diumenge, de desembre 02, 2007

I ara, què?


Com deia, tinc molta feina. Per tant seré telegràfic.
Ple fins la bandera. Un autèntic rotllo haver d’esperar més d’una hora per poder arrencar la marxa. Però el que és dolent per un cantó resulta fantàstic per l’altre. Vol dir que l’assistència era en nombre desmesurat. Altre cop torno a topar amb n’Elíes!.

Miserable em va semblar la presencia oficial d’ICV. Les pancartes oficials fan referència explícita a responsabilitzar del caos de les infraestructures a CiU i a persones destacades de la coalició. És aquesta visió miserable que els va fer pujar en el darrer moment al carro. No per convenciment sinó per por de cara la galeria. Cal ser un perfecte miserable per no fer responsable a l’estat en allò que és competència exclusiva de l’estat. Cal ser ben miserable per no tenir visió de país en un dia com el d’ahir i pensar només en la seva esquifideta parcel·leta de vots. No arriben ni a tenir la categoria de botiguer ranci. Quina mesquinesa política!. Quins farsants!.

Una manifestació d’aquestes és un gran pas. Però l’endemà, què?. Qui gestiona tot això?. Hem de pensar en algun sistema assembleari, autogestionari?. Quan a primera fila de la manifestació hi posem la Núria Feliu, i els polítics desfilen al seu darrere declaro un cert escepticisme. Penso que qualsevol energumen, de fora o de dins, ens pot eclipsar fàcilment per més que ens manifestem de milers en milers. I que els miserables puguin tenir una alta consideració que en cap lloc del món la hi tindrien.

Necessitem reforçar, prestigiar, valorar la classe política. Necessitem fer esbandida i al mateix temps no oblidar que el país el dirigeix la classe política. Contemporitzar amb l’intrusisme en aquest gremi ens pot enfonsar. La Núria Feliu que faci la seva feina i els polítics, també. I la societat civil que no confongui cap paper, que prou feina té en trobar el seu. Em fa un mal d’ulls terrible veure en Maragall diluït entre la multitud, amb un posat pesarós de bubota. I tota una primera fila de gent, simpatiquíssima, molt educada, ben vestida, pentinada i segurament molt altruista. Però cap d’aquests, l’endemà, no tindrà altra feina que preocupar-se de les seves garrofes. Insisteixo: qui assumeix la responsabilitat efectiva d’aquest pes?. Em voleu fer riure i dir que un altre món és possible?.

35 comentaris:

Toni Ros ha dit...

I Montilla què dira avui? Què li escriurà l'Iceta al paper per a llegir?

Dessmond ha dit...

Els diumenges es veu que no fa declaracions. M'ho van dir i no m'ho creia!. Els caps de setmana tanca la barraca.

Francesc Puigcarbó ha dit...

La mani es va fer "al caliu de la Feliu". El dia 4 la veure, ve a Sabadell a un acte poétic amb en Lluís Subirana. Aixó si que es treure el Sant Cristo gros.

Dessmond ha dit...

Francesc Puigcarbó,
Hahahaha , i tant!.
Consti que la Feliu a mi em mereix un altissim respecte. És una icona entranyable d'aquest país.

dErsu_ ha dit...

Doncs demà, com sempre, tots a mirar pels seus interessos, això és, les enquestes.

Elies ha dit...

Jo avui em dedico a gaudir de l'èxit d'ahir, de tots els bons amics que ens hi vàrem trobar (sí que la vida té coses curioses, he he he, però per això és tan bonica).

I de coses com aquest article del Le Monde, pàgina 3!!! gran titular "Barcelona la fière se lézarde", amb declaracions d'en Tremosa, en Rosell i el president Pujol

http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3214,36-984774,0.html

Dessmond ha dit...

dersu_
Bé, tan de bon facin cas a les enquestes. Ahir fou ua fantàstica enquesta. El missatge era clar.

Elies,
Dono una ullada a aquest enllaç. Pinta bé.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Dessmond,
potser també ens vam topar i no ho vam saber! hehehe
Puc entendre el que dius, però avui no et facis el cor agre per alguna pancarta... ja arribarà dilluns!
PS: però suposo que els convergents deuen estar impressionats... massa temps sense sortir al carrer, ni pel 18F!!! ;)

Dessmond ha dit...

jordi casals i prat,
Te'n puc presentar un fotimer de gent convergent que van anar en l'anterior manifesació.
Seguiré el consell de passar de les pancartes. Tens bona raó

Anònim ha dit...

Dessmond,

La política catalana està depreciadíssima i per això uns polítics al davant d'una manifestació depreciarien la manifestació.

El que cal és prestigiar la política, sí, però com ho fem? Els líders polítics no surten al bosc com els bolets ni creixen a les branques dels arbres. "Tenim a penes el que tenim i prou", i per això cal que mentrestant sigui la societat civil la que mogui el poble.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Es bó, positiu i necessari,parlar bé dels polític que ho fan bé, trencar l'absurda generalització de "tots els polìtics son igual", perque es mentida, com ho és que tots els bloggers són iguals, i concretar sempre.

El XXX ha fet això, que es coherent amb el que havia dit, i el ZZZ ha fet el contrari del que s'havia compromés.

Pel que fa a ICV, te'ns tota la raó. Que és pot esperar d'una gent que tria i renova, com a líders, al matrimoni Ceacescu, i posa al Boada de segona autoritat d'ordre. A Europa, si ho saben, ens foten fora de la Unio. Els comunistes dirigint l'ordre public.........

Més que fiar-me'n de les opinions publicades, sempre que he pogut, he intentat anar a actes públics publics oberts, (no de capelletes de la mateixa secta) i veure a la gent "normal" (normal en el sentit que no tenen el verí (bó) de la política) quina impressió els hi causa aquell polític. Les cares, els comentaris a cau d'orella, les rialles sinceres o forçades, el nivell dels aplaudiments finals de les intervencions, si llegeixen tipus Montilla o saben parlar sols, etc. i la gent "normal" gairebe sempre ho encerta i ho endevina.

Alguna vegada he vist aquesta reacció natural, i al cap de poc temps, com pujava en el political system una jove promesa de Nesquic d'algun sector, pujava i pujava...i quan estava una mica amunt...es notava que li venia gran.

L'exemple més frappant: Montilla, es clar.

Però els amics(?) d'ERC, de la direcció d'ERC, li han vist virtuds i mèrits que cap mortal normal ha pogut comprovar.

Són d'un altre món? Si. Del nostre segur que noho són.

Confio en que els polítics més responsables i preparats del pais intentin gestionar el dia després.

Des de l'oposició política al govern, sí, però des de la lleialtat als motius del cansament del nostre poble. Es millor, i més efectiu, ser fidels al sentit majoritari del poble, que l'aferrament a càrrecs per interesos personals.

I els ex-presidents Pujol, i Barrera, de ben segur, des d'una altra posició menys activa, seguiran vetllant i col.laborant a la reconstrucció i redreçament nacional de Catalunya.

Sóc molt optimista. Moltes més que abans d'ahir. Sincerament, no creia que arribessim ni a la tercera part de la munió de gent, gent normal, que hi va anar.

Jordi (ex-anònim)

reflexions en català ha dit...

Totalment d'acord amb el teu comentari sobre els d'Iniciativa. Que penosos...

L'endemà? Jo vull ser optimista. Crec que hem fet un pas més i que en l'àmbit polític alguns hauran de moure fitxa. Els sociates han quedat ben retratats i no poden fer veure que aquí no ha passat res. Sou una sucursal o defenseu els interessos dels catalans abans de res? I pel que fa a Esquerra, podrà aguantar la pressió de continuar donant suport a un socialistes catalans que primer de tot han de defensar els seus, encara que es diguin Magdalena Álvarez?

Quin goig caminar al davant de la manifestació, sense partits al voltant, amb famílies senceres, avis, pares, néts, amb seny i amb indignació...

Salut.

Papitu ha dit...

CiU no és el culpable del desgavell actual, això és cosa del PSOE. Però la manca d'inversions no és pas d'ara si no dels darrers 10 anys. Per aquells temps qui governava a Espanya era el PP i a Catalunya CiU. Així doncs el qui no invertia era el PP i qui prioritzava les poques inversions que arribaven al país és CiU. Així doncs tan el PP com CiU (molt més el primer) tenen alguna responsabilitat en l'estat actual de la xarxa de rodalies.

Anònim ha dit...

En qualsevol cas, sempre val més una manifestació encapçalada per la Núria Feliu que no pas per la Marina Rossell. ;)

A part d'això, amic Dessmond, com sempre, teniu tota la raó del món.

Enric I. Canela ha dit...

Dessmond,
Al meu bloc t'he referenciat per fer un article, de fet poca originalitat meva, i he rebut un comentari molt crític d'en Jordi de Mataró, que no conec. La neva resposta ha estat:
A mi no m’incomoda que ICV recordi res. Mai a la vida he deixat d’acceptar que la gent pensi el que vulgui. Si creuen que la culpa és de CIU tant se val, com si volen pensar que la gravetat no existeix. Igual que si creuen que posant 80 km/h milloraran el món. És el seu problema. Tampoc no he intentat mai explicar la taula de logaritmes a una cadira.
El que trobo simplement patètic és que per no barrejar-se amb els “contaminats” de CiU hagin de trencar el lema unitari.
I voldria recordar-te que quan la manifestació contra la guerra de l’Iraq vàrem anar i molt contents. Sempre prejutjant el que pensen els altres. El problema d’ICV és que no respecta la llibertat, no li queda més remei que fer-ho veure, sempre pretèn imposar idees, encara no s’han alliberat de les consignes del PCUS. Només calia veure no fa gaire l’Herrera recordant el règim cuvà.
Dessmond, no puc estar més d'acord amb el que dius.

Vida quotidiana ha dit...

Uns que també han quedat ben retratats han estat els sindicats. Us imagineu que hauria passat si tot això li hagués passat al PP?

Red Pèrill ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Red Pèrill ha dit...

Sempre que ens acostem tot picaruels a la difusa frontera lèxica de la imatge verbal de nació, emergeix formosa i petulant la tieta Feliu, nostru senyora la santa icona...

Podriem començar la revolució per aqui, (per aquest post mateix), jubilant aquests símbols arcaics, i relegant-los al calaix de l'anècdota merament folklòrica, niu de rondalles i caramelles de les noves generacions de caps d'agrupament, fars i guies del suposat refinament neo-cristià de les joventuts de Convergència (no va per tu, admirat Dèsmend, per suposat)...

Esterilització xà!

Biaix! Biaix!

Qui? Un Dalí per aqui, un Eugeni per allà, un petit cameo del tricicle (pedalejat per un doble de'n Louis Armstrong empetit onda "Cariño, he encogido a los niños...")

Deixeu-mu dir, no obstant, ponderat Dèsmend:

(visca l'Opus Dei)

El meu petit país està ple d'ídols negres i d'idiomes universals... aqui te pillo, aqui te mato, tant juguem a prostituir la llengua (o no és també un homenatge, una sana transfusió - la volem sedada, yonqui perduda?) com a fer bufar ampolles i bombolles...

També està saturat, perquè negar-ho, de tendinitis, punts suspensius, i parèntesis varis, potser seria aquesta una bona radiografia gratuïta, i perquè no, seguir així, intentant fintar la hipoteca constanment, és molt traïdora la mala puta... un treball errat u/o erroni, ens converteix en petits fotogrames difuminats de personeta, privats de l'absurd...

I ets prou intel.ligent, que ho sé, amic Dèsmend, per saber què ni un de sol dels mots emprats és gratuït ni a la babalà...

Carles TV ha dit...

Patètic i fastigós el paper d'ICV a la mani. Tampoc em va agradar les cares de "perdonavides" de la gent d'ERC. Això sí èxit rotund i hi hauria d'haver un abans i un després.

Mikel ha dit...

ara toca aconseguir que el catala emprenyat no voti a PSC , PP ni cap altre partit que depengui de Madrid , ara toca que ERC no doni mes suport al PSC , ara toca que tots els catalans emprenyats anem a votar quan toqui , fins les properes eleccions esperar i fer pedagogia.

Mikel ha dit...

BRUTAL l´editorial de "El Pais" si no l´heu llegit l´he linkat al meu blog , es indignant!!!!

Josep (sl) ha dit...

Tens raó Quan vam veure els d'ICV jo i els Altres de les JNC del Tarragonès, alt i Baix camp i la Conca què erem alla.

El primer què ens vam dir al sortir del nostre astorament. Va ser: Ja tenim resposta la pregunta retòrica què haviem fer durant la manifestació. On és el PSC?

Era al nostre darrera sota la seva marca blanca. o he de dir verda?

Llegint les pancartes vam llegir tota la propaganda del PSC, deixada anar pels senyors Zaragoza i Iceta entre altres responsabilitzant a CiU.

Deixaré anar unes afirmacions: RED elèctrica és Estatal. RENFE és Estatal. La inversió què fan es a nivell estatal. Les obres de l'AVE les fa ADIF. El traçat pel Baix Llobregat el Van Impossar PP i PSOE. CiU volia què passes pel Vallès.

En què se basen per acusar a CiU?

Josep (sl) ha dit...

Molts cops dubto si ser comunista és ser un talibà de la religió o secta, va al vostre gust, coneguda com esquerra benpensant.

les JNC som liberals UDJ són els socialcristians. Per qui no sapiga la diferència. I les JNC donem suport a CDC però som autònoms i no ens dediquem a llepar culs i recollir consignes com els de les: JEV, JSC o altres.

Anònim ha dit...

Para Red Perill
Dudo que entiendas lo que escribes.
Devulució Constitucions Catalanes

Anònim ha dit...

Devolució

Red Pèrill ha dit...

Anònim, te lo podria desgranar punto por punto... De fet, els que "firmen" amb consignes (alienes) acaben xerrant com els que resen l'Ave Maria a diari.. per inercia, una mica com un reflex automàtic...

JO almenys busco dins meu, em pregunto, em rebato, i caigui cap aquí o cap allà, no defensaré la immobiluitat de les idees, que acaba sent com una jaqueta incòmoda, el refugi d'aquells que busqun consol i/o lideratge, freudianament parlant...

Josep (sl) ha dit...

Llavors estaràs d'acord què culpar a alguna administració per fet en els què no té ni competències ni capacitat de influir es la gestió no s'agafa per enlloc.

CiU va fer rodalies. de Ferrocarrils de la Generalitat i són els què funcionaven fins que les obres se van carregar un tunel.

Dessmond ha dit...

lrds,
Comparteixo el que dius de la depreciació de la política, però després de la mani, qui continuarà la feina?. Són temes polítics que només poden resoldre el polítics.
I la societat civil, en fi. Tan depreciada com aquests polítics.

Jordi (ex-anònim),
Que hi ha bons polítics, no en tinc cap dubte. Tot i que la sensació sigui una altra. Aquí els mitjans de comunicació tenen molta culpa de la percepció de les coses. Cal trobar-los i donar-los el paper que els correspon. La societat civil està molt limitada. Sobre tot quan vol fer política en comptes de societat civil.
Celebro que sigui tan optimista. Jo en sóc, però també veig aquest cantó més negatiu -realista- del panorama.
Jo estava convençut que seria una cosa de pebrots. És que si ara no ho arriba ser és que estem clínicament morts. No ens falta tant, però encara no ho estem.

reflexions en català,
Jo espero que la manifestació doni peu a moure determinades consciències polítiques. En la línia del que dius tu. Si ERC continua amb el seu servilisme vers els socialistes, potser hauran d'avançar l'enterrament. El missatge esta clar. És el mateix que fa dies que se li està enviant, però amb la veu més forta.

Papitu,
Les inversions de l'estat a Catalunya, governi el PP o el PSOE, no són assumpte que CiU hi pugui fer res. És com si diguessis que si la Diputació no va invertir tant en no se que, la culpa és de CiU per no prioritzar en aquest tema.
A CiU se li poden criticar moltes coses. Però el que li toca fer a l'Estat a Catalunya, no. Això és responsabilitat de l'Estat. La responsabilitat de l'Estat no la pot assumir CiU, per més que sigui una temptació.

zincpiritione,
Això és ben cert. Sempre val més 1000 Felius que una Rossell.
Gràcies pel comentari final. No el mereixo.

Enric I. Canela,
T'agraeixo molt que m'hagis "utilitzat". He llegit l'article i trobo ben subtil la forma com has anat encadenant la visió de la manifestació. Jo encantat que em citis sempre que ho creguis oportú. Tot un honor.
Em sembla genial la contesta. Jo no li ho hagués dit millor.

david,
Tens moltissima raó. Les coses són bones o dolentes en funció de qui les fa. I casualment, sempre hi ha qui te bula per quedar alliberat de tota responsabilitat.
Els dolents, per definició, la dreta. I dins el sac de la dreta hi entra tothom que no combregui amb ells.

red pèrill,
Ei, per ser el primer cop que comentes per aquí, Déu n'hi dó!.
Escolta, no dic que no tinguis bona part de raó. Tenim un país -llengua inclosa- molt contradictori. Però que passarà a partir d'ara?. Com farem neteja?.
M'ha arribat al cor això d'intel·ligent i a la babalà. T'ho dic i no ho repetiré.

carles tv,
El paper d'ICV totalment fora de lloc infantilment. D'Esquerra se'n podrien dir coses, però jo crec que seran ells mateixos que posaran ordre a casa seva. El congrés no és tan lluny.

mikel,
Cal veure que farà el català emprenyat. Jo em temo que es tirarà de cap al vot en blanc, malauradament. Què és com no votar, a tots els efectes. Entenc que votar per eliminació és un mal rotllo. Però no fer-ho o en blanc no serveix de res.
Emprenyat i català com sóc, jo penso anar a votar.
Gràcies per informar-nos que has linkat aquest editorial. És una bona perla. Tranquil·lament podries pensar que llegeixes el butlletí intern de Fuerza Nueva.

josep (sl),
Es basen en la demagògia, en la mentida i la desvergonya, que l'han convertit en art de viure.
Conec la JNC i l'UDJ, exemple de formacions polítiques al servei al país, de forma molt generosa.

anònim,
A mi em sembles més críptic tu que en Red Pèrill. De debó.

Red Pèrill,
Jo no ho hagués dit millor.

Josep (sl),
Totalment d'acord. Justament em queixo d'aquesta demagògia barata.

Red Pèrill ha dit...

;-)

joliu ha dit...

Us voleu emocionar?
Veniu un moment.

Dessmond ha dit...

Joliu,
Important mirar el semàfor el moment en que es posa verd, què és el que s'esta cridant. És tot un senyal.

Anònim ha dit...

Carai Dessmon, quina comunió. Ens hem adonat del mateix al mateix moment.

Josep (sl) ha dit...

PArlant de mentides i desvergonyes mira el singular digital. L'article on parla de l'entrevista feta pel psoedirico al Ferran del PSC.

Dessmond ha dit...

joliu,
Serà perquè ens capfiquen la mateixa mena de coses!

josep (sl),
Ara hi vaig. Tela marinera, no?

Unknown ha dit...

Lo problèma de las infra-estructuras es pas un problèma d'un partit o d'un autre, es un problèma de centralisme [PP e PSOE gerisson lo centralisme, CiU ajuda en foncion de las aliganças, ERC ajuda tanben del meteis biais] ; avem los meteisses problèmas d'infra-estructuras collectivas en Occitània [ambe la desaparicion de las tèrras agràrias al entorn de las ciutats]. Aqueste afar s'es revelada quand l'UE a demandat que se fargèsse una companhia publica per la gestion de las infra-estructuras e unas companhias privadas per la gestion dels clients [lo modèl èra anglés e avem vist ont es estat aqueste modèl... en matièra de ralh]. Mas la decision europenca es pas estada administrada que per l'Estat centralista e los elegits locals li an pas fait cas, dincal moment que l'Estat a pus pogut pagar... En Occitània suportem sense res dire, sem estat ben assimilats, lo contra exemple ; en Catalonha (Principat) i agut una manifestacion clara.
Ai trabalhat pendent quinze annadas pel grope SNCF.
Lo modèl de privatizacion prepausada pel PSOE es lo modèl Thatcher de gestion d'un Estat, lo liberalisme sense contra-ròtle.