dimarts, de març 18, 2008

Conèixer València

Pel mes d’abril el Grup Hayek organitza una sortida al País Valencià. Aquesta mena d’actes estan pensats per conèixer el món real. Al menys és un esforç per mirar d’apropar-nos-hi al màxim. La major part de l’activitat d’aquesta organització oscil·la entre Barcelona i Sant Cugat. Darrerament també s’hi pot comptar Reus o el Camp de Tarragona, com prefereix dir-ne en Marc Arza.

Tots els precedents han estat ben lluïts. Molt bones experiències. Hem conegut gent interessant, que d’altra forma hagués estat difícil de lograr tractar. Penso, per exemple, el cop que vam visitar Andorra. Vam sopar amb el president Marc Forné –l’aleshores president- i vam fer un acte conjunt amb l’actual, parlant de liberalisme. Vam dinar amb la ministra de Finances, van visitar les institucions i vam fer un ruta meravellosa del romànic andorrà. Recordo aquest viatge com una de les vegades que he trencat més clixés i tòpics al voltant d’allò que els catalans cataloguem tan alegrement com a Països Catalans. Que en Marc us expliqui allò de fer-se l’andorrà. Jo ho vaig aprendre directament del president. I vaig quedar acollonit fins a quin extrem pot arribar a donar de sí l’expressió. Hi ha haver molta més teca, és clar. En aquell sopar en Marc Forné venia del Prat, acabat d’aterrar d’un viatge oficial que l’havia portat de la Xina. No us podeu imaginar el gran interès que desperta una relació tant desproporcionada entre Andorra i el monstre xinès.

També hem estat a Mallorca. D’aquesta visita en va sortir un butlletí especial de l’e-GH. Va ser una escapada molt interessant i no en dic gaire més perquè crec que és més profitós anar directe a aquest butlletí que menciono. A mi Mallorca m’agrada molt. Al Grup Hayek hi tenim més d’un soci mallorquí o amb interessos a l’illa, com ara jo. És una relació que volem consolidar. Ja sigui per propagar el liberalisme, ja sigui per atipar-nos d’ensaïmades, robiols o sobrassades genuïnes.

Hem estat a Perpinyà. Fou el primer cop que vam sortir de l’ou. I també va ser una grata experiència, que ens va animar a continuar fent rutes. Aleshores no teníem el butlletí, o sia que tot resta encriptat en el record.

Ara, doncs, toca València. El viatge ja és anunciat al lloc web i, entre d’altres, ens veurem amb n’Eliseu Climent i el conseller d’Economia, el Sr. Gerardo Camps. Et recomano molt ferventment aquesta sortida. Ningú t’intentarà encolomar-te cap bíblia ni garrafa d’oli. L’objectiu és el de conèixer de primera la realitat, la crua. No la que surt en pamflets de catalanisme abrandat, però de paper. M’explico?.

6 comentaris:

... ha dit...

Hola Dessmond!!!
Ès interessant el què expliques... jo com que treballo amb un camp molt diferent em sembla llunyà, però m'he mirat la web, els objectius prometen. Home, no t'enganyaré, sort que has aclarit que no donaveu ni biblies ni garrafes d'oli, perquè sonava a secta. Millor dit, em sona a lobby, je,je,.. Ara, si és per plantejar canvis i millores en diferent aspects de la societat em sembla fantàstic. Catalunya li cal gent que cregui en ella i vulgui fer canvis per anar amunt. Força!!!

Anònim ha dit...

Hola:

Jo, que sóc més aviat poc fan del que anomenes catalanisme abrandat, no veig tanmateix cap dosi superior de realisme en els postulats ideològics del Grup Hayek si es comparen amb els dels pancatalanistes entestats a la reconquesta de Blavència.

Anyway, que ho passeu bé, perquè la cosa pinta bé.

Salut

Dessmond ha dit...

Nits,
És igual on puguis treballar. Aquestes sortides són per conèxier coses noves, tenir informació de primera ma. Quan dius segons què la gent s'imagina unes històries... per això he dit que no venem bíblies. No adoctrinem ningú. Farem arrossades i turisme, però no farem de turistes amb xancles.
Sona a lobby?. Ja ens agradaria. El que si que és cert és que fem sopars molt interessants. El darrer, per exemple, sobre el canvi climàtic. Va haver informació que no la trobes pels canals normals, on només sents dir beneiteries. Però certament -i per sort- el Grup projecta una molt bona imatge.

popota,
No ho he dit pensant precisament en tu, carambes.
No acabo d'entre aquesta comparació tan... que fas del Grup Hayek amb els blavers valencians. No sé què has entés, ara. Nosaltres no anem a fer pancatalanisme. Anem a conèixer la crua realitat. Si nosaltres pensessim que podem fer miracles, avui no estariem discutins de certes coses.
Anem a cercar allò que normalment no ve a les guies de turisme ni en determinats plamflets catalanistes. Volem coneixer les coses sense intermediaris i que cadascú es faci la pel·lícula que més li interessi.
Pinta bé, si. Ja t'ho diré a la tornada. Salut!.

joliu ha dit...

T'expliques, molt bé t'expliques.

Tant de bo tingués més temps i menys feina per poder-me apuntar als vostres 'bolus'. Sort en tenim de gent com tu que remena el llot del fons i ens oxigena les aigues.

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Content de que trepitgeu el territori. Només així es pot conèixer. Ara, si a taula només hi poseu caps, tindreu històries de caps. Això, al nord, al sud, a l'est i a l'oest. Consellers, ministres, etc. El nostre país és més ric...Em sorprén però aquesta curiositat "entomològica". Qué trobes de diferent entre Cervera, Ciutadella o Xàtiva?

Per conèixer un edifici parla amb "el de manteniment", que t'explicarà "el que hi ha". Si ho fas amb l'arquitecte t'explicarà que és collonut.

Salut i independència!

L'anònim dlpo

Anònim ha dit...

No ho deia per mí, dessmond: jo faria un estat abans amb els nordcoreans que amb els blavencians.

El que si que deia és que a mí no em convenç gens el tema aquest de parlar del món "real". Que jo sàpiga, el màxim exponent d'aquests abrandats somiatruites -Cerdà- ha estat 10 anys gerent de l'associació del paiu amb el qual us reuniu -Climent-.

Salut i que ho gaudiu