dilluns, de gener 22, 2007

L'estiu, a Lituània

Divendres l’Associació catalano-lituana Ct-Lt va celebrar la seva primera assemblea ordinària. Va ser oli en un llum. Hi va haver un ambient molt bo i es van posar les bases per mirar d’assegurar el seu futur.

Han sortit unes quantes idees que els poden tenir entretinguts ben bé fins la propera assemblea. N’hi ha sobre tot una a destacar: l’organització d’un viatge a Lituània aquest estiu. S’ha d’aprofitar els bons contactes amics que l’Associació té oberts per poder conèixer aquell país bàltic amb una mica de profunditat.

La idea d’organitzar el viatge sobre tot la provoca el fet de saber que ben aviat s’obrirà un vol directe Barcelona-Vílnius, a un preu molt competitiu.

Lituània és un lloc molt atractiu pels catalans, en més d’un sentit. Però el cert és que, fins i tot, els estius a Catalunya cada cop són més difícils de suportar. Allí hi llueix el sol, el territori és incomparable i bufa un ventet que t’alegra la vida. Ara, el viatge no està pensat per a fer el guiri. Vol combinar l’oci amb l’intent de despertar un interès per Lituània: paisatge, gastronomia i les institucions més importants.

Ens acostumem a fer una idea del que és un país sobretot pel tracte que reps de la seva gent. Comptarem amb la complicitat d’una bona colla de lituans, que aviat començaran a posar-se en marxa. Volen que se’n parli bé de Lituània i que el record que puguem tenir d’ells sigui el millor possible.

Jo estic segur que poder participar en aquesta iniciativa serà un luxe. Molts cops el viatges només tenen en compte la quantitat: fer molt kilòmetres, deixant de forma molt superficial el coneixement d’una realitat nova. No serà aquest cas. N’estic convençut.

Estaré pendent de que es defineixi el programa, que es pot sol·licitar a info(arroba)ct-lt.org. Mentre, hi faré un reserva. Pel que pugui ser. Dintre de quatre dies ja tornarem a tenir l’estiu al damunt.

8 comentaris:

Joana ha dit...

Ostres,
Avisa quan tinguis més informació. Segur que és un lloc molt atractiu i com dius tenim l'estiu a dues passes.
:)

Anònim ha dit...

Amb sinceritat, perquè n'has parlat perque mira que Lituania no es pas un lloc que hi hagués pensat mai per anar-hi però ho tindré en compte, aquest estiu toca suiza i després ja veurem però pot ser una proposta.

Anònim ha dit...

Redeu, redeu, redeu, banvolgut Dessmond, ja em fareu cinc centims de com és Lituània. A veure si convenço a la Maria per fer una escapada allà.
Teniu-me informat.

Dessmond ha dit...

Bé, si em passeu el vostre correu-e, prometo tenir-vos informats. Jo penso que estarà prou bé. El meu és: dssmnd(garrofa)hotmail.com .

Dessmond ha dit...

Entesos, Chamb.
Ah, i no he parlat encara d'una altra meravella: les lituanes!

Oriol ha dit...

Benvolgut des, com diu l'avi, teniu-nos informats. Ara, honestament, miraré ben bé on queda lituània. ¿rutes en bici per lituània?, jeje broma, broma.

Dessmond ha dit...

Oriol,
A mesura que sàpiga coses més concretes, ho faré. Val la pena descobrir Lituània. I més en aquestes condicions.

Anònim ha dit...

Ciao
volevo farti i complimenti hai un sito bellissimo un abbraccio dall'Italia
Elisa

Bellisima la página y llega muy hondo. Hermanando fronteras por un mundo mejor.
Abrazos y besos