dimecres, de novembre 29, 2006

Endavant les atxes

Escolto en Sisa i just en el moment que canta “la vida és rara i és absurd el món”, faig el clic que em permet veure si tinc correu-e. Efectivament me n’arriba un de nou. Subject: el primer nyap. El llegeixo amb calma. El torno a rellegir i penso que és material per a compartir.

Avui es publiquen al DOGC els nomenaments dels membres de Govern i els Departaments en què s'estructura la Generalitat. En Carod NO ÉS VICEPRESIDENT, com no podia ser d'altra manera, ja que seria un càrrec il·legal, contrari a l'Estatut. En concret, se'l nomena conseller i com tots els consellers és titular d'un Departament. Aquí hi ha la filfa: se'l nomena conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, això és, titular del "Departament de la Vicepresidència". Igual com podia ser-ho del de Justícia o Salut, però conseller d'una cosa que no existeix. És sabut que no hi ha vicepresident de la Generalitat. Amb un joc de màgia potagia lingüística, fan veure que com que és titular del Departament de Vicepresidència, "ergo" és vicepresident. Per aquesta mateixa regla de tres podríem afirmar que el conseller de la Presidència –allò que foren en Trias o Triadú- és el president de la Generalitat. O no?.

Això sí, li han fet un nomenament separat de la resta, en un decret a part, per figurar, però la única atribució que el singularitza respecte la resta de consellers (al marge de les competències que tindrà com a titular del Departament de vicepresidència), és la suplència del Montilla en cas d'absència o malaltia.

La persona que m'ha escrit és reputat jurista. Vull dir que la cosa no és cap cabòria fruit de cap humorada. Només un grup selecte de persones al nostre país té per hàbit llegir detingudament i interpretar el DOGC i aquesta n'és una d'elles.

En Sisa, delirant com ell sol, ara canta allò de “endavant, endavant les atxes”... Endavant, doncs.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo seria com allo de França "ministre sense cartera"; el que passa es que a França hi ha un govern amb responsabilitats i a Catalunya es de fireta o com va dir algu, de la senyoreta Pepis.

Dessmond ha dit...

Si, de la Srta Pepis o del senyoret Pepis (Montilla) que sembla que ser el mateix.

A mi em sembla una solució digna de l'exemple més alt de talante a Catalunya. El més increïble és com ha tragat ERC en pes.

Anònim ha dit...

Dessmond: l'expressió és "endavant les atxes", sense hac i sense cometes. Una atxa és una torxa i no una destral i es posa al davant per il·luminar el camí.

Dessmond ha dit...

Anonymous,
Molt agrait per la teva puntualització. M'acabes de fer una mica més saberut!

Anònim ha dit...

Cal que comentem res??? es que continuo pensant que tot plegat es un mal somni que ens toca viure, ui ara m'he pessigat però no estic dormint, ja està una dutxa d'aigua freda ....

Dessmond ha dit...

Farlopa,
Pessiga't més endavant o acabaràs la legislatura amb el cos baldat!

Mikel ha dit...

Sicerament arriba un punt que aquets matisos ja no m´importen , nomes vull que gobernin d´una vegada que amb la tonteria fa mes de tres anys que aqui ningu fot ni brot.

Dessmond ha dit...

Jbauer,
No m'ho diguis dues vegades!

Mikel,
No és un matís qualsevol. Vigila que es tracta de com s'enten el govern de Catalunya.
Tu parles de que governin o de que no facin soroll?. Aquest matis és importantissim.
Jo tinc ganes també de que anem per feina de debó. Però amb garanties.

Joana ha dit...

Dessmond,
Imagina't una " suplència llarga" per qualsevol imprevist.
Suposo que llavors l'excelentísim president serà el Carod o no?
El tracte serà aquest.
Jo també espero que vagin per feina que ja és hora.
I la truita jo la prefereixo amb patata i ceba d'un ditet de gruix amb ous de pagès, naturalment.

Anònim ha dit...

http://www.esquerra.cat/web_nova/arxius/DECLARACIO_PROGRAMATICA_ENTESA.pdf

Dessmond ha dit...

Joana,
On trobes els ous de pagès a Barcelona? A mi també m'agrada així la truita!

anonymous,
que vols dir amb aquest pdf?
Et passo aquest, que fa riure més: http://www.esquerra.cat/web_nova/arxius/raonsGovernEntesaW.pdf

Joana ha dit...

Dessmond,
Has de venir a Girona ...encara n'hi ha...d'ous de pagès.
D'un color com l'or. Jo penso que aquests no tenen ni colesterol dolent!

Oriol ha dit...

Però això és un gag del Polonia o va de debò? Seria com quan de petits quedavem segons i ens deien que erem els primers dels no guanyadors.
Dessmond, has de venir a Girona.

Dessmond ha dit...

Joana i Oriol,
A mi Girona m'enamora. Quan vingui cap aquí m'heu de dir on trobar aquestes meravelles d'ous!

Un indígena ha dit...

No m'ho puc creure. "Departament de vicepresidència"! Amb dos pebrots! Hi ha governs que marquen estil i coses com aquesta ja n'havíem vist. No ho poden evitar.

Mikel ha dit...

jo parlo com molt be dius tu al final de que anem per feina.

Dessmond ha dit...

Indigenes,
És com allò dels invents del professor Franz de Conpenhaghen: "incrible pero cierto".

Mikel,
Estem ben entesos. Al final tots volem que l'invent comenci a rutllar. Sino pendrem mal tots plegats.

Charlie ha dit...

"(al marge de les competències que tindrà com a titular del Departament de vicepresidència), és la suplència del Montilla en cas d'absència o malaltia."

...i mort?

garmir ha dit...

Hola:
Tot plegat em posa molt trist , al final CIU es trencarà com tants volen i haurá tripartit per anys, tot per culpa de no preocupar-se mes per els problemes dels ciutadans del 99 al 2003, fitxeu-vos que si amb el que ha plogut CIU ha passat de 46 a 48 i PPC de 15 a 14, què passarà quan no hi hagi soroll, molt em temo que per desgracia tenim per estona de esquerres multiculturals, aixó si, prohibit pactar amb el PPC i que no ens diguin xenofobs per dir la veritat que els xarnegos ja manen Catalunya i els catalans de veritat vivim pitjor que els inmigrants nouvinguts, que bé ho fa CIU , aixi tornaran aviat a governar fent-se passar per moderats, mare de déu senyor que ens costarà recuperar la Generalitat quan si ho haguessin fet alguns millor mai s´haguès perdut.Quina pena i ara a sobre el nacionalisme català dividit entre 4 o mès partits i tots a la grenya.Tenim Montilla per estona per pena dels bons catalans.