divendres, d’octubre 12, 2007

El melic: a Frankfurt

Hem portat una veritable eternitat parlant de la Fira de Frankfurt. Li hem atorgat la categoria de remei miraculós o de fita imprescindible per guarir tots els mals del nostre món. El recorregut que ha portat la gestació de l’event fins parir-lo, simplement m’ha arribat a carregar. Hi el precedent mongòlic que ha estat la Fira de Guadalajara. Una mena de bolet que va aparèixer del no res, així que vam tenir tripartit. I vam esmorzar, dinar i sopar amb el collons d’una fira que fins aleshores cap mitjà li havia dedicat un sol minut. Anant bé, fins aleshores, només la coneixien els entesos.

Tot aquell soroll em va fer l’efecte que només estava pensat per a la televidència, fenomen que consisteix en fer-te creure que tots els mals es curen si hi poses molta fe del teu cantó. No hi ha cap bruixot, ni has de prendre cap infusió d’herbetes. Simplement has de sintonitzar el canal de televisió oportú. I per aquesta via t’hi apareix allò que fins i tot costa de veure en somnis.

Això de Frankfurt es veu que és un d’èxit aclaparador. I en veritat ho deu ser perquè només hi veus que la gent parla en català. Pel que surt a la tele, diria que s’ha fet el miracle. Discursos que arrenquen aplaudiments, com el de’n Monzó. Una cosa mai vista. Els polítics passegen amunt i avall -per una fira!- i tot d’una arrepleguen un micròfon i foten el seu discurset allí mateix. En català.

Quan finalment logres veure un alemany, el director de tal fira poso pel cas, tot el miracle de la catalanitat s’esvaeix. Obre la boca i diu les mateixes txuminades que pot dir-te en Rajoy o en Bono o un perfecte analfabet. Després de tots els esforços dedicats, morals i materials!. Tota aquesta gesticulació dels nostres queda en no res.

Temo que aquesta fira només servirà per aclarir si ets un pària o no. Hi ha mitja Catalunya convidada a remenar la cua per Frankfurt. Si tu ho pots fer de franc, encara que sigui amb Vueling, vol dir que ets d’una casta diferent a jo. Els meus tot això s’ho miren des de casa, avorrits de la vida. Som els pàries i encara ens volen fer passar bou per bèstia grossa. Al cap d’avall és una fira. La més important del seu gremi. Però, coi, mira-t’ho com vulguis: és una fira!. Poc a veure amb la fi dels nostres mals.

10 comentaris:

Elies ha dit...

Benvolgut, t'he afegit a la meva llista de links favorits.

Endavant!

Joana ha dit...

De fet si no vas a Frankfurt no ets ningú! Si servís per a fer país, però molt em temo que en pocs dies serà una cortina de fum i Santorne-m'hi!
Bon cap de setmana dess!

Dessmond ha dit...

elies,
Gràcies, he fet el mateix amb el teu blog.

joana,
I el pressupost es simplement astronòmic. Diuen 23 milions. Em costa de creure. No sé com es poden encabir tants quartos amb tan poc espai.
Bon cap de setmana!

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

i ara les declaracions de l'ex-director de la Fira,Peter Weidhaas, dient que Catalunya s'ha guanyat enemics, per nacionalistes.

Dessmond ha dit...

mr blob i cinquantapeus,
No he tingut la "sort" de sentir-les. I això que em van dir que aquest era el que entenia el tema!

Jordi Casals i Prat ha dit...

Dessmond... és LA Fira! que per primera vegada conviden a una cultura sense estat a darrera i hi hem portat la literatura catalana (en català, òbviament), malgrat les pressions internes, externes i dels qui volien que es fes malament per estripar.
Segur que no és el miracle que ens farà feliços i lliures, però és un pas inimaginable fa 30 anys (jo encara no hi era). Hem arribat aquí gràcies a la feina feta per tots els anteriors governs, i ara, a més, ho hem sabut fer bé.
Ara torno de veure Stalin (de Flotats), segur que l'aniràs a veure...
Per cert, em tens enllaçat amb el bloc antic (que continuarà en marxa per no perdre els apunts anteriors), l'adreça actual és http://casalsprat.blogspot.com
Salut i república (catalana)!

ddriver ha dit...

jo crec que es perfecte que la nostra llengua sigui la convidada especial en la fira mes gran del sector.
Es un triumf vers els que ho han intentat impedir,crean polemiques amb els escriptors catalans en llengua castellana.
Si la llengua convidada fos l angles i el seu millor escriptor escribis en rus el convidarien?
Doncs ja esta,i els que diuen que ens em guanyat enemics per nacionalistes,son els mateixos que no volen sentir parlar de l europa de les regions,son nomes feixistes!

Dessmond ha dit...

Jordi Casals i Prat,
És la Fira, si. Amb una data de caducitat més ràpida que la de qualsevol iogurt artesà; dels bons.
Crec que hem exagerat espectacularment el tema. Hem fet massa qüestió de la fira, com si amb això tots els mal quedin resolts. I l'endemà que farem?. Jeure?.
Quedes enllaçat amb la teva nova adreça. Gràcies per dir-m'ho!.

ddriver,
A mi em sembla collonut el tema. No em malinterpretis. Però trobo exagerat l'ús que fem de la fira. Deu ser que no tenim res més per lluïr. Puta misèria, vaja.

Vida quotidiana ha dit...

Vueling? Aquests pajarus segur que han anat en la business de Lufthansa. Perdó, amb la de Spanair, perquè així poden entendre a l'hostessa quan els serveixi la copa de xampany.

Dessmond ha dit...

David,
hahahaha, també podria ser!