diumenge, de febrer 10, 2008

La Balanguera fila

L’advertiment sobre la crosta de TV3 ha estat oli en un llum. Digueu-me el contrari si ara mateix la informació en “pre-campanya” no marxa fina com la seda. Cada dia ens raja puntualment de la crosta socialista un o altre miracle: la feina en forma d’èxit que ens apropa dia a dia l’arribada de l’AVE a Barcelona (TGV és una denominació que ja ni surt al llibre d’estil del règim), la meravella del sistema sanitari que tenim sobre tot pel que fa als serveis d’urgència, la poca transcendència que significa gaudir d’uns pantans amb més teranyines que aigua, i un llarg etcètera que just abans del que, en altre temps hagués estat considerat una amenaça, ara ha resultat ser un bàlsam per aquest horitzó tan negre que s’albirava just abans d’aquest avís per a navegants.

A mi em meravella el fàcil de fer que ho tenen alguns. De convertir la brutor, la decadència, en una quasi joia dels Masriera. En una autèntica filigrana de l’impossible, que no saps ni com coi pot arribar-se a aguantar, però hòstia, te la trobes ben estampada als nassos. Un telenotícies de TV3 és un enfilall brodat amb miratges i músiques celestials, que resistiran amb totes les penes i glòries d’aquest món fins el dia després. Però i tant que resistiran!. Mentre hi hagi una crosta amb la ma tan explícitament alçada, els professionals de la informació faran feina amb la mateixa abnegació que respira La Balanguera. Fila, fila i filarà tot esperant l’arribada de temps més propicis.

Amb el mateix esperit de Balanguera, pacient lector et recomano fer un cop d’ull al que han dit, per exemple, en Joliu, en Joan Arnera o n’Elies. També filen, filen i filaran. Saben que la soca més s’enfila com més endins pot arrelar. I que per sort, als blogs, qualsevol crosta és dura de pelar.

8 comentaris:

Karbeis ha dit...

Aquests sociates no deixen res per l'atzar. No van ser casuals les declaracions d'en Joan Ferran, com tampoc ho van ser les d'en Jordi Sevilla explicant a en Fidalgo allò del "xarnego".
Evidentment tenien molt clar el que buscàven, i en aquest sentit no espereu res de TV3. Fins i tot que el nou (i lamentable) lema de precampanya del PSC, l'hagin fet única i exclusivament en castellano, ho he hagut de llegir a l'AVUI. A TV3 no crec que ho arribin a dir per no ferir cap susceptibilitat.

bacus ha dit...

coi

Anònim ha dit...

Compte perquè aixòd e Tv-Crosta pot ser no apte per a gent amb el fetge delicat. Els sociates no tenen discurs i només van a la contra perquè el Rajou és l'únic que treu temes i els posa sobre la taula. I a la teletrès només es dediquen a tapar els temes delicats i a esplaiar-se si els sociates se senten còmodes, com en el trist espectacle dels bisbes.

Amic dessmond, apaga la tele i tapa't.


Fixeu-vos en l'enquesta que hi ha a la web de TV-3

Quin d'aquests personatges afegiries a "Polònia"?

* Un "Doctor House" català
* El Jordi González
* El Santi Millán
* La Júlia Otero

pipand ha dit...

Els telenotícies cada dia s'assemblen més als llegendaris telediarios, només falten les 'Reinas de la Fiesta'. En Mikimoto podria repetir el concurs de les Megapubilles.

Dessmond ha dit...

karbeis,
Les de'n Ferran no són en absolut casuals. Van ser un advertiment des del primer a l'últim.
Que el lema socialista sigui només en castellà em sobta. Em sembla increïble la consideració que arriben a tenir de Catalunya.

Bacus,
Recoi, diria jo.

reflexions en català (marc),
No acostumo a mirar-la massa. Ara, quan l'obro no surto de la meva sorpresa.
Vaja una altra bona desgràcia, això de Polònia.

pipand,
Si, el model cada cop és més capós i espnyol.

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Només et puc recomanar dues coses:

1.- Abandona la TV. És més fàcil que deixar el tabac, i és molt higiènic pel cervell. Descanses més i llegeixes més. No tinc TV des de fa uns set anys.

2.- Fa poc vaig llegir "cuatro razones para eliminar la TV", de Jerry Mander. Passant per alt els raonaments més "espirituals", és del tot interessant llegir-lo per veure com maltractem el nostre cervell amb aquest instrument.

Salut i independència!

L'anònim de la porta oberta

Anònim ha dit...

;)

dospoals ha dit...

Al País Valencià s'ha deixat de veure amb normalitat la TV3. Em pensava que seria traumàtic no poder veure-la, però crec que he superat aquesta mancança amb el Canal 33(sorprenentment) i el Punt 2 de la televisió valenciana. Ara, això sí, des del País Valencià, malgrat el nivell de qualitat tan baix de la TV3, cal reivindicar-la.