dimarts, de novembre 07, 2006

El meu sonotone

Avui en Mas ha comparegut en una entrevista a la ràdio. Per variar, m’ha agradat. Però m’ha agradat si em quedo amb el contingut. La forma –que a mi no em molesta en absolut- estic segur que ajudarà a engreixar les velles cançonetes de sempre: és un ressentit, un prepotent, un...

M’he quedat, sobre tot, amb el que ha dit de la trobada amb en Carod: li havia fet una oferta igual a la del partit socialista, però amb la diferència que amb CiU seria conseller en cap. Igualar la oferta significa tenir un terç de les conselleries, no la meitat.

Això em fa suposar encara més –a risc d’equivocar-me estrepitosament- que en Carod va inflar els números per cotitzar-se a l’alça, en les negociacions amb els seus col·legues del front d’esquerres. Puigcercós inclòs. D’aquesta forma ell apareix en el panorama dins d’alguna de les vicepresidències que cal inventar-se per no matar el personatge. Si hi ha de ser, que sigui mansament.

Evidentment ara ens movem en el terreny de la rumorologia. Tot cal definir-ho, encara. O com a mínim fer-ho veure, perquè la realitat jo no sé qui la coneix del cert. En totes aquestes negociacions l’únic que podem palpar els interessats en el tema, però que som “mers” ciutadans, és una espessa bromera que quan logres creuar-la t’apareix tot molt diferent del que les siluetes apuntaven.

La figura de la vicepresidència, entre d’altres, és una cosa ben espanyola. En el cas català -suposo que s’entén que és el nostre- funcionem amb Consellers en Cap o Consellers Primers. Així ho recull l’Estatut i així espero que continuï. A Espanya un vicepresident no té cap mena de feina. Cap ni una. Només aquella que directament li delega el President. Sabeu, doncs, quin missatge està donant el Sr. Montilla a la colla pessigolla republicana?:”Compliré la meva paraula, Carod. Tindràs sonotone i muntures de franc. Les ulleres te les donaré graduades perquè només puguis veure’m de prop i el sonotone amb comandament a distància, que el guardaré al meu calaix”.

Montilla concep un executi molt espanyol, d’ànima i d’estructura. Ha deixat molt clar que vol autoritat indiscutible, que és el que li pertoca i que exigiria qualsevol presidenciable. El més increïble de tot és que compti amb el vist-i-plau dels “ideals” republicans. Això que també forma part de les normes no escrites, després té una traducció pràctica. És un símptoma que dona a entendre com pot acabar funcionant el tripartit 2.0. .

I tot això ho dic sense cap mena d’ànim de res. No desitjo que ningú prengui mal en aquesta nova etapa. Ara, si que desitjo de tot cor que per respecte a la llei i les institucions catalanes, les figures que tenim contemplades i definides siguin les que es posin en dansa. Si sóc crític, per exemple, amb la sortida de Carod a Perpinyà és justament en aquest punt. Si la classe política pot fer la picaresca amb les nostres lleis, perquè coi jo les he de complir? Perquè tenen les pistoles o els garrots?.

De moment jo faré com sempre. Si cal miraré les darreres ofertes. No em preocupa aparentar si tinc pinta de progre, de modernet o de iaia autista. Prefereixo pagar-me les ulleres i començaré a fer un raconet pel sonotone. Només faltaria que un altre em digui quan puc escoltar o deixar de fer-ho.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La rumorologia té aquestes coses, que al final no saps que creure. A més, és molt fàcil i econòmic de fer, 1/3 de veritat i 2/3 de coses inventades i arreglat.

De moment jo intentaré jutjar pel que veig, tot i que tampoc és fàcil quan les coses te les expliquen els altres.

Galderic ha dit...

La figura de Conseller en Cap no és que tingui tampoc gaire volada històrica, eh?

Anònim ha dit...

Cagot no va tenir temps d'inflar xifres per cotitzar-se. El ressentiment que cova i coven els seus no li va permetre arriscar-se que no fos possible el tri. Va signar a correcuita per por a la intervenció de ZP. Pel que fa a la resta, molt d'acord.

Dessmond ha dit...

Jbauer,
Jo no hi aniré a fer aquest tipus de coses. Només faltaria que encara vagin dient que ho munten els de CiU! Si, de rebot les companyies de telefonia fan l'agost de la forma més gratuita.

Carquinyol,
Estic d'acord. Jo sempre he intentat fer això: per saber cal anar a la font. Tot i que molts cops és difícil d'arribar-hi.

Galderic,
De Consellers en Cap ja en teniem per allí el 1714, quan èrem sobirans.

dona de fer feina,
Si, això em demano jo. Crec que en Carod s'ha venut barat i ràpid. No ho entenc i com més hi penso al·lucino. Demà en parlaré d'això.

Chamb,
La situació és molt més espanyolitzant, sí. Només caldrà engegar la legislatura.

El se li ha demanat que faci un paper gris i trobo incomprensible que s'hi avingui. En Puigcercós és l'anècdota. No ve d'una. Penso que volia fotre el camp de Madrid. Li venia massa gran.

Tota hipòtesi és revisable i encara es pot superar. Només fent anar mètodes científics.

Anònim ha dit...

Aquest tripartit no durarà ni un any.
Em fa gràcia perquè després diuen que els de CIU són uns botiflers. M'imagino que ja no ho diran mai més.
Jo tinc un sopar dissabte i penso anar-hi. Alguna cosa s'ha de fer i que diguin el que vulguin.

Aquest pacte s'ha près sense pensar amb els interessos del país. Només per fastidiar uns quants.
Si tinguessin vergonya, dimitirien.

Dessmond ha dit...

Montse C.,
Jo crec que és un error reclamar Mas president, tot i que penso que n'hauria de ser-ho.
Penso que caldria reclamar el pacte nacional. Jo, per això, no hi assistiré. Ho sento.

Estic encés com un misto.Però hem de donar respostes més de país i no tant de partit. Podem confondre la gent de bona fe, que aquesta està més que farta de batalletes.