dissabte, de febrer 23, 2008

Pecats i pecats

A mi m’agradaria saber com d’ofesos estan ara aquells que tant es van escandalitzar pel DVD de CiU a les eleccions al Parlament. Perquè allò va ser un exercici de principiants, si hom ho compara amb el material que pul·lula per aquesta ocasió. Allò tan sols fou un producte, un. I ara hi ha, fins i tot, qui converteix en l’eix de la seva campanya la crítica a l’adversari més que lluir un programa propi. Clar que no parlem de la federació nacionalista. I és més clar, encara, que els pecats no són tals en funció del fet, sinó del qui el fa. Hipocresia amb denominació d’origen, vaja.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Que la hipocresia tripartita és de l'alçada d'un campanar ja ho sabem, el que no entenc és perque els hi donem/donen tanta trascendencia. Com diu el Quixot:"Ladran, luego cabalgamos amigo Sancho", i que s'hi posin fulles.

O és que a cas no hi ha arguments per rebatrels?.Hi ha vegades que em desespero, p.e. el consell d'administració de la CCMA. Perqué CiU va retirar en Madí?, a cas els del tripartit n'han retirat cap dels seus candidats tan "independents" ells.

Anònim ha dit...

Veure al Sr. Zaragoza presentar una campanya on l'unic argument es que viene el lobo, hauria de fer caure la cara de vergonya al mes pintat. Pot tenir algun sentit ara fa quatre anys des d'un punt de vista tactic i de posicionament (aixi es fa amb qualsevol producte o servei en el mon dels negocis), pero recurrir a sa mateixa canconeta, uff!!! El pitjor de tot es que hi ha molta gent que esta encantada de que els hi contin aquestes milongues...i encara guanyaran.

Dessmond ha dit...

josep-empordà,
Bé, no solament el recurs el fa anar el tripartit. El PP no es queda curt tampoc.

aucanada,
Sí, el pitjor és que trauran un resultat en vots ben pobre i encara guanyaran.

reflexions en català ha dit...

Els partits en general no tenen discurs i es basen a dir 'que ve el llop'. Que passi ràpid aquest malson de la campanya.

reflexions en català ha dit...

Un exemple que no hi ha arguments: l’Iceta diu al seu bloc que l’eslògan ‘Si tu no hi vas ells tornen’ l’entusiasma.

Unknown ha dit...

Si intentem fer memòria de promeses polítiques, d'actuacions,... ens fixem en el partit que ens fixem... no se'n salvaria cap. D'aquí que hi hagi tanta abstenció i tinguem tants dubtes de qui votar.

Andreu ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Aquest petit pais està corcat pels envejosos. En tots els ordres de la vida. I fa anys. A l'innovador se'l posa en questió. En lloc d'animar-lo i agraïr-li.

A Francesc Cambó, en lloc d'agraïr-li, a través dels seus familiars descendents, les grans donacions que va fer , per sempre més, a Catalunya, a els escoles, se'l posa sota sospita, per pura política partidària.

El cas d'en Monturiol. A qualsevol altre pais o estat seria una figura i un exemple per a les generacions postriors. Aci no. Fou embargat, perdrè totes les seves propietats, i no li quedà cap patent.

I podriem seguir fins cansar-nos.

Sobre el DVD de l'elecció del 2006, de CiU, on en Madí va ser director de campanya, el mateix. Pura enveja. Pura enveja. I, el que em va saber més greu, que fins i tot als mateixos rengles, massa gent va dir que no era l'"estil", no era "la manera més adient", ..i altres banalitats.

Posar un video de 120 segons al youtube sembla que ha de ser el "no va més", el "summum corda", i no deixa de ser una petitesa.

Ara, dir la veritat del tripartit 1, tot era veritat, en un suport comú com és el DVD, allò calia questionar-ho.

Pôtser en Madí va equivocar-se en no posar-se els dits a les celles, com ara hem de riure -quina bestiessa, Deú meu- quan ens ho venen com una genial idea de l'agència de publicitat del Zapateru,...

Que volem? que ens diguin veritats o ser enganyats? Potser ni nosaltres mateixos sabem el que volem.

I aquest es el problema, nostre i del pais.

Bona nit,Dessmond

Mikel ha dit...

el nivell politic del nostre pais segueix sent de un perfil baix , molt baix

joliu ha dit...

Admiradíssim i estimadíssim Dessmond, podria subscriure gairebé totes les teves opinions amb els ulls tancats, però amb el tema del DVD noi, quasi em fa mandra respondre't.
Mira, l'èxit s'ha de valorar per comparació entre objectius aconseguits i proposats. Uns exemples:
1. El bicing no s'ha de valorar per la quantitat de socis si no en funció de la seva incidència en la descongestió del trànsit que era el seu objectiu. Ara com ara un bicinglista pujant Roger de Llúria pel mig, més aviat congestiona.

2. El 80Km/h es va aprovar per reduïr la contaminació en l'àrea del Baix Llobregat. Essent evident que la contaminació al voltant de l'aeroport la provoquen els avions, i que a 80 molts cotxes pol·lucionen més, la mesura és un fracàs.

En el cas del DVD no cal ni que en parlem, imaginem que l'objectiu era portar Mas a la presidència i va aconseguir que els resultats empitjoréssin les enquestes. Pots estar d'acord tant com vulguis en el contingut, però crec que el moment crític de la història de Catalunya al que al·ludia Pujol en aquells dies es va decantar cap al fracàs en aquell fatídic matí de diumenge.

Anònim ha dit...

Dependrà del que es critiqui, en tot cas.

Per exemple, a mí em va resultar particularment ofensiu, després de la croada nacional-constitucionalista contra el nacionalisme basc democràtic, que CiU critiqués Carod per parlar amb eta.

Anònim ha dit...

De qué varen parlar Carod i ETA?.

A continuació, ETA va declarar una treva.

No será que Carod, volia convencer a ETA del convenient que sería un tripartit com el catalá per Euskadi?

No será que el preu que va posat ETA a Zp, que no és tan alié a la historia com us podeu pensar, fou massa alt i aixó va fer fracassar el procés de pau... de moment, i fins que ETA, después de suavitzar-los a base d'hòsties, abaixin el preu?.

No será que el PNB n'está al cas i d'aquí el "Pla Ibarretxe"... per decidir... quedar-se?.

No será que els del PP també estan al cas i no volen ser uns outsaiders que es quedarian fora de cap possibilitat de governar espanya durant décades? i d'aquí el seu capteniment en criminalitzar el fracassat procés de pau?.

No será que en Carod és menys innocent del que sembla i en aquesta auca está jugant més papers dels que sembla?.

De moment, son suposicions, però pel que conec del P. Basc, i el conec força bé, no crec anar massa desencaminat.

A les capes inferiors de la politica, hi han plaques tectóniques que semblan inamovibles, però que malgrat tot, es mouen, i son les que produeixen terratrèmols.