Canvi de sexe
Ahir es va donar la notícia: els transsexuals podran fer el canvi de sexe a partir de l’any vinent a la sanitat –salut?- pública. De franc.
És una notícia més d’aquest degoteig constant d’informacions que venen a dir-te que ja tens una cosa més regalada. És la versió sofisticada de fer política a cop de peonades. I és una altra notícia on et venen la pell abans de matar l’ós. Darrerament n’hem tingut un fotimer, de les que et volen encolomar “polítiques socials” per a l’any 2018 o més enllà. Les que són acollonants, però d’aplicació immediata, fan llufa gairebé abans de començar, com la llei de dependència: invasió de competències, ningú garanteix poder-la aplicar el segon any, queixes en la tramitació, etc., etc.
He de dir que en aquest cas me n’alegro molt que finalment es puguin fer canvis de sexe sense haver de suposar un dispendi per a qui li faci menester. M’emprenya, però, que la iniciativa es publiciti quan en realitat l’honorable consellera no tingui idea de quan es farà efectiva. Però vull pensar que de tot el fum que s’ha venut, aquest serà convertible en realitat.
Un canvi de sexe no és comparable a gairebé res. No pots confondre que et proposin arreglar-te les tetes o la dentadura amb una reconversió sexual. No poder gaudir d’una definició sexual plena ha de ser un martiri dels grossos. Per això cal que tothom que ho necessiti ho pugui fer de la forma més eficaç possible. Ser transexual, nacionalista (català) i liberal ha de ser la més grossa de les putades que et pot confiar el destí a casa nostra. Existeix tabú major?.
Aquesta mena de qüestions trobo que els liberals n’haurien de fer bandera. Sembla que el liberalisme només hagi de parlar d’economia, de xifres, de números, de mercats globals –o no-. Una part de la culpa que aquest tòpic hagi arrelat ha de ser per l’apatia dels mateixos liberals. Quan parles de canviar de sexe, parles de la llibertat individual. De l’únic monopoli acceptable: poder decidir que coi vols fer amb tu, el teu cos, la teva vida. Amb absoluta llibertat. En aquest cas, si cal, que hi intervingui l’administració. Deu ser de les poques ocasions en que resulta útil, a més de necessària.
16 comentaris:
Escriu en López-Tena això.
I l´Escolar ho publicita al seu blog.
No té a veure amb el post, perdó.
toy folloso,
No ve a tomb, però és interessant. Merci. Jo hi he deixat un comentari.
No és massa habitual sentir algú que veu tan bé la transexualitat. Jo vaig començar a entendre-la quan un cirurgià plàstic que s'hi dedica em va dir "Tu només imagina't que un bon dia t'aixeques i ets un home. No voldries operar-te!?".
(En realitat no voldria, per variar una mica. Però vaig captar a què es referia.)
Llibres de texte gratuïts, ajuts a la vivenda, operacions de canvi de sexe gratis, etc. Per què tot el dia a dia està en mans d'uns polítics que decideixen segons d'on bufa el vent i ho executen els buròcrates de torn? Els que treballem a l'empresa privada (la gran majoria) bé com a assalariats o be com a empresaris, som molt conscients que ens mesuren (i paguem) per la feina ben feta. Si t'equivoques dues o tres vegades, al carrer, per incompetent o inútil. Mai he vist que en el camp dels polítics o dels funcionaris hagin fotut al carrer als que s'equivoquen a l'hora d'administrars els nostres diners. No podem oblidar que avui per avui, l'Administració (local, regional, estatal) manega més del 50% PIB!!!
Astrid,
Jo no és que la vegi bé. Jo estic a favor de qui en tingui necessitat, que ho pugui fer. La sexualitat és massa determinant per poder-te realitzar en aquesta vida. Qui ho necessiti, que ho pugui fer. Crec que hi ha moltissimes coses accessòries que l'administració dona de franc. Aquesta no ho és pas.
Aucanada,
Estic totalment d'acord amb el que dius. Si tenim tantes coses de franc és perquè qui ho ofereix no li costa res. Res de forma directa, vull dir.
Que l'administració sigui el 50% del PIB simplement és una catàstrofe, moral i material.
Ara, crec que el tema del canvi de sexe és de les poques coses que li permetria fer de franc a l'administració. Repeteixo: de les poques.
Per adobar-ho, les properes mesures de tipus sanitari estan més encarades a fer augmentar el pes de l'administració. En els propers anys es calcula que es crearan entre 50 mil i 60 mil llocs de treball amb les noves ofertes sanitàries. I només parlem del departamet de salut!.
No tardarem gaire a que el principal motor de la nostra economia sigui l'administració. Com li en diriem a això?: neocomunisme?, neoestalinisme?, neosocialisme?.
No anem pas bé.
Saps que és el pitjor? Que no volem aprendre les lliçons que el món ens pot donar gratuïtament. Només cal fer una ullada a com els països nòrdics s'han reiventat, malgrat sa nostra esquerra-de-cafetò-tope-guya encara reinvindica "...més despesa social a nivells dels Estats escandinaus". Per exemple, Suècia i el xec escolar.
Catalunya (i Espanya en general) anem al inrevés. Més administració, més burocràcia, més funcionariat, més intervenció, etc. Tot plegat en un pla material i de recursos, sense voler entrar en el pla més de les idees, minvant la il.lusió d'empreneduria, etc. Això és pitjor que Derribos Arias!
Aucanada,
Avui veig que tens el dia més optimista que jo!.
Catalunya (i Espanya) han entrat en una fase de model soviètic de gestió molt interessant.
L'optimisme va temps que el vaig perdre. Només tenc el dubte de veure fins quan aguantarà aquest model de societat (10 anys, una generació...)? Mentres tant, pan&circo.
que paixa amb el flash-avui
que paixa amb el flash-avui
avall que fa baixada..........
http://farm3.static.flickr.com/2247/1588641990_52e4b95eda_b_d.jpg
sucka
Celebro que qui ho necessiti pugui fer l'operació de canvi de sexe sense haver-se-la de costejar. Ja m'agradaria a mi que em passés el mateix cada cop que vaig al dentista, al qual generalment hi anem no pas per plaer, sinó per necessitat.
aucanada,
Sí, pan y circo. De moment.
bacus,
Ni flowers. Per cert, que és aquesta imatge amb la qual m'obsequies?.
david,
Al dentista no hi vas pas per plaer. Però no és comparable a tenir clara la teva orientació sexual. La vida et depènd absolutament d'això. Cosa que no passa amb el mal de queixal. A l'administració no se li pot exigir absolutament tot, perquè no és possible. Econòmicament és inviable. Cal establir prioritats, doncs.
Si us plau, deixem de fer servir la paraula "gratis". No hi ha res que sigui gratis. Els canvis de sexe que financi la seguretat social els paguem entre tots. En tot cas, hauríem de dir: "Operacions a càrrec del contribuent". Potser amb el temps la gent acabaria per entendre que si vols que l'estat et pagui alguna cosa, abans te l'ha d'haver cobrada.
espiadimonis,
He de dir que tens entre molta i tota la raó del món.
Però també et demano que entenguis el context. De com volia significar el terme "gratis". Cert que no hi ha res de franc i cal que es visualitzi.
Per fi un post liberal que parla de llibertat i no d'economia laissez faire (?) i prou!
Ho celebro.
Jordi Casals i Prat,
El liberalisme ha de parlar de llibertat. En el sentit més ampli. Celebro que t'hagi agradat.
Publica un comentari a l'entrada