dissabte, de juny 28, 2008

El que no acceptarem mai

Antoni Bassas anuncia la seva marxa del programa que ha conduit al voltant de catorze anys. Dona explicacions d’aquelles que, si no te les dona, tampoc passa res.

No en sé els motius, més enllà de la rastallera d’eufemismes que ell mateix ha proporcionat. Però a mi el que m’interessa de debò és saber el seu substitut per tal de poder fer qualsevol mena d’especulació.

A mi no m’ha agradat massa aquest periodista. Ho dic des del respecte. Com no m’agrada un plat de callos. No en menjo i no passa res. La seva formació excessivament futbolera trobo que desvirtua qualsevol conversa. Aquesta (de)formació provocava que el món acabés girant al voltant d’una piloteta.

Quan el diputat socialista va alçar la seva veu al Parlament, amenaçant la crosta –vull dir la crosta que no és la socialista-, un dels primers que es va donar per al·ludit fou el mateix Bassas. Un munt de gent em va comentar el viratge editorial que havia imprès al seu programa, de bon matí. Jo ja feia bastant que no l’escoltava. Així, que més d’un va venir a les meves i quedà acollit sota l’ala de RAC1.

Veient com les gasten podem fer moltes suposicions. No és d’estranyar. Tenint encara el cos calent de la Terribas sobre la taula, després d’una mort entre fulminant i sobtada, tot apunta a pensar que ja tenim un nou cadàver.

Però insisteixo: l’important serà veure quina mena de lluç el substitueix per tal de poder donar la raó a les ments més malfiades.

I no oblidem una altra cosa: si avui els socialistes fan i desfan amb aquesta alegria no és pas exclusivament per sectarisme. No. És perquè hi ha una mena de ruc polític que els dona cobertura. Ells solets no podrien fer res, donat que són en el punt més baix dels seus resultats electorals. Si avui remenen més cireres de les que els hauria de correspondre és perquè hi ha qui tant li fa el que pugui passar.

Hi ha qui hauria de tenir molt present que molts podem suportar que en Bassas canviï d’aires. Però el que no acceptarem mai és canviar de país.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,
Home, jo en Jordi Basté de RAC1 el trobo molt més futbolero que en Bassas.
Sí que recordo quan fa força anys va substituir en Cuní, vaig tenir la mateixa sensació, vaig pensar treuen o deixen plegar un "enciclopedista" per posar un tipus d' aquests que esmorzen amb l' Sport i fan el vermut amb el Mundo Deportivo. Però ara penso que se n' ha sortit prou bé, amb la pluralitat expressada a les tertúlies, que és, el que li he escoltat alguna vegada, sobretot, la dels dimarts.
Però bé, van començar amb els postres de músic, la Terribas, ara en Bassas.
Així com en Carod i en Puigcercós es guanyaran la vida muntant una gestoria, en Bolaño i en Ferran se la guanyaran muntant una empresa d' enderrocs.
Podriem anar pensant de fer-li un sopar homenatge, en "petit comiteé".
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

"I no oblidem una altra cosa: si avui els socialistes fan i desfan amb aquesta alegria no és pas exclusivament per sectarisme. No. És perquè hi ha una mena de ruc polític que els dona cobertura. Ells solets no podrien fer res, donat que són en el punt més baix dels seus resultats electorals. Si avui remenen més cireres de les que els hauria de correspondre és perquè hi ha qui tant li fa el que pugui passar".

Aquesta és la questió!!.

Ja podem anatr-li donant voltes a l'assumpte, però al final tot es reduaix a aixó. I aixó, continuará si els catalans, els catalans catalanistes volia dir, no hi posem remeï. És el que hi ha, i... o fem que el tripartit sigui impossible o hi haurá el tripartit 3.0.

I crec que s'acostan eleccions, i un síntoma és que ja es tornen a começar a sentir per internet crides a l'abstenció (ja sabeu, tots els politics son iguals, per tant abstenim-nos)que tant dessitgen els PSOEcialistes.

Cal que ens anem mentalitzant de que ara, el que toca, l'objectiu necessari per qualsevol cosa que en futur volguem, és fer fora els PSOEcialistes del govern, i per aixó, només hi ha UNA OPCIÓ. Que no ens perdi la estètica, com sempre, i a veure si per una vegada som pràctics i pragmàtics...com solen ser els ciutadans dels països que tiran endevant.

Com molt bé diu en Tresinores al seu bloc,:"No hem de redreçar partits, hem de redreçar el país!".

Cordialment.

Rita ha dit...

Tal com esperava, ja has escrit. M'he llevat pensant que segur que ja havies fet aquest post. És molt greu el que està passant amb la premsa, el tema Bassas només és la punta de l'iceberg. I no és defensa personal d'en Bassas, tot i que l'escolto. És defensa de la llibertat d'expressió. Actualment a Catalunya no existeix. Recorda el tema Barbeta.

Mai, ni en els 23 anys de Convergència, havia passat el que està passant ara. Pregunta a TV3 què passa.

Qiui el substituirà? Doncs no t'extranya que sigui en Barril.

Els socialistes són terribles, però els que els donen suport, no tenen vergonya. Que es treguin el meu país de la boca, sisplau.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Estic amb el que diu la Rita. I amb el que has escrit tu.

Mai, mai, es deixen de renovar els líders d'audiència als mèdia, sense canvis econòmics demanats. Que no és el cas. Es un canvi sectari partidista, a una emissora publica catalana.

Com escriu avui en Salvador Cot, a l'Avui, en Bassas era l'ultim líder d'audiència que mantenia CatRadio.

Es absolutament inverosímil, si no es considera el sectarisme partidista dels tripartits mes sectaris, el que han fet a Catalunya Radio. Amb la Minobis i ara amb l'Oleguer Sarsanedes.

Sort, (quina merda!!) que aquesta àrea de comunicació quedà sota el paraigua d'E, des del primer tripartit del Tinell. En Saez, ara, si es alguna cosa, es d'E, i no se n'ha amagat de fer-ne constància.

O sia que, Sarsanedes l'executor, ERC els caragirats de la cinquena columna, i els de la SER,Prisa i els psociates els padrins de tota la màfia anticatalanista.

I la depuració de tertulians serà total. Bolaño,Montilla, Paz,Josep M.Sala, els quatre maoistes totalitaris enlairats, per la E, al poder absolut.

Certament, no ho deixarem de tenir en compte mai, Carod,Puigcercos i altres pessebristes.

Cordialment,
Andreu

Anònim ha dit...

El Bassas, també fora

"Després de la pèrdua de "La Nit al Dia", ja s'ha confirmat la desaparició del titular de les darreres 14 últimes temporades de la franja dels matins de Catalunya Ràdio, n'Antoni Bassas. Diuen que no s'ha entès amb l'Oleguer Sarsanedas per a la renovació del contracte pel programa de més audiència de les ones catalanes, i que està estudiant altres ofertes dins la mateixa CCMA, si bé que el periodista ha confessat que té una "profunda necessitat de parar".

És una manera de dir que desapareixerà per pròpia voluntat sense molestar ni fer soroll. I és que, indemnitzacions i compensacions a banda, la cosa ve de lluny. En Bassas estava sentenciat per diferents motius. Primer, perquè es va deixar perdonar per en Maragall, que li assegurà la continuïtat d'abans que la Montserrat Minobis substituís programes i gent a CR per addictes al tripartit. Segon, perquè en aquests últims anys el seu programa havia perdut entre 150.000 i 200.000 oients en benefici de RAC1 i la Cadena Ser; i tercer perquè l'operació d'afavoriment (en freqüències i oportunitats de compra) del grup Prisa dissenyada per la Generalitat de Maragall i la CCRTV d'en Joan Majó l'excloïen amb ell de la mateixa manera que a d'altres, fa temps ja foragitats de les emissores de la Generalitat sense motiu ni professional ni d'audiència.

És el destí que espera a tots els professionals de la comunicació que no es dediquin pura i simplement a l'entreteniment o l'esport (les noves fites d'excellència i qualitat marcades pels nous responsables de la CCMA), o que es resisteixin a fer la informació que requereixen les altes esferes del poder. No és cosa només dels que més manen, que són els socialistes. Són tots els socis de govern. Saben perfectament el què s'està fent i hi collaboren oberta i gratament. ERC, de forma principal i primera.

És aquesta la visió, se suposa que nacional, que ERC ha dit més d'un cop que vol imprimir als mitjans de comunicació públics, i que, suposadament, defensà abans i després de la promulgació de la nova llei de l'audiovisual?. Com en tantes altres qüestions, més valdria que ERC s'hagués quedat a casa, perquè, amb la molta ignorància i la gran barra mostrada en força temes, ha esdevingut, sens dubte, el primer factor de desnacionalització del país".

Joan Roy
Periodista econòmic i cultural

http://www.tribuna.cat/Opini%F3/Comunicaci%F3/El_Bassas%2C_tamb%E9_fora/

Anònim ha dit...

Jo aposto que el substitut serà en Fuentes, o bé en Barril. És igual. Tant per tant, ja hi podrien posar en Zaragoza de conductor del programa.

Rita ha dit...

He fet un post i he linckat aquest teu, espero que no et sàpiga greu...
No he trobat cap correu per dir-t'ho en privat, que és el que acostumo a fer.

Joan Soler i Rossell ha dit...

Els dissabtes al matí participo en un programa radiofònic que es diu "Primera Plana" i consisteix en comentar les portades de tots els diaris. Quan el director de la tartúlia ha llegit l'Avui: "Bassas plega", la representant i regidora socialista de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, ha aixecat els dos braços en senyal d'eufòria com si la seva selecció "del naranjito" marqués un gol. Entre TV3 i Cat.Radio, després de la Tarribas i ara en Bassas, només ens queda en Puyal. És d'esperar que no ens acabin de treure tota "la crosta" i puguem celebrar algun dia que la nostra nostra selecció catalana també pugui marcar molts gols. Salut i república.

Dessmond ha dit...

Cesc,
Jo em vaig passar a RAC1 amb en Bosch. En Basté també és un tubercul amb genètica semblant a la d'en Bassas.
La història de TV3 i CatRàdio comença a ser la d'una caiguda lliure i en picat.
I gràcies als més nacionalistes.
Esperem a fer el sopar. Ja en tenim un en cartera aviat.

Josep-Empordà,
Sempre perdem de vista la clau de tot plegat. Si en aquest país passa segons què és perquè gaudeix del nostre vist-i-plau.
Podria ser que tinguis raó, que som més prop de les eleccions del que pot semblar. Aquests canvis ben significatius alguna raó han d'obeïr.
Cal que esmolem ben bé les eines.

Rita,
En 23 anys de CiU els periodistes socialistes van entrar i sortir de TV3 o CatRàdio com van voler. Cosa que no pot dir en el cas de governs posteriors i de filiacions polítiques que no siguin socialistes.

Andreu,
Està empíricament demostrat l'enamorament d'ERC pel socialisme o bé la poca talla política. En àrees que són seves, els socialistes fan el que volen. I sort que estem parlant dels independentistes. Voldria saber quin coi d'independentisme propugna ERC. Perquè els indicis ens arriben fan basarda.

Josep-Empordà,
Està clar que s'estàn carregant l'objectiu pel qual es va crear la Corpo. La reconstrucció nacional catalana va en contra de la seva religió.
Molt oportu l'escrit d'en Joan Roy que aportes. Gràcies.

Josep Puigvert Coll,
Jo he pensat també en Fuentes i fins i tot amb Justo Molinero. No havia caigut amb en Zaragoza. Però veient el pa que s'hi gasta, encara podria ser que l'encertis.

Rita,
No em sap greu. Al contrari, m'honra molt. No sé perquè ha desaparegut el perfil del blog, on sempre hi tenia el correu-e. A veure si puc tornar-ho a fer apareixer.

Joan Soler i Rossell,
Mare meva!. Realment carregar-se en Basses i celebrar-ho tan barroerament és patètic.
Salut i república. Però independent i catalana!.

Anònim ha dit...

Benvolguts tots: independentment de que agradi o no el Bassas, la cacera de bruixes que estem patint demostra un cop més la maldad intrínseca del socialisme i el progressisme burgés multi-kulti....i, en definitiva, anticatalà. Molta, per no dir quasi tota la culpa d'aquesta regressió difícilment salvable, la tenen els socis d'ERC, que amb honroses excepcions, han venut el catalanisme per un plat de llenties en forma de poltrona.
I lo fotut és que això no ha fet més que començar.
Visca Catalunya independent.

Dessmond ha dit...

Lte,
Si anem per aquest camí, els visques que proclames aviat els hauràs de fer en veu baixa. La regressió que apuntes no és anecdòtica.

Anònim ha dit...

Has posat el dit a la llaga. Els cooperadors necessaris tenen un nom i es diuen: ERC'sssssssss!!!

Clint ha dit...

Completament d'acord amb el que dius aquí, ni el Bassas ni el cap i pota m'agraden massa...però no és això del que es tracta, i comença a fer un tuf prou important!

Anònim ha dit...

s'haurà de lluitar (en el sentit dialogant del terme, of course) i ja veurem.
Sort a tots.

Anònim ha dit...

Visca Catalunya Lliure amb Joan Laporta //*//.
MARC-SABATES.COM