dilluns, de desembre 31, 2007

Molt Bon 2008!

No serà per manca de bons desitjos que jo espero que tinguis un molt bon any nou. Només sé que el 2008 ho serà de bo si hi repercuteixes les dosis de realisme necessàries. Si he de ser-te sincer, em penso que no serà l’any anunciat. No vull dir que per això hagi de ser un any dolent. Però no serà d’aquesta llisor, tan diàfan, benèvol i fins i tot amable com ho han estat els precedents.

Hi ha un desglaç al qual no podem respondre com aquell qui sent xiular. Hi ha pols del món econòmic que comencen a fondre els seus icebergs. La temperatura monetària s’està escalfant per allí on no et diuen i potser es refreden massa en les nostres latituds. El desglaç sempre duu sorpreses, sempre porta amagat algun tresor. És així que ens ho hem de mirar.

La nostra Europa s’ha engreixat artificiosament. Sobretot, la part que representem. Tota ella s’ha reclòs com una iaia, en una habitació fosca. No vol sentir parlar de la seva miopia, de la manca de reflexos, de fer nous salts endavant. Nosaltres estem enclavats en una de les articulacions més maldestres, que ha hagut de sobreviure a base d’anestèsies. De rebre una pluja de diners que ara ja no rajaran. Europa ha incorporat territoris que ha de ressuscitar de la mort econòmica.

Europa gaudeix d’una moneda forta. Això fa que sigui més difícil el que ha estat tradicionalment així: que els americans ens treguin les castanyes del foc. Espanya en particular té una balança comercial desastrosa, cosa que un euro tan musculat referma el desastre de l’exportació.

El desglaç de la Xina farà pujar moltes marees. Farà capgirar moltes situacions i està per veure si la iaia Europa vol anar en barca. Si vols surar, tingues com a mínim una zodíac ben a prop. Inflada. La Xina és un pol econòmic que té una empenta irrefrenable, plena de xinesos bojament motivats, que volen progressar. Aquest nervi els portarà més progrés, més llibertat. I això posarà en marxa una roda amb molt més progrés i molta més llibertat. Mentre nosaltres hem posat el fre de mà i anem desflorant margarides.

El món canvia. Els que avui diuen que els pisos poden llogar-se amb 200 euros i que les criatures en valen 2500 o 3000, demà faran de xerraires ambulants de fira. Aquells que pel mateix preu t’arrenquen un queixal o amb un pot de betum et fan créixer la melena.

L’any 2008 serà un bon any si no fas cas dels remeis impossibles. Dels guariments miraculosos. De pensar que la vida es resol parant la ma o que existeix el Déu de la peonada. Sempre ha estat així que l’home ha progressat: dedicant moltes hores de feina, amb una altíssim grau de responsabilitat, com si cada minut hi anés la vida, i una voluntat de fer les coses excel·lentment.

Confio, doncs, que el 2008 et suposarà un bon any. Ho pot ser, sens dubte. Tingues el convenciment de que el miracle de cada dia el fas tu o no te l’obsequiarà ningú. Com ha estat sempre, des que la humanitat va decidir fer camí amb dues potetes. És així que tindràs aquest Molt Bon 2008, que tant et desitjo. Molt d’anys!.

20 comentaris:

esparver ha dit...

Per a qui sap que el món canvia els anys no són mai dolents del tot.
Per a qui sap que és ell mateix la font de la seva millora demà sempre és millor que avui.

Bon 2008 també a tu.

Dessmond ha dit...

esparver,
Ostres, has resumit molt bé la idea que volía transmetre. Lo bueno i breve...
Fins l'any vinent!

ddriver ha dit...

bon any!!!!!

Anònim ha dit...

Bon Any 2008 !!!

I moltes gràcies pel magnífic bloc!!

Andreu

Ferran Caballero ha dit...

Feliç 2008!

Anònim ha dit...

molt bon any amic (virtual) Dessmond.
Espero que finalment ens coneguem el 2008 i poguem ser amics de veritat, vull dir, treient la "virtualitat".

Salutacions des de la ciutat de la cultura 2008.

vilapou ha dit...

Que tingueu un bon any, Dessmond!

Trina Milan ha dit...

Bon any 2008 i molts bons posts..com sempre Dessmond!

reflexions en català ha dit...

Per París molt bé, la veritat. La Josefina n'ha fet un escrit.

Si pensem globalment, cada any és millor que l'anterior per a la humanitat; però, paradoxalment, potser ens apropem al cim de la muntanya. El descens, si no canvien les coses, es deurà a la destrucció del medi. Si no ens adonem que no som res sense el nostre entorn, arribarà un dia que tota l'aigua estarà contaminada.

I què passarà el 2008 en l'àmbit del nostre país? Ens espera un any mogut? Segur que sí.

Amb il·lusió, esperança i especticisme (que no falti, acompanyat de l'humor), bon any!

Josep (sl) ha dit...

Bon any nou com estàs. Jo ara estic disfrutant d'un moment de pau entre sortir ahir a la nit el dinar d'avui què per mi serà un pal i una tarda d'estudi.

Anònim ha dit...

Bona (big) Annada (Ben) :
http://www.bbc.co.uk/radio3/worldroutes/pip/uwog6/
A totes e totas.

Joana ha dit...

Dess,
No crec en els miracles. Crec en el dia a dia, en la feina ben feta, responsable, en l'instint de superació... Anar més enllà d'on ens volen fer mirar!
Que sigui un bon any per a tu també, amb els teus i amb els qui vols estar!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

08 pròsperu!

Anònim ha dit...

Els miracles no existeixen, i només un miracle salvaria el desastre econòmic Espanyol. ot puja, menys els sous i el nivell acadèmic. Hem de sobreviure, pagar cada cop més impostos per a no obtenir res, però sobreviure.

Mikel ha dit...

el dia que algu li doni el valor que es mereix a la productivitat del nostre pais caurem de cul a terra , per molta paciencia que ens demanin els nostres politics i per molts culpables (que n´hi han sens cap mena de dubte) que busquem a madrid si no millorem la nostre productivitat nomes cal veure que la gran majoria de les nostres empresas enlloc de produir han acabat l´any tancan des de el dia 22 fins el dia 2 , venga va con un par de huevos!!....

Anònim ha dit...

Que l'annada que 'riba siá bona per te...

Joan Safont ha dit...

Bon any! Que 2008 sigui un any fantàstic.

Dessmond ha dit...

ddriver,
Molt Bon 2008!

Andreu,
Molt Bon 2008 i molt agraït per les teves amables paraules!.

Ferrancab,
Molt Bon 2008!

Roi R. Marpille,
Jo també et desitjo el millor per aquest 2008. Jo també espero que passem del món virtual al món real.
Ostres, quina embeja. Perpinya!!!

Vilapou,
jo també us desitjo molt bon 2008. Espero que aquest any tingueu moltes escales i millors alegries!

Trina Milan,
Molt bon 2008 i quedo molt agrait per les teves amables paraules.

reflexions en català,
Veig que has retornat pletòric i optimista d'aquesta escapada per París. Veig que les influències de'n Sarko ha estat insuperables!. Molt Bon Any!

josep (sl),
Dintre de tot l'estudi és el millor consol. Molt més que la marató de les teques. L'estudi és una cosa que et permet aprofitar el temps de la forma més productiva. El terrible del cas és que hom no ho descobreix fins que fa temps que no ho fa obligadament. És una llàstima. Malgrat tot, Bon Any!

jacme,
Intento anar al teu blog i no me'n surto. Em pots passar la teva adreça?.
Merci. I molt bon 2008!

Joana,
Jo tampoc crec gaire en els miracles. I si en fer de formigueta.
També et desitjo un molt bons 2008, que el puguis gaudir sempre voltada dels teus.

jordiverdura,
Molt Bon 2008. Que et sigui ple de bons projectes!

rock'n'roll,
Sí, el panorama no és gaire afalagador. Hem de tenir més confiança en el que podem fer per capgirar la situació més que esperar que es produeixi el miracle. Espero que a la fi el 2008 et sigui ben profitós.

mikel,
El tema de la productivitat és important. I ho serà en els propers anys, per tot el que deia. L'economia global posa en evidència les mancances pròpies. Molt soroll de crisi, però a la que s'ensuma una mica de festa no hi ha un ànima obrint la barraca. Espero que algun dia canvi la percepció d'assumir responsabilitats.

jp la rapieta,
Jo també espero que aquest anys sigui molt bo per a tu també. Molt bon 2008!

Joan Safont,
Jo també et desitjo el millor per aquest 2008. Espero que tots els teus projectes s'acabin complint. Que tinguis molts d'èxits.

Anònim ha dit...

jacmetolosa.spaces.live.com es gaire complicat ! Mas es pas un alternblòg !!

Dessmond ha dit...

jacme,
Mercès. Crec que ja hi he arribat!