dimarts, de juliol 24, 2007

Vist a l'Avui d'avui

Apagada, model polític i el platet
Alfons Quintà / Advocat i periodista

Malgrat ser prou gros en si mateix, ahir no només hi va haver una monumental apagada a Barcelona. També es va veure que estem en mans d'un sistema polític impresentable i caduc. Tot s'aguanta gràcies al seu immoral sistema de propaganda audiovisual i radiofònica.

Segons dades del Banc Mundial, Barcelona és la ciutat amb l'aire més pol·luït d'Europa. La que té els pitjors serveis ferroviaris de rodalia. És lògic que ara mostri un pèssim servei de subministrament elèctric.

Tots aquests drames, i més que n'hi ha, tenen el comú denominador d'una arrogància cínica per part de la casta política dirigent. Oscil·la entre mentir, mitjançant el sistema de propaganda al·ludit (que ahir va excel·lir en manipular i en callar) i una actitud de "qui dia passa, any empeny". Cal tenir molt de fetge per pretendre (com va fer TV3) que l'apagada afectava només 300.000 persones.

En un país decent s'escriuria un llibre sobre el que succeí ahir. Aquí seria ben rar. Si, per atzar, en sortís un, el cínic aparell públic de destrucció cultural i informativa el faria miques.
Temes com els aeroports, la informació, la cultura i altres, també molt greus, no es poden encarar si no és amb la introducció d'importants dosis d'autogovern institucional, que és ben diferent del territorial. És una evidència cabdal que aquí ni es pot exposar. Certament, podria afectar l'excel·lent relació existent entre les companyies elèctriques i els partits. S'enforteix quan s'acosten unes eleccions i els polítics han de passar el platet, amb finalitat gens santa, ni sana per a la democràcia, ni per a la qualitat de vida, com ja es veu.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'aire més pol·luït d'Europa, els pitjors serveis ferroviaris, unes companyies elèctriques de merda, uns carrers que fan fàstic. I què, hem fet el Fòrum que tot el món ens enveja, que no sou més que uns criticaires.

Dessmond ha dit...

Salvador,
He reproduït un article crític. Crec que ens manca crítica. Fins i tot amb el fòrum. El món es va assabentar del fòrum?

Anònim ha dit...

El meu comentari pretenia ser irònic. En quant al pobre fòrum els que se'n van assabentar ja el deuen haver oblidat.

El veí de dalt ha dit...

I d'això de l'apagada...espera. "Lo que te rondaré morena" amb les exculpacions i les crítiques creuades i les excuses peregrines que es deidcrn els uns als altres.
PS Per cert, el nostre ínclit Woody Allen treurà un fotograma e negre a la seva peli?

reflexions en català ha dit...

Hola,

No solament hi ha apagades a Barcelona.

Dessmond ha dit...

Salvador,
Doncs ha esta irònic del tot!.
El forum va ser la cortina de fum més gran feta al món, des de fa temps.

Veí de dalt,
Tens tota la raó. A veure si la cosa ha estat producte del provincianisme i tot ha estat provocat per poder oferir-li a en Woody Allen material pel seu guió. No hi ha altra explicació possible.

Reflexions en català,
Hi ha de tot i més per Barcelona.
Que bé viviu els de Sant Tirs!