dijous, de novembre 02, 2006

Des de d’ultratomba

Ahir no vaig poder anar al Majestic. Em sap molt de greu. Vaig arribar a Barcelona i un contratemps a casa d’una amiga m’ho va impedir. Així i tot, el meu estat no em permetia fer masses alegries en aquelles hores. Estic més fotut del que em pensava.

Vaig quedar garrativat en veure els primer sondejos. I em vaig encartonar definitivament quan els resultats van quedar com tots ja coneixem.

Primera lectura: En ZP tornarà a sortir pel balcó del Palau de la Generalitat, surti la combinació que surti.

Segona lectura: Si algú vol començar a fer els tràmits per exilar-se a Andorra, que ho faci des d’avui mateix. Andorra és molt complicada, des del punt de vista dels papers. I això que és dels pocs governs d’Europa on hi manen els liberals.

Tercera lectura: Haurem de veure primer qui sortirà de president del Parlament. Això pot donar més pistes de que passarà amb el president de la Generalitat.

Quarta lectura: Tot ha quedat molt obert. La diferència amb el 2003 és que ara, quan CiU truqui a la porta del PSOE, la porta s’obrirà. A veure si cau alguna cosa més que "talante".
Al marge dels meus desitjos personals, se’m fa molt difícil veure un govern de CiU amb Esquerra. I se’m fa, també, molt difícil visualitzar un govern tripartir amb el PSOE més feble i una Esquerra crescuda.

Cinquena lectura: L’entrada dels Ciutadans és l’altra notícia inesperada i lamentable. Una formació com aquesta l’únic que farà és empobrir encara més la vida política catalana. El seu populisme lerrouxista no aportarà cap element engrescador, ans el contrari. Talment com els dos diputats del Partido Andalucista, de la primera legislatura.

Sisena lectura: Molt em temo que al final ha passat que CiU no ha mobilitzat prou els seus electors. La marxa de la campanya feia preveure un altre resultat. Ho diuen des de fora i des de dins. Alguna cosa ha fet punxar. El resultat és bó, però les espectatives -realistes- eren encara millors.

Ara plouen teories bastant barates sobre el dvd, per explicar els resultats convergents. Crec que el problema gros està en l’alt grau d’abstenció, provocat per un llarg període electoral que arranca de forma poc lluïda amb tota la mandanga de l’Estatut. La foto ZP-Mas ha fet molt més mal que aquest dvd de la senyoreta Pepis.

Finalment, crec que cal ser optimista. Estem patint la ressaca del buit que ha deixat una persona com en Pujol. Crec sincerament que hi ha gent preparada i vàlida per tirar endavant el país i això ara s’està covant. Si tan m’arribo a equivocar, sempre em queda la sortida digna cap a Andorra.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo gairebé preferiria que compressim entre tots una illa i ens montessim allà el nostre estat, la veritrat.

Salutacions i cuida't !! Si tens un refredat et recomano un got de llet ben calenta amb dos dits de mel i un dit de conyac i a suar, fa meravelles !!

Dessmond ha dit...

Carquinyol,
Me l'apunto aquest remei. Si no cura, el conyac em farà feliç.

David JB ha dit...

Refredat i amb aquests resultats electorals... millor quedar-se al llit i no sortir-ne mai més.

Anònim ha dit...

La cinquena lectura és l'efecte Mourinho Chelsea (empat en temps afegit) i l'informe Blair sobre el canvi climàtic i els pardalets d'ICV.

Anònim ha dit...

Globalment d'acord. Apuntes clarament cap a la sociovergència, és a dir, la definitva disolució del PSC com a partit autònom.

Tema Esquerra-CiU: cIu s'ho ha buscat durant molt de temps. Ara recull el que va sembrar.

Per cert, Montilla no pot ser president per incapacitat no pas perquè les urnes no li ho permetin, que sí ho fan.

Dessmond ha dit...

Laprí,
Bé, jo espero sortir algun dia d'aquest estat de shock!

ília gràcia,
Bé, el Barça sempre és un factor lamentable que influeix en les nostres vides. Caldrà estudiar-lo.

Dav,
A mi em sembla que la sociovergència és un valor bastant més en alça que en les darreres eleccions. Ha plogut molt des d'aleshores i hi ha menys prejudicis. Sobre tot en els aparells dels partits respectius.

Tema ERC-CiU: crec que el país hauria d'estar per damunt de segons que. ERC hauria d'estar bastant més emprenyada amb el PSC que amb CiU. No es pot ni comparar les hòsties que els han fotut, després de regalar-los la clau.

Si hi ha tripartit, haurà Montilla. No en dubtis.

Dessmond ha dit...

Jbauer,
Jo he dit sobre l'abstenció que en Mas o CiU no han sabut mobilitzar el seu electorat. Això és l'abstenció, vaja.
Un dos per cent és una xifra molt alta, molt.
Crec que hi ha un desencís general, que s'arrossega de la gran frustració que va significar el procés de l'Estatut.

garmir ha dit...

Hola:
Estic trist després de tornar a confiar en CIU,com a casa gran del catalanisme va l´artur mas i vol pactar amb el txarnego del Montilla , aixó em semblará traïr el meu vot,hagues sigut millor votar el PPC al menys el Piqué es de aqui, el PSC es un partit molt negatiu a més pensava que CIU treuria millor resultat, igual s´ha de despendre de la atmosfera de nens pijos que donen el Madi i la seva tropa i recuperar l´aire socialconservador del vells temps de Pujol que tan bè anava. Una salutació

Dessmond ha dit...

Garmir,
Si tothom hagués fet com tu, a l'Artur Mas no li hagués fet falta segons quina mena de pactes. Crec que l'important és que pugui ser president. Ara, a dia d'avui en Mas encara no s'ha decantat per pactar amb ningú. No et precipitis. No ets l'únic a qui se li ha caigut l'ànima als peus.
El pacte amb el PP l'han fet inviable tant en Rajoy i companyia per Madrid, com en Piqué per aquí.
Temps al temps, Garmir. No et desencantis tan aviat.

Anònim ha dit...

Realment trist i lamentable però que hi farem ens haurem de resignar, potser si que ja estava tot pactat però la sorpresa ves a saver si encara estar per venir !!! S'haurà d'anar veien com va tot !!! Cuidat del refredat company que et necessitem en plena forma !!!

Anònim ha dit...

No volem més tripartit. Concentració silenciosa per un pacte CiU + ERC, el proper dijous dia 9 de novembre, a partir de les 8 del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Més informació a www.unitat.org Passa-ho!

Dessmond ha dit...

Jbauer,
No sabia que ho eren!

Farlopa,
No crec que hi hagi massa de pactat. Però qualsevol resultat serà una bona sorpres, a partir d'ara.
Ja em cuido. Gràcies per les teves paraules.

Anonymous,
Jo tampoc vull el tripartit.
Ara, que en penses de la sociovergència?

bacus ha dit...

Pot ser Andorra o altres paisos d'entrada més senzilla, no són liberals pero és la cuna del populisme-evaperonista.

jo ja fa uns quants mesos que vaig iniciar el procés d'expatriació.

http://www.flickr.com/photos/bacus-bacus/269505792/

pinten bastos a mig i llarg terme.

Dessmond ha dit...

Bacus,
A l'Argentina saben fer el pa amb tomàquet?
Sí que pinten bastos, sí.

Joana ha dit...

I una infermera de capçalera arreglaria alguna cosa? Em temo que no de política , però amb el cos en forma les coses es veuen diferents. Només és un altre remei casolà. Que et milloris!

bacus ha dit...

doncs quan vaig estar per bons-flaires la meva sogre (però administrativament solter) la vaig instruir i la vaig dir compra un tomaquets.... frega el pà i el biff de churizu tu sabras com coure...

em va portar un tomaquet de 10 cm de diametre, queda clar que el tomaquet és un vegetal americà i ells els tenen com cal...

per tan penso que això del pa amb tomaquet és de 1492 no anterior...

que dir-te de la parella parla català perfecte abans de venir a viure aquí i 4 llengues més inglis, french, italia, porteño, català...

això de aprendre llengues és més voluntat que no altre cosa, algun dia em diu que somia en català o en italià....

quant arribes a somiar amb un llengua no materna la domines...

bons-flaires (10 milions de persones) vaig visitar un dels molts casals de catalunya per veure els altres limits per la parabolica....

entre les activitats del casal, clases de català, un restaurant de cuina catalana, tango i algunes coses més, el gerent era net de un exiliat...

Mikel ha dit...

Tot i estar d´acord amb el que dius potser si que ja va sent hora de deixar de trovar a faltar al president Pujol.

Anònim ha dit...

Sí, la política, sovint, fa ganes de fugir corrents cap a qualsevol paradís termal i oblidar...

garmir ha dit...

hola:
Donçs jo posats a fer prefereixo un govern CIU-ERC al govern CIU-PSC encara que un nou tripartit obligaría a CIU a reciclar-se e incorporar a l´estil cdu-csu d´alemnaya tot el centre-dreta en torn seu deixant el antinacionalisme en manys dels nou Partit de la Ciutadania que en el fons el com si la COPE hagues tret 3 diputats. Una salutació