dissabte, de febrer 16, 2008

Passat i present

Mai foren millors els temps passats. Aquesta és una dita que jo me la crec de cap a peus, exceptuant la part corresponent al rei en Jaume. Ara, tot i aquest convenciment ple que tinc del seu significat, en aquest dia de sol, de mar calmada, de sentir el refilar del ocells, d’aquesta alegria que impregna el matí a la platja de Vilassar, em demano que hagués passat avui si en mig del cacau que havia muntat en aquella vaga que cito al post anterior, un representant del Sindicat d’Estudiantes afirma davant de tot un conseller, taxativa i repetidament “que a la companyera le hang metio loz déo” els mossos. No sé quin efecte podria causar, per exemple, en un conseller com ara en Saura.

Tot i així, repeteixo: mai foren millor els temps passats. Res hi ha que superi aquesta brisa compassada per la remor de la mar del dia d’avui. Aquest soleiet que només escalfa dolçament. I res és més optimista i energètic que les discussions que escolto entre el fullam dels arbres. A saber quins tractes estan ventilant ara mateix els pardals i les merles. Però segur que no els passa pel cap ni fer vaga i, encara menys, reivindicar segons què.

4 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Massa cops penso que els sindicats públics d'ensenyament sobretot amb les seves vagues preventives, per marcar paquet davant el conseller de torn i condicionar tota negociació.
Desgraciadament, tinc la sensació què els preocupa molt més Els Drets o no vull ser malpensat i dir "privilegis" que el nivell de l'ensenyament. Amb l'informe Bofill i l'informe PISA ens avisen del baix nivell educatiu. I les seves propostes són 0. Que tot segueixi com esta. I un enfrontament a qualsevol canvi o reforma.

marius ha dit...

La capacitat de reacció d'en Saura pot arribar a ser una incògnita, segons els vents electorals, segons el que li sembli politicament correcte, educadament normatiu... qui sap.

Entre tant, escolta els pardals i les merles, no deuen ser politicament correctes, però al menys, no donen la tabarra.

reflexions en català ha dit...

Qualsevol temps passat va ser anterior. I qualsevol moment com el que descrius és petit tresor.

Dessmond ha dit...

josep (sl),
Jo sospito que aquesta vaga preventiva és més per marcar territori que cap altra cosa.

marius,
Molt cert. En Saura és com una llauna plena de trilita. Mai saps per on petarà.

reflexions en català,
Molt bona aquesta. I amb molta raó!.