dimarts, d’octubre 20, 2009

De cap a peus!

Els pressupostos de l’estat tiraran endavant. Gràcies al PNB i als canaris. Em meravella la capacitat de’n Zapatero per treure tant de suc a una mateixa llimona. Se suposa que els bascos, un cop han fet de perfectes banyuts, rebran a canvi quantitats ingents de matèries que beneficiaran el seu país.

En el paper també de banyuts, els catalans i molt particularment els que encara tenim l’humor de defensar les bondats de CiU, hem d’estar infinitament agraïts als bascos per tant de sacrifici. Després del que hem hagut d’empassar-nos jo no les tenia totes amb la deriva que podia prendre en Duran. CiU hauria de gastar el “No” sistemàticament per a un partit que no ha fet altra cosa que estafar-nos. L’únic que rebem del talante és la mentida i l’oprobi. I en el cas particular de la gent de CiU això es podria multiplicar a l’enèsima. Sort, sort, n’hem tingut dels bascos, que ens han allunyat de qualsevol temptació. (Sembla increïble poder comprovar que hi ha encara qui pot superar-nos i de molt).

El PNB fa quatre dies que esbombava un Pla Ibarretxe, perquè l’Estat espanyol no complia amb el que pactava políticament. El seu estatut se’ls quedava esquifit. I, ves per on, ara, justament ara que els han clavat la ganivetada de la seva vida, ara recolzaran uns pressupostos a canvi de tornar a pactar quartos i concessions polítiques.

A qui n’hi ha uns quants que no n’aprendran mai. Ni a base de rebre escarments exemplars i humilacions públiques. Qui és el maco que hores d’ara pot creure en la paraula d’en ZP? A qui n’hi ha uns quants què, potser sense saber-ho, no són més que uns perfectes espanyols. De cap a peus.

6 comentaris:

popota ha dit...

No sé si molt o poc banyuts, però el pressupost conjunt de les tres diputacions ultrapassa a) els 20.000 milions i b) el pressupost del govern basc. Per tant, el confiar o no confiar en l'Impostor no té res a veure amb el tema, que cal enmarcar en el concepte peix al cove, subsector pagar per endavant.

Salut,

Josep-Empordà ha dit...

Els hispano-castellans, malgrat tot, admiren als bascos perqué creuen encertadament de que son els ùnics castellans en estat pur.

Euskadi és l'alma-mater de Castella, i aixó i l'agraïment del règim borbonic al suport basc en la guerra de successió, pesa molt encara.

Dessmond ha dit...

Popota,
Si després del que ha fet en Patxi López encara no veus les banyes del PNB, malament. Els van donar pel sac -i molt- i ara esperen que el talante acompleixi el que els ha promés. En fi, aquestes banyes arriben a Barcelona i van més enllà, de llargues com són. El peix al cove o el concert, sí, tot el que tu vulguis, però són figues d'un altre paner. Pactar amb els socialistes és fer el ridícul. Per sistema.

Josep-Empordà,
D'acord amb el que dius, que són els seus parents i els veuen amb simpatia. D'acord. Però això no treu que se'ls rifin ben rifats, sobre tot si són nacionalistes. Jo tinc ganes de veure com acabarà això que han pactat a canvi de tenir els pressupostos aprovats.

popota ha dit...

No sé si serà més o menys ridícul, benvolgut dessmond. El que sí crec que és un excercici irrellevant és analitzar la política basca emprant conceptes com banyes, collons i demés lèxic, tal i com es sol fer des de Catalunya. Ve a ser com dissenyar un submarí sense fer cap càlcul i, en conseqüència, com tirar sal a la mar.
El pacte pressupostari no té gaire a veure amb la votació sobre el concert -que és escenificació per tocar la cresta al govern de Fatxi i Besugoiti, una manera de posar el dit a l'ull a l'altri com qualsevol altra-, sinó amb l'aprovació -ara, és a dir, abans del 31 de desembre d'enguany- dels pressupostos de les tres diputacions en mans dels nacionalistes, amb un pressupost conjunt que ultrapassa el del govern basc.

Dessmond ha dit...

Popota,
No dic que no tinguis bona part de raó. Ara, el temps dirà si han fet o no el ridícul. Jo crec que sí, vista la trajectoria de'n ZP. O li fan pagar a la bestreta?

popota ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Jo diria -tot i que no n'estic segur- que la votació definitiva dels PGE, que és a final d'any, es fa un cop feta la votació dels pressupostos de les diputacions forals que esmentava. Si et refereixes a aquesta contrapartida, que és l'aspecte fonamental de l'acord -així com el tema de l'Hisenda d'Araba, que es recull en els propis PGE-, crec que l'acord és més o menys criticable, però tinc pocs dubtes de que s'acompleixi, ja que si succeeix tal cosa cauen els PGE a l'última votació ja que pot canviar el sentit del vot -per exemple, CiU, en aquest minut de partit, va ajudar el PSOE el 2006, i després de les autonòmiques es va fer enrera-.
Ara bé, si et refereixes a l'acord cosmètic del concert, compro la teva idea de que el pacte no es complirà, tot i que això deixa Fatxi& Besugoiti en situació força delicada. Tanmateix, almenys haurà servit per veure els diputats del PSC votant a favor del concert econòmic, quelcom que hauria de tenir volada al parc de la Ciutadella.