dimecres, de gener 02, 2008

Caïnians

Hi ha l’home d’Unió. Reposadament n’explica unes quantes. Són de la mateixa arrel demencial de les que jo conec. Hi ha, també, la convergent intel·ligent. Ella diu que votarà CiU. Fa una gran carregada contra Duran, però anirà a votar-lo. Ara s’ha posat de moda ser convergent i no votar CiU. Poques en conec de més demencials que aquesta. Ser militant d’una formació i no votar-la. És la primera pedra del monument al sapastrisme.

Quan la taula ja està més que guarnida, arriba el noi de casa bona. Saluda a tothom, seu i escolta. Després de parar l’orella, arrenca amb el to més pujat que ningú -hi ha qui innocentment pensa que la raó no arriba per l’argumentari sinó pel to- i sentencia: “M’heu convençut. Jo no volia anar a votar, però ho faré. Votaré. A ERC. No sé ben bé perquè, però veig que he de votar ERC”.

Penso que no hi ha res com tenir unes bones esquenes cobertes. És aleshores que pots apostar a la bola que vulguis, quan la vida ja no és cap tómbola. Penso, també, que no val la pena engreixar cert tipus de discussió. Ja em sembla prou extraviat haver de defensar la coherència d’un militant per a què no faci el ruc o ase o guarà, com per que ara m’embranqui en el que no és més que l’enèsim rampell d’un noi de casa bona. Vota ERC, coi. Vota el PP, vota el que et surti de la pebrotada. Vota cap per avall. Vota amb la tita si no et trobes el cervell.

A vegades ens hem lamentat de l’ànima caïniana que va fer possible la formació del tripartit. De la poca visió d’estat que cal tenir per arribar a fer-ne una d’aquesta mida. Des de Convergència –i Unió- la lectura que se’n fa és bastant aquesta. Ara, també és cert que el geperut és el darrer en veure’s el gep.

En el món nacionalista modern, el primer referent caïnià és Convergència més que ERC. Si vols, més intel·ligent, més recollit. Però el tracte que Convergència dispensa a la gent d’Unió ratlla l’esquizofrènia. Té un punt que frega allò tant malaltís. Té molta més història de la que sembla. Fins l’extrem que duu a creure sapastrement que no votar a CiU comporta debilitar irreversiblement a en Duran. És una lectura que mereix un premi a la mesquinesa o una alta menció de l’associació d’autistes suïcides.

Els d’ERC són uns perfectes aprenents. Allò del viatge a Perpinyà és igual de mesquí, sí. Ara, molt ben empeltat amb la rucada convergent. Si ningú mira, puc fins i tot orinar damunt el país que dic estimar. Puc riure’m de la institució que vull representar i que pregono amb vehemència l’obligació d’enaltir-la. Quan ensumo una certa impunitat, em puc treure la careta. Puc anar amb la cara de burro al descobert, que és la que vertaderament tragino.

Com pots demanar públicament el vot per CiU, si ni penses votar als teus. Si us plau, digues: qui són els teus?. Amb qui somies fer una casa gran?. La casa Gran del Cotolengo?.

17 comentaris:

Jordi Casals i Prat ha dit...

Bon any Dessmond!!
Veig que la Casa Gran està una mica esvalotada.
Esperem que sigui sols l'acides pel marisc de fi d'any, perquè malgrat que no voteu ERC i no sigueu de casa bona (hahaha!) n'haureu menjat. És el que toca!
Vinga una abraçada d'un aprenent ;)

Josep (sl) ha dit...

Espero què per mi no vagi, jo ja he dit molts cops que amb en Duran personalment no comulgo- Però sí el voto, perquè hi han arguments objectius per votar lo.

Josep (sl) ha dit...

De fet parlar d'una opció defensar la però no votar la me sembla estúpid. I encara més quan es fa amb la voluntat de fer mal a un soci.
Amb el de ERC tens raó. Tots els "Jerkis" que conec personalment són de casa bona i volen tenir el seu punt de radicalitat guai.

Clint ha dit...

Bon Any Dessmond...veig que seguim amb les piles carregades! Tot això del tracte de Convergència cap a Unió, segurament hi és, però certament l' actitud del Duran, ajuda força a que molta gent no el vulgui veure ni en pintura...tot i que potser és el paper que ha de fer, perquè una Unió amb un lider feble i callat no se jo si arribaria a res...ara bé, aquests arguments de ser de casa bona per votar un o altres, cony sembla que ser de casa bona sigui dolent! posats a triar, no triaríeu sempre una de bona?
I la gent D' ERC que no vol voltar Esquerra, que ha de fer, quan té al Duran davant...complicat!

Mikel ha dit...

Començes l´any amb força i les toques i tant que les toques , pero en aquest guirigall de siglas que tenim establert fins i tot els mes aplicats poden perdre el nord.
El missatge de la casa gran no ha fet cami i s´esta quedant en el oblit de la mateixa manera que ha passat amb el mon matrix d´en Carod i el seu 2014 , tinc la sensació que ultimament les proclames que ens haurien de fer trempar no arriban a la població civil i ni l´afrodisiac del marisc de cap d´any hi ha posst remei.
L´efecte montilla ens te adormits i no se pas si en despertarem...

Anònim ha dit...

Que passi un feliç any, senyor Desmó. Vostè i els seus, només faltaria!

Fèia dies que tenia forçosament oblidada la blocosfera i, per tant, el bloc del Senyor Desmó no n'era una excepció. I em fa especial gràcia retrobar-lo precisament avui, amb una qüestió tant interessant com la que planteja: jo sóc un convergent declarat que, en cas d'arribar a votar en Duran, ho farà d'amagat. Com per vergonya. I és que amb tots els respectes: poca diferència hi ha entre el molt hipòcrita Duran i Lleida (l'afirmació no és pas gratuïta: té el meu propi fonament) i qualsevol militant del PPC.

El problema que té Convergència (que no CiU o ni tant sols Unió) és la seva diversitat. Problema que és, alhora, la seva grandesa. I és que Convergència aglutina un amplíssim espectre de la societat del país. Racionalment, un convergent sempre ha de votar els seus -com així faré, segur, ja veuràs-. El problema és que en Duran és a les antípodes de qualsevol convergent que, a més a més, sigui catalanista (i, per tant, sobiranista).

Em plantejo no votar en Duran, a part de per fals i hipòcrita, perquè personalment és un pas enrere o fins i tot una claudicació votar algú que manifesta obertament que, per ell, la finalitat última no és la independència. Si en Duran és a Unió és, senzillament, perquè hi pinta més que si fós al PP.

En fi, espero haver aportat una mica de llum al perquè es pot ser convergent i no voler votar en Duran. Si vols un partit on totes les decisions siguin votades "a la búlgara", téns els socialistes. Quan en un partit la gent pensa per ella mateixa i s'hi troben diverses sensibilitats, passa el que passa a can CiU o a Esquerra, senzillament.

Dessmond ha dit...

Jordi casals i prat,
Bon any també per a tu.
Bé, la casa gran som els nacionalistes. No importa el color del carnet ni de la samarreta.
Pel que fa al marisc, no. No em vam menjar. Va haver brou sense galets i pollastre farcit amb prunes, pinyons i carn. Deliciós. I cava i torrons. Llàstima dels dubtes existencials. Va ser l'únic que va fallar estrepitosament.

josep (sl),
Evidentment no va per tu. Només faltaria!. Tan de bo el problema fos d'una persona en concret.
A mi també em sembla desmesurat no votar la pròpia opció. Quan s'arriba a aquest punt, el millor és trencar el carnet.

Clint,
El tracte de Covergència vers Unió ve de molt lluny. És, fins i tot, surrealista. Arrenca d'abans que en Duran sigui el president del comitè de govern. I la cosa ha arribat a ser tan exagerat que la gent de casa bona, la suposadament tan classista, es decanta per triar altres opcions que les de "tota la vida".
Mira, jo puc entendre la gent d'ERC que no vulgui votar Esquerra. Motius en té i sobrats. Ara, res comparable a en Duran. No fotem!.

Mikel,
Em fa gràcia aquesta referència del marisc per cap d'any. Em sembla que jo no ho he fet mai. Prefereixo un bon rostit. Sóc així de simple.
Sí, tanta proclama i tan de numeret acaben desmotivant absolutament. I quan més necessitarem anar tots a una, aleshores serà quan tindrem el desastre plantificat al davant sense opció a reaccionar. L'efecte Montilla és letal.

Karbeis,
Jo també espero que gaudeixis d'un molt bon 2008 i que sigui més relaxat que el 2007. I gual o més pròsper, però més calmat.

Entenc el que dius pel que fa a la diversitat convergent. Hi estic totalment d'acord. Ara, del que jo m'exclamo és d'un sentit mínim de coherència. O es trenca la Federació o s'assumeix. Són fabes comptades. I no es pot abogar per la continuïtat de la federació i de sota mà carregar-te-la. Això és suïcida i molt improductiu. Amb el cansament que arrossega el personal, només falta aquest numeret. Aquí només hi pot sortir guanyant l'enemic, ja sigui el polític o l'abstenció.

A mi em pots dir i redir que en Duran és això o allò altre. Però si ets convergent te l'has de menjar amb patates i a fer bona cara. Quina mena de lectura vols que en faci de tot plegat el ciutadà "normal"?.

No ens podem anar carregant el poc que tenim. I cada dia, d'això, en tenim una mica menys.

Anònim ha dit...

Bon any a tothom.

Un dia vaig llegir un post que em va fer gracia i que te molt de cert, deia: "A qualsevol pais europeu CiU sria tot l'arc parlamentari i els del pscPSOE serian a la presó".

És clar que ser tot l'arc parlamentari genera tensions, però és el que ens cal per fer un pais, el que passa és que potser triguem massa a fer-lo aquest pais i a les hores passa el que passa.

I malgrat haver dit alguna vegada que no el votaria en Duran, finalment ho faré, jo també d'amagat, malgrat que no tinc perquè amagarme que jo no milito a cap partit (no podría) però si hem de filar tan fi, al final acabaria votant-me a mi mateix, aixó és el que ens passa als catalans.

Algú ens haurá de defensar allá a Madrit, no?, malgrat que no ho facin amb la energia que voldriam, però es que les altres opcions......

Mikel ha dit...

Ei Dessmond! jo diria que els simples som els que menjem marisc simplement perque ens diuen que toca fer-ho.

reflexions en català ha dit...

A mi, que vaig creure en ERC en el seu moment i que fins quan es va formar el Tripartit 1 vaig pensar que calia donar-los confiança, em resulta impossible votar ERC. L'altra opció és CiU, però em resulta dolorós votar el Duran. Jo no sóc ni dels uns ni dels altres, tot i que em sento més proper a ERC ideològicament. I només puc votar els dos partits no sucursalistes si deixem de banda els federalistes somiatruites d'Iniciativa, que no deixen de ser un satèl·lit dels socialistes. O votar en blanc.

No sé què faré. El que no em sembla coherent és que si 'ets' de CiU no votis CiU.

Però jo no sóc de ningú.

bacus ha dit...

potser són les últimes eleccions com a CiU (unit) com a mínim és el que vaig sentir d'en barbeta a minoria absoluta. Podria ser que després del 9-m que hi ha bastant de temps sense eleccions la C acabi partint peres amb la U. El que està clar que en barbeta està molt més informat que jo però potser és un globus sonda i el minoria és un programa d'humor.

bacus ha dit...

http://www.rac1.org/wp-rssdir.php?cat=minoria_absoluta

divendres 28-12-07 12h

em sembla que va ser aquest dia o la setmana anterior, els divendres en barbeta fot el seu confidencial entre conya i conya alguns cops dona "informacions" interessants.

bacus ha dit...

minut 42:20

cyaZ

joliu ha dit...

ha ha ha, no l'havia llegit encara aquest post. Molt bo.

Dessmond ha dit...

josep-empordà,
Quan votes no crec que t'hagis d'amagar. Sigui a qui sigui, eh?.
Els que decideixen no votar o fer-ho en blanc, posen les coses més fàcil a la mediocritat establerta. Després no s'hi valen els laments.

mikel,
Bé si t'ho pots permetre i et ve més de gust...
Jo prefereixo un rostidet.

reflexions en català,
Hi ha certs interrogants que són molt comprensibles per algú que no milita enlloc, sinó que és un ciutadà responsable. Entenc que certs dubtis pugui assaltar-te, com el que dius. Ara, un militant si té aquests mateixos dubtes, que plegui o que se'ls calli. O que es dediqui a afeitar bombetes.

bacus,
Fa anys que sento que aquest serà el darrer cop. És clar que algún dia els gurús l'encertaràn. Ara, jo fins que no ho vegi no m'ho creuré.

joliu,
Celebro que t'hagi agradat. Salut!

bacus ha dit...

ei dess m'has borrat posts, m'he passat probablement, però menjant el liberalisme amb patates...........

un neo-con +......... per variar....

bacus ha dit...

ei dess m'has borrat comentaris, "els homes de vermell", m'he passat? probablement, però menja't el liberalisme amb patates...........

un neo-con +......... per variar....