divendres, de setembre 07, 2007

Bé escàs

Ara que puc, agafaré el pont. L’estiraré tot el que doni de si. Vull veure si sóc capaç de planificar-me a uns cinc anys vista, com a mínim.

Aquesta temporada que encetem és plena de projectes. De molta feina a la vista. Feina molts cops no significa cap mena de rendibilitat, que consti. Per tant, cal ser molt curós a l’hora de planificar el temps; per no perdre bous i esquelles.

Serà el primer cop que no celebraré un 11S. Se’m farà molt estrany i fins i tot tindré molt mala consciència. Enguany no he fet vacances pràcticament, que és l’estona de l’any que dedico a pensar que coi faré de forma futura. I no tinc a la vista cap tros de calendari de dos, tres o quatre dies que em permeti fer aquesta mena d’immersió.

A mi el temps cada cop em passa de forma més ràpida. Sento la seva estela. Sento que de forma impertorbable res pot aturar-lo. O senzillament alentir-lo. Si tanmateix la seva empenta sempre m’arrossega, no vull que sigui de qualsevol manera.

A vegades parlem de la frondositat d’un paisatge o de l’aigua. Ens hi referim com a “bé escàs” i no hi ha res més fonedís que el temps. Tots patim o patirem la seva escassetat. Jo ja n’estic mancat ara mateix. Necessito dies de quaranta-cinc hores i els anys de nou-cents dies. No sé pas... Potser en situació semblant, aleshores l’únic que faria és relaxar-me i malbaratar-ne més sossegadament.

Si aquests dies sóc capaç de destriar el gra de la palla, haurà valgut la pena oblidar aquest 11S. Aquesta part petita de nació que represento jo haurà posat els fonaments per resistir possibles malures. Aquells que intenten esborrar-nos deliberadament del mapa ho tindran una mica més cardat.

I aquells que vulguin seguir, pacientment, la tasca d’anar refent aquesta pàtria tan malmesa, sense cap altra presa que la de voler-la autènticament gran i més lliure, sense cridòria, sàpiguen que sempre em trobaran; perquè sabré d’on pescar el temps que calgui. No pas per fer cap foc d’encenalls. El meu temps només vull ocupar-lo a gestionar sobirania, particular o col·lectiva. Un altre bé tan escàs!.

5 comentaris:

Joana ha dit...

Molt bé dessmond! Descansa i escalfa motors per aquesta tardor!
El nostre País necessita gent amb empenta i energia! ;)
Bon pont!

Dessmond ha dit...

Joana,
Tots n'hem d'escalfar de motors! El dia 20 sabràs perquè!!!
Jo també et desitjo bon pont i molt bona Diada!

Enkil ha dit...

gaudeix d'aquests dies!
Salutacions

Dessmond ha dit...

pere francesc,
Gràcies i fes el mateix! Bona Diada! Salut!

ddriver ha dit...

be escas ?i tant!!!el temps vola com el tgv(que no ave)i no hi ha q ui l aturi.
Bona diada