dilluns, d’agost 20, 2007

Mallorca

Divendres se’m va acabar l’existència Puigdellívol. Rotundament.
M’he reincorporat a la vida estressant de les vacances. No sé que ho fa enguany que tothom ha decidit anar a Mallorca. Entre els que hem de visitar per compromís familiar més la gent que aterrarà per fer-hi uns dies, m’estic plantejant de canviar el bitllet de tornada. No tinc prous dies per cobrir tantes trobades. I ja no compto el que m’havia proposat de fites personals. Això queda com purament accessori. Ara mateix és un luxe poder estar escrivint aquestes ratlles. No era pas dins el programa!.

Avui espero que arribem a fer un sopar GH. Amb un bon amic estem mirar de tirar endavant la versió del Grup Hayek a Mallorca. Tenim “grans” idees, hem escrit papers i un calendari de possibles actes per a la temporada que, passat l’estiu, encetarem.

Hem convidat a en Miquel Segura. Havia estat -fins fa ben poc- secretari general de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Home molt proper a en Matas. Home finíssim. Xueta militant i fuet d’aquesta esquerra mallorquina. Un home que fa molt anys que va a la contra, en moments en els que fer-ho t’hi podies ben jugar l’esquena. O el coll. Se l’ha situat en l’òrbita més pepera de totes, però la seva defensa del català és admirable, per intel·ligent i subtil. A Lleida va encetar la seva intervenció en un acte dient: “puc donar-los a triar dues opcions. Dues. Volen que els xerri en la variant de Mallorca o la del Principat?. Jo no tinc problema en cap de les dues”. Val a dir que els seus predecessor havien fet tots el seu discurs en castellà i sense donar oportunitat a res més, naturalment.

Aquest home coneix el perquè de moltes coses que han passat a les Illes. Políticament parlant, vull dir. Pots compartir o no el seu punt de vista, però té un gran interès saber el que pensa. El mateix fa amb tu. Les hores de conversa amb aquest personatge són inacabables. Parlar de política, de Mallorca, dels xuetes, del món, sempre és un veta que la pots anar estirant fins l’infinit. Vejam, doncs, cap on ens durà una bona conversa.

6 comentaris:

Mikel ha dit...

tens familia a Mallorca?

Dessmond ha dit...

La meva dona és mallorquina. La seva banda comporta certes obligacions.
Ja has tornat de vacances?. Ha probat?

Anònim ha dit...

Això ets es commmo!

Dessmond ha dit...

reflexions en català (marc),
Frase per a la història. Però és que fou es colmo!

Mikel ha dit...

molt be tot , sempre van be les vacances ;-)

Anònim ha dit...

En Segura és la versió moderna d'en Villalonga: fatxa fins a la medul·la, però que escriu en català perquè en castellà no menjaria. El que necessitam a Mallorca, que els catalanistes, tot i liberals, us ajunteu amb els peperos. Nosaltres feim pinya per treure'ls del mig i veniu els 'convers' a donar-los suport. Gràcies per tant de patriotisme. Arribarem lluny.

Amb amics així, qui vol enemics?