dijous, de juliol 26, 2007

Olímpicament provincians

El vespre d’ahir es va organitzar una mogudeta, glamurosa, per commemorar el pas dels JJOO per la ciutat de Barcelona. Amb encesa novament del pebeter, pel mateix arquer del 92. Una mica més apolillat, però el mateix. L’home assegura que “aquest cop gaudirà del nou intent perquè no tindrà la pressió que va experimentar la primera vegada”.

Em demano si hi ha altre lloc al món que faci una carcamalada semblant. Sort que la genialitat està tocada per la progressia autòctona. Perquè si aquesta mena de pensades se les arriba empescar els que coneixem vulgarment per dreta –autòctona o aliena- aleshores tindríem el crit al cel. Semblants mostres de provincianisme només se les poden permetre els senyors de l’esquerra. Puntualment cada anys des d’en fa quinze!. I encara hi tornem!. Aquesta és una imbecil·litat pròpia o és una imbecil·litat més estesa?. Hi ha cas semblant a aquest?

Recordo que el 1992 si no s’arriba a muntar tot el sidral dels “Freedom for Catalonia”, haguéssim fet el gran paperet provincià que des de l’ajuntament ens imposaven. Quan van aparèixer les banderes catalanes, l’ajuntament va contraatacar amb la bandera de Barcelona, que lluïa l’estanquera en dos dels seus quadrants. Quina puta vergonya!.

Provinciana és també tota la comèdia al voltant de’n Woody Allen. Tinc ganes de veure la imatge que projectarà Barcelona en la pel·liculeta del director novaiorquès. De moment ha coincidit la seva estada amb l’apagada elèctrica. Tema per millorar el guió ho ha estat; això és innegable. I tinc ganes de saber si, religiosament, any rere any celebrarem com una colla d’imbècils –oficials- l’arribada del director pels carrers de la Barcelona olímpica.

7 comentaris:

Salvador Grifell ha dit...

Els progrés encara viuen de la Barcelona Olímpica... de la Barcelona de façana!!!

Que millor que una festeta amb llum per fer oblidar l'apagada?

Anònim ha dit...

Us passo el link amb el vídeo sobre la intervenció de na carmencita chacon a un reportatge de la BBC. Els fets la delaten, per si algu encara ho dubtava.
http://www.youtube.com/watch?v=TdxmuTh313o

Anònim ha dit...

Cert, ho recordeu allò de : 1992, el año de España!

I algú recorda la crisi economica desprès del JJOO?

Dessmond ha dit...

Salvador Grifell,
Hi un cert tipus de nostàlgia que té més de caspós que una altra cosa. Això és el que li passa a la rememoració dels JJOO. Quina cosa tant garrula, que a més va bé per fer oblidar altres coses que potser deixen el sistema en evidència. Engunay ha estat la llum, sí.

Atalaia,
El video és brutal i revelador. Quin nivell ministerial!. Sembla la Generalitat.

Tresinores,
Al 1992 es ban batre més rècords que els purament esportius. Però això no entra en aquesta celebració. Tot i que ben aviat tornarem a sentir els vents de crisi. Només cal que visualitzis el video que recomana n'Atalaia.

Anònim ha dit...

Molt bo, el vídeo. La ministra queda ben retratada! :o

(m'ho sembla a mi o el locutor la presenta com a Carme Cacharra?) :-)

Un indígena ha dit...

Molt em temo que, amb l'inestimable ajuda dels socialistes, la imatge de Barcelona a la propera pel·lícula d'Allen serà la dels tòpics: rumba, tapeo, flamenco, mestissatge, en definitiva, una ciutat de la mediterrània (?) com qualsevol altra.

Dessmond ha dit...

Zinc,
El video és per tenir-lo guardat. Si, li diuen amb encert, cacharra.

Indígenes,
Jo també em temo que la cosa anirà per aquest cantó. I a més pagarem per a que sigui així. Increïble.