dissabte, de juny 30, 2007

Dilluns dia 2

Aquest proper dilluns se celebrarà l’assemblea general del Grup Hayek. Ja fa més de deu anys que aquest col·lectiu rutlla. Cada cop que arriba una nova assemblea aflora una sensació especial: funcionar tant de temps fa el seu respecte. I veure que es van produint relleus en els seus òrgans fa pensar que hi ha vida per bastant de temps.

Ara mateix el Grup Hayek està impulsant dos projectes, que al marge de quina sigui la repercussió mediàtica, penso que són importants pel país: la celebració de la Segona Jornada Generacional d’Economia, organitzat conjuntament amb l’ACP i l’Espai Vicens Vives. Enguany l’eix de les conferències anirà al voltant del lideratge.

L’altre projecte que volem posar en dansa és la celebració d’un gran debat al voltant de la salut democràtica. La nostra, vull dir. Tot el panorama que ens ha quedat després del debat al voltant de l’estatut i el grau d’insatisfacció ciutadana que s’ha generat, no ens pot deixar indiferents. Ara estem elaborant un document base per poder-lo compartir amb altres entitats. Em sembla que al Grup Hayek no som els únics que pensem que alguna cosa no massa bona està passant. No cal que digui, que si voleu aportar idees o estar informats al respecte, simplement m’ho feu saber.

Després de l’assemblea celebrarem un debat –sopar-. Els convidats són en Carles Gasòliba i en Ramon Tremosa. El tema del debat: Present i futur de les infraestructures a Catalunya. Més actual, impossible. Una bona forma d’encetar la setmana, vaja.

4 comentaris:

Papitu ha dit...

Em prenc la llibertat de plantejar dos qüestions que francament em preocupen:

La participació finalment ha caigut per sota del 50%. I ara què? És l'hora de les llistes obertes?

Com encaixa el tema de les reduccions d'emissions de CO2 amb el "Present i futur de les infraestructures a Catalunya".

Dessmond ha dit...

Papitu,
El juliol del 2005 vam publicar un article a l'Avui, que pots consultar a: http://www.hayek.cat/descarrega/articles/article%20GH_AVUI%209.pdf . Va en aquesta línia que apuntes. Aleshores encara no èrem coneixedors d'aquest factor a l'alçat que ha estat l'abstenció i que a qualsevol mínimament entenimentat li ha d'encendre alguna alarma. No podem fer veure que no passa res. Comencem a tenir indicis palpables de la manca de confiança vers el sistema. L'Estatut no és un tema menor. I les eleccions, tampoc.
Entenc que la segona qüestió l'emmarques en el debat. Puc mirar de plantejar-ho, a veure que responen els convidats.

Joana ha dit...

Relleus, participacions, idees, ganes... Això és vida!
Però realment passa quelcom...i és important!
Bon cap de setmana!

Dessmond ha dit...

Joana,
El relleu -generacional- i la renovació -d'ideees- és un "mal" necessari. Ara, com més s'ajorna, el mal pot ser dramàtic.
Bon cap de setmana també per a tu!