendre el pèl al personal.

De traca, i consti que ho trobo menys indecent intel·lectualment que vincular el futur d'un país a que algú no ja guanyi unes eleccions sinó que guanyi el poder a dins d'un partit, fet esfereïdor que sembla més propi de l'àfrica del taparrabus.

Dessmond ha dit...

popota,
El denominador comú és ser independentista i no pas ser votant convergent. Això és el que vol vendre la oficialitat d'ERC. Opinar fa mal d'orelles, no?. Això si que és tercermundista.
Puc compartir el que dius del "Si tu no hi vas, ells es queden". Però la resta, no. Un mitjà com un blog és això, opinar. El que fa o deixa de fer ERC trascendeix al que és purament els límits del partit. És lògic que trobis opinions de tots colors, més enllà de qui tingui carnet. Això no és propi de cap tercermundisme. Al contrari.

bacus ha dit...

A veure CiU no treia al escenari la Mari Pau gener, el PP una del molino,
en maragall el gurruchaga, el PSOE tots els dinosaures del pop espanyol i els democrates yankies en bono i ½ hollywood o unió que treu a passejar al sistachs

Hi ha gent que no vota amb el cap sinó per la imatge, quanta gent va votar al JFK per la imatge i no pel discurs? Jo penso que molts.

A alguna gent li deu fer gràcia dir uso aquesta colònia com aquell/a del anunci o voto X com aquell/a.

Vens un producte i tot està permès, pq no fer el mateix si tots els altres partits ho fan.

a més tu i l'ibañez voteu CiU cosa que no vol dir que no pogueu opinar però és com dir que en piqué és un bon polític però mai el votaràs.

http://www.youtube.com/watch?v=NzZEZf6jdFk

Jordi Banderer i Barenys ha dit...

Dessmond,

La política és una cosa seriosa i la independència més. I per alguns, la Txe, també ho és. Mmmm!

Bromes a part, tens raó que aquest espot amb l'estelada convertida en vestit de nit amb escot "paraula d'honor" és una mica patètic.

Trobo a faltar un veritable debat a dos, a tres o a quatre, per saber ben bé quines són les diferències entre els diferents aspirants a dirigir ERC.

Cada cop que els escolto, només parlen del seu programa sense fer al·lusió als rivals. On és la crítica? On és el debat?

Anònim ha dit...

aqui tenim 1 altre k o critica tot ds de fora ( mol b, k m gen k s'involucri tan, guanyarem, jaja )
Si tan creus en guanyar entra a lgun partit i treballa, dsprs t lamentaras d k perdi Rcat, xo si no as fet res xk guanyi

Dessmond ha dit...

Bacus,
Aquí no parlem de fer campanya per pescar un vot de partit. Parlem d'un tema poc comparable als shows que fan els partits. A voltes no són exemples a seguir.
Entenc què vols dir. Ara, tal com es tracta la independència en aquest cas o a cop de calçot el que fa és provocar alèrgia.
Jo voto el que voto. Ara, també el que fa o desfà ERC m'afecta directament. L'hagi votat o no. Per tant clar que puc opinar. I si, en Piquè és molt bon polític, per més que mai l'arribi a votar.

jordi banderer i barenys,
Si que estaria bé aquest debat. Em consta que l'ACP en vol organitzar un. No sé si s'en sortiran.

Anònim,
Alguna cosa penso que he fet per ajudar l'opció RCat. Critico des de fora perquè des de fora tiren contra la línia de flotació de la dignitat nacional.

Anònim ha dit...

1) No sé a què et refereixes quan parles de l'oficialitat d'ERC. Si et refereixes als que controlen el partit, el seu discurs sobre el 2014 és exactament el mateix que defenses tu en el teu article.

2) Faltaria més que els votants 3) convergents no poguessiu opinar sobre esquerra. I faltaria més que defensés una melonada com aquesta algú que com jo va votar Trias a les passades municipals. El que sí em sembla rellevant és que tan patriota convergent no tingui una sola paraula pel proper congrés de CDC, sobretot tenint en compte els reiterats fracassos de l'actual direcció començant pel pacte de la Moncloa. És a dir, feia una observació sobre el nivell de democràcia interna dels partits. Digue'm pureta, però jo sóc de l'opinió que sense organitzacions democràtiques no anem enlloc, perquè la pressió que haurien de fer les bases en el paiu que decideix la fa algú altre que ens interessa menys.
En tot cas, no té res de tercermundista que algú opini d'un partit sense carnet o amb el carnet d'un altre. El que sí és profundament tercermundista i democràticament subnormal és vincular el futur d'un país a un partit o persona, o vincular el futur d'un partit a una sola persona o grupuscle. Ho dic discrepant de Carretero, però ben convençut de què vàries de les coses que diu i moltes de les coses que representa han d'estar a l'ERC que surti del Congrés.

3) Pel que fa a l'eslogan del Carretero, a mí no em sembla que estigui malament. El que sí em sembla poc jipi és mantenir un doble discurs al respecte, com el que fas, i que consisteix a llençar merda els que no pensen com Carretero amb les excuses més peregrines, com és el cas. Per no parlar de la -falsa- oposició entre polítics professionals i polítics decents, que em sembla un infantilisme forassenyat.

4) A mí, en resum, no em provoca vergonya aliena cap anunci. A mí el que em provoca vergonya aliena és haver-se empassat l'estatut o el nyap de la llei de dependència, per no parlar de la que ens ve al damunt amb el finançament. La resta està bé per fer discursets i posturetes.

bacus ha dit...

si d'acord que hi ha independentistes per tot arreu, però potser que us dediqueu més a estirar a ciu cap a l'estat propi més que criticar els que ho són per han perdut el nord.

aquest video el valoro per pq parla de la independència no pq sigui del sector puigcercós o un altre, a més és la bandera leninista que us deu fotre fàstic.

A mi em sembla que tu ho veus en plan com és "d'aquests" ja tens una idea pre-fixada, la societat és molt plural i per això hi ha gent que li semblarà una puta com l'ibanyes i altres que no, per això votem partits diferents, i si fotem l'ull al microscopi CiU ha fotut més el ridícul començant p'en roca -això de cobrar els impostos fa de mal veure que ho cobri espanya; i d'aquí polora la criatura des de el 79.
Molt de ciu el garrot i l'inspector d'hisenda per espanya i les etiquetes només en castellà no fotem (estatut actual)... així de bé anem, el que importa és la pela la resta són tonteries, vota CiU. Menys criticar la casa del veí i fotre neteja a casa vostre, que la teniu plena de botiflers-pesseters.

bacus ha dit...

ibanyes deus conèixer poc a les putes, revisa el teu contracte comercial amb la teva dona que potser està amb tu per un puto tema comercial-econòmic.

Dessmond ha dit...

Bacus,
Si us plau, no faltem el respecte a ningú. Això darrer que dius fa bastant mal d'ulls i és totalment gratuït.

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Llegeixo a diari el bloc encara que darrerament no opino, per sentir-me una mica aliè als diferents temes exposats. M'ha sobtat però el to del "no som d'aquesta mena d'imbècils". En no ser militant m'ho miro una mica "des de la barrera" tot plegat. Ara, una mica irònicament, em sembla que l'enregistrament és una VISIó explicant una MISSIÓ...millor que la de Jhonson&jhonson...
Bé, passi el que passi aquest juny, només espero que en surti un EQUIP capaç, fort i cohesionat, i que, sigui el qui sigui, els qui no hi siguin s'ho prenguin amb esportivitat.

Salut i independència!

L'anònim de la porta oberta

bacus ha dit...

""Fotre la fulana aquesta té nassos, com si Catalunya fos una casa de putes."" ib.

jo em poso al nivell d'altes, i si volem parlar de contractes comercials/casaments cruament que a mi m'agrada no soc jo qui ha tirat la primera pedra......
Jo estic obert a tot i sobretot m'agrada parlar de temes en teoria "prohibits" però si algú obre el meló som-hi.... Jo sóc contrari a tot tipus de casaments pq els considero contractes comercials, estic obert a altres opinions.

bacus ha dit...

trsducció:
""Fotre la furcia aquesta té collond, com si Catalunya fos una casa de putes o de botiflets amb barrets."" ib, jmb.

bacus ha dit...

traducció:
""Fotre la furcia aquesta té collons, com si Catalunya fos una casa de putes o de botiflers amb barrets."" ib, jmb.

Dessmond ha dit...

Bacus,
Hi ha comparacions que no s'admeten en aquest blog. Si us plau, mata aquí aquest tema.